Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бачийски: Трябва да запазим младите хора в Бургас

Запазването на младите хора в Бургас трябва да е един от най-важните дебати в предстоящата предизборна кампания. Това коментира пред БНР-Бургас заместник-председателят на Средна европейска класа Константин Бачийски. Той посочи, че тяхната кампания ще е позитивна и добави:

„За мен най-важният дебат е как ние да развием икономиката на града, така че хората да останат в Бургас, а не да напускат нашия роден град и да отиват в София или в чужбина. Бургас се обезлюдява от хора в активна възраст – между 20 и няколко и примерно – 35 години. Няма как един град да се развива икономически, изобщо – да се развива по какъвто и да е начин дългосрочно, ако най-активните млади хора напускат този град“

Константин Бачийски все още не е обявил дали ще се кандидатира за кмет, въпреки че неговата партия вече издигна номинацията му.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асен Бонджев: Брилянтен ПР ход на Борисов, но няма да ни откаже от протестите

Предложените промени за свикване на Велико Народно събрание и изработване на нова конституция са брилянтен ПР ход и отчаян опит на Бойко Борисов да се задържи във властта. Това коментира организаторът на протестите в Бургас Асен Бонджев. Той заяви, че отпорът срещу правителството ще продължи с още по-голяма сила. „Свикването на Велико..

публикувано на 14.08.20 в 14:59
Премиерът е в Брюксел за заседанието на лидерите на страните-членки на ЕС.

Бойко Борисов: ГЕРБ предлага нова Конституция

В обръщение до всички български граждани премиерът Бойко Борисов обяви решенията, които е взел за управлението на страната. В него се посочва, че партия ГЕРБ ще внесе проект на нова Конституция на Република България.  Премиерът предлага да се свика Велико Народно събрание, което да въведе редица съществени промени в Конституцията. Част от тях са:..

публикувано на 14.08.20 в 12:18

Две села в бургаско избират кмет на 27 септември

Частични избори за кмет на кметство на 27 септември ще има в айтоското село Карагеоргиево, съобщават от Централна избирателна комисия.  Върховният административен съд касира изборите заради установени недействителни бюлетини. Местният вот се обжалваше от загубилия кандидат на ДПС Зюмбюл Ахмед, след като Метин Летифов от ГЕРБ спечели с два гласа..

публикувано на 13.08.20 в 12:42
Народно събрание

Парламентът заседава днес извънредно

Депутатите се събират на извънредно заседание по искане на БСП. Социалистите настояват да изслушат премиера Бойко Борисов и да бъде внесена актуализация на бюджета. Извънредният работен ден на депутатите с определен от социалистите ред включва две точки. Първата е Народното събрание да задължи кабинета в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета..

публикувано на 13.08.20 в 07:37

Борисов: Отпускаме средства за училища, университети, болници и семейства с деца под 14 г.

На днешното си заседание правителството отпусна по бюджетите на общините над 16 милиона лева. Премиерът Бойко Борисов съобщи решението във видео в профила си във Фейсбук: „ За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв“...

публикувано на 12.08.20 в 14:08

Последен ден за подаване на документи в ЦИК за частичните местни избори

Днес е последен ден за подаване на документи в Централната избирателна комисия за участие в частичните местни избори, насрочени за 27 септември. Сред подалите до този момент документи за участие в частичния местен вот са ГЕРБ, БСП, ДПС и движение „Гергьовден“. Избори са насрочени за 14 населени места. Сред тях е и изборът на кмет в айтоското..

публикувано на 12.08.20 в 14:00

Протестното шествие блокира за малко кръстовището до БСУ

Протестното шествие в Бургас тази вечер премина по ключовите булеварди „Стефан Стамболов“ и „Сан Стефано“ и блокира за малко движението в централната част на града. В акцията се включиха около 30 души. Те поеха по обичайния си маршрут от сградата на общината, по главната пешеходна улица „Александровска“, стигайки до възловото кръстовище..

публикувано на 10.08.20 в 21:12