Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Министър Красимир Вълчев: Няма криза за учители, учебната година ще започне нормално (ОБНОВЕНА)

| обновено на 09.09.19 в 16:15
3
Снимка: БГНЕСНяма недостиг на учители в страната. Това каза в Поморие министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. По думите му учебната година ще започне нормално.

"Няма криза за учители и увеличаването на трудови възнаграждения в системата дава резултат", каза министър Вълчев
Допълнителни стимули като 3-та стипендия за най-добрите ученици ,които избират да учат в университетите педагогическа или инженерна специалност се предвиждат от следващата година, каза още Красимир Вълчев

"Най-много преждевременно отпаднали деца от образователната система има в Сливенска област. Всяко училище ще трябва само да определи механизма за връщането на тези деца в училище", подчерта министър Вълчев

Чуйте повече в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почти всички деца в Царево учат електронно

Над 90% от децата в Средното училище „Никола Вапцаров“ в Царево са обхванати от електронното обучение. От обществения съвет на учебното заведение поставиха висока оценка за професионализма на преподавателите там. Имаме и ученици, за които нямаше как това да сработи, коментира пред БНР-Бургас директорът Даниела Фелонова. „Ние имаме..

публикувано на 10.04.20 в 13:50

Бургаски ученици създадоха видео клип със съвети за предпазване от COVID-19

Ученици в 6-ти и 7-ми клас от клуба по информационни технологии в ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията" създадоха видео клип с 14 съвети за предпазване от заразяване с COVID-19. Видеото е изцяло авторско, включително и анимациите, които са рисувани и програмирани от децата и реализирани изцяло в Microsoft PowerPoint. Видео продуктът на..

публикувано на 09.04.20 в 12:19

Ученици от Търговската гимназия осъществяват мониторинг на проекта за Дом на нефтохимика

Областен информационен център – Бургас бе един от избраните шест центъра в България, който ще участва в пилотен международен проект на Европейската комисия „Open Cohesion School“. Търговската гимназия и нейният Европейски клуб се включиха в изпълнението и мониторинга на проект за емблематичния за Бургас Дом на нефтохимика. Пилотният проект..

публикувано на 08.04.20 в 13:30
БСУ

По време на кризата, кандидатстващите в чужбина, могат да изберат БСУ

Кандидат-студентите, планирали да се обучават в чужбина, могат да кандидатстват сега в БСУ, информират от висшето учебно заведение.   Във всеки един момент, когато се почувстват спокойни, социално стабилни  и сигурни, те ще имат възможност да продължат обучението си в чужбина. Всички придобити от тях образователни кредити за положени изпити по конкретна..

публикувано на 07.04.20 в 16:41

Ученици подкрепят медици с виртуална изложба

Виртуална изложба за Деня на здравните работници създадоха деца от бургаското училище "Йордан Йовков". Идеята е да покажат своята съпричастност към трудната мисия  на медиците в борбата им с пандемията от коронавирус. Картините са създадени в заниманията по интереси под ръководството на преподавателите Валентина Димитрова и Фани Пеева, разказа за..

публикувано на 07.04.20 в 14:19
архив

Виртуален празник на буквите организираха от училището в Свети Влас

С виртуален Празник на буквите децата от I “б“ клас към ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“- Св. Влас отбелязаха усвояването на българската азбука. Тържеството беше проведено дистанционно, като всяко дете, от собствения си дом, изпълни стихове, посветени на малките знаци, които откриват света и дават перспектива и бъдеще на всеки един от нас...

публикувано на 06.04.20 в 13:26

Обмислят се електронни кандидатстудентски изпити в БСУ

Обмисля се вариант за електронно провеждане на кандидатстудентските изпити в Бургаския свободен университет. Това каза за БНР Бургас ректорът проф. дпн Галя Христозова. Тя допълва, че п роцесът на записване на бъдещите студенти не е нарушен, защото както до сега, това се случва онлайн на страницата на университета. "Могат да се подадат..

обновено на 06.04.20 в 13:14