Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на ПП" Странджа" и горските стопанства ще почистят парковата територия

Снимка: ДПП" Странджа"

Пет дни ще продължи почистването на Странджа, инициативата е на дирекцията на парка и е в партньорство с горските стопанства на парковата територия.по този начин участниците се включват в националната кампания.

Почистванията ще започнат от понеделник  и ще завършат в петък,13-ти септември. 
В понеделник  ДПП „Странджа” ще почиства заедно с ДГС - Малко Търново в района около общинския град –м. Водиците, заслона до Шофьорското врисле и още един заслон.
Във вторник/10.09/ служителите на парковата дирекция ще почистват заедно с колектива на ДГС – Кости.
В сряда/11.09./екипът на ДПП „Странджа” заедно с екипа на ДГС –Царево  ще чисти крайбрежни участъци и уединени, труднодостъпни плажове по Южното Черноморие.
В четвъртък/12.09/ служителите на Дирекцията ще чистят заедно с колектива на ДЛС – Граматиково. Предвижда се да се  почистят районите на параклиси около едноименното село и други често посещавани места.
В петък/ 13.09/ ще чистят  от ДГС – Звездец.
Акцията ще бъде по няколко лъча – м. Церът, маршрут Пътя на ясния месец, параклисите „Св.Пантелеймон” и „Св.Петка”, както и разклона за Рибарника по пътя Звездец – Малко Търново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Затварят улица в кв. "Рудник" за един месец

Реконструкция и модернизация ще се извършват на участъци от водопроводната и битова канализация в бургаския квартал „Рудник“. Те ще започнат на 10 юли.  Във връзка с това се налага спиране на движението по ул. „Йорданка Николова“ – от входа на квартала до ул. „Искър“. Строителните дейности ще продължат до 10.09.2024 г. От "Бургасбус"..

публикувано на 09.07.24 в 15:34

Концерт „С обич за Делян“ събира средства за терапия в Москва

Благотворителен концерт "С обич за Делян" ще се състои днес от 19 часа в дома на НХК. Делян Иванов е диагностициран с множествена склероза през 2005 година . След години приемане на лекарства, които забавят заболяването, той се запознава с хора, преминали терапия, която, все пак, стопира прогресирането. За процедурата, която ще бъде..

обновено на 09.07.24 в 15:30

13 села в Поморие с ново улично осветление

Близо 3000 модерни светодиодни фотоволтаични лампи, с понижени загуби на електрическа енергия ще бъдат монтирани в 13 от селата на Поморие. Проектът се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Очаква се да бъде въведена и система за мониторинг на енергопотреблението и управление на осветителните системи чрез централна софтуерна..

публикувано на 09.07.24 в 14:30

Боляровската улица „Нико Пехливанов“ е с нов облик

На финал е изпълнението на етап едно от реконструкцията на улица "Нико Пехливанов" в Болярово, която включваше цялостна подмяна на пътната настилка, поставяне на бордюри и подновяване на тротоарната част. Кметът Христо Христов припомни, че улицата е една от най-дългите и натоварени улици в Болярово. Предстои през септември  да започнат планираните..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

От днес въвеждат промяна на маршрута на автобус №6

Поради извършване на строително-ремонтни дейности на ул. “Йорданка Николова” в кв. "Рудник", се налага промяна в маршрута на линия № 6, уведомяват от "Бургасбус". В посока Бургас автобусите ще минават по ул. “Жечка Карамфилова” и спирка "Йорданка Николова" няма да се обслужва.  Промяната се въвежда от днес.

обновено на 09.07.24 в 07:25

Движението по част от улица "Д-р Нидер" се затваря за два месеца

От 11 часа днес ще бъде спряно движението на  автомобили по ул. „Д-р Нидер“ в участъка от ул. „Райна Княгиня“ до ул. „Антим I“. Временното ограничение ще бъде в сила до 9 септември.  Причината е ремонт след реконструкция на ВиК мрежа. 

публикувано на 09.07.24 в 07:14

Водата ще бъде спряна в квартал Рудник днес

Днес от 9 часа до 14 часа ще бъде спряно водоподаването в кв. Рудник  на карето между ул. "Лиляна Димитрова", "Кирил и Методий", "Пейо Яворов" и "Ахелой".

публикувано на 09.07.24 в 07:10