Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бургазлия, завърнал се от Франция, ще е кандидатът за кмет на "Заедно за Бургас"

Снимка: capitan.bg

„Заедно за Бургас“ ще се яви на местните избори с листа за общински съветници и кандидат за кмет. За поста на Димитър Николов  ще се бори  млад човек, работил 10 години във Франция. Ще имаме широка гражданска квота, а основният ни приоритет ще бъде икономиката, заяви Ангел Божидаров. 

 4-ма от настоящите членове на групата ще се кандидатират за места в общинския съвет. Георги  Дражев няма да е сред тях. Не успяхме да се споразумеем за листата и кампанията с него. Амбицията ни е да присъстваме с група, което означава петима души. Максимумът е  каквото сабя покаже, обясни още Божидаров. Политическо  обединение от няколко формации, една от които е " Българската пролет", стои в основата на споразумението. Очакваме кои ще се регистрират в ЦИК

Листата е почти готова, силно присъствие на гражданска квота в много различни области- икономика, право, лекари и други.Работим от два месеца, имахме много разговори с политически партии, с някои бяха успешни, с други не.

Ние определено сме решили да водим една позитивна кампания.Да кажем това, което сме направили и това,което искаме да правим в бъдеще.Кандидатът ни за кмет е един много образован,завършил в чужбина, много интелигентен човек. Той отскоро е в Бургас, завърнал се е да работи.Бил е десет години във Франция, в Париж. Ще бъде една сериозна и приятна, за мен, изненада.Смятаме, че гражданите ще го оценят.

Ще има промяна в общинския съвет, ГЕРБ няма да имат мнозинство, убеден е Божидаров:

При всички положения ще бъдат около 20 души. Няма да имат мнозинство даже и със съдружните им организации ДПС  и СДС, които винаги са гласували с тях.съветът ще бъде, може би за тях, по фрагментиран, но това означава, че ще бъде по-ползотворен и по-полезен.

Основният ни приоритет ще бъде икономиката:

В Бургас няма инвестиции. Много са малко инвестициите в града.Трябва да се направи всичко възможно да се привлекат инвестиции не като садим кокичета върху пистата на Равнец.А с това, което г-н Бачийски предложи. Той е от друга листа, нямам интерес да го кажа.Но, на хубавото предложение как да кажа лошо. Колко труд се хвърли, та подписки ли не бяха, за да оттегли кметът предложението. Той все пак постъпи разумно, аз винаги съм го критикувал, но когато е свършил нещо добро, го казвам.

Искрено се надявам, следващият общински съвет да бъде по-шарен. Аз много говорих с нашите хора и това, което обещах -нито веднъж в четирите години, които влязат в общинския съвет, няма да имат никаква обструкция - нашата партия реши, вие така да гласувате.

Очаква се до дни на пресконференция да бъдат обявени имената на кандидатите за кмет и съветници.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все още няма становище за казуса с несебърския кмет

За 11 ноември е насрочено първото заседание на новия Общински съвет в Несебър. На него трябва да положат клетва новоизбраните 21- общински съветници и кмета Николай Димитров. От областната администрация в Бургас са изпратили писмо до ЦИК , в което настояват за становище по създалия се сложен казус в общината, в която новоизбраният кмет Николай Димитров..

публикувано на 04.11.19 в 14:13

Росен Деспов: Спечелихме с надпартиен вот

Със 72 гласа Росен Деспов от БСП спечели изборите за кмет на Черноморец. Той победи на балотажа дългогодишния градоначалник Добри Добрев. Вотът беше надпартиен, посочи за БНР-Бургас новият кмет: „Предполагам никой не може да каже, че вотът за мен, специално, беше партиен. Гражданското общество и сега го използвахме, в смисъл такъв, че..

публикувано на 04.11.19 в 10:58

Пламен Градев остава начело на Звездец, Люляково с нов кмет

Досегашният кмет на малкотърновското село Звездец Пламен Градев от ГЕРБ запазва поста си. За него са гласували 133 души или 50.57 %. Кандидатът на Възраждане Стоян Петков спечели 129 гласа или 49.05 %. Хазим Хюсеин от ДПС е новият кмет на руенското село Люляково. За него са гласували 544  души или 56.96%. За Добрин Стоянов, издигнат от..

публикувано на 04.11.19 в 09:54

Иван Жабов: Чакаме да положим клетва и предстои много работа

В Средец преизбраха Иван Жабов от ГЕРБ с 49.57%.  Чакаме да положим клетва и предстои много работа, беше първият му коментар тази сутрин за БНР Бургас след балотажа: „Изключително съм огорчен от лошата кампания, която водеха нашите опоненти. Използваха срещу над най-честата атака с фалшиви новини в социалната мрежа. Хората имат ясна визия..

публикувано на 04.11.19 в 09:48
На балотаж за кмет на Ямбол бяха кандидатът на „Пряка демокрация“ (вляво) Валентин Ревански и Катя Георгиева – БСП.

Валентин Ревански печели в Ямбол с близо 62% (ОБНОВЕНА)

След три поредни мандата управление на ГЕРБ в Ямбол, кметският пост поема бизнесменът Валентин Ревански, издигнат от партия Пряка демокрация. Той спечели срещу кандидата на БСП Катя Георгиева. В община Тунджа за пети мандат ще управлява Георги Георгиев от БСП.  Валентин Ревански спечели доверието на близо 62 процента от ямболските избиратели...

обновено на 04.11.19 в 09:18

Оспорван балотаж в Порой и Гълъбец

Оспорван балотаж се проведе в поморийското село Порой. Фатме Смаил от ДПС спечели кметския пост с 2 гласа. За досегашния кмет са гласували 255 души или 49.90%. Кандидатът за кмет от ГЕРБ Исмаил Али е спечелил гласовете на 253 души или 49.51%. На първия тур той е водел пред Смаил с 6 гласа. Тодорка Липчева от БСП остава кмет на село Гълъбец...

публикувано на 04.11.19 в 09:16

Дебелт и Драчево с нови кметове

Ангел Ников от БСП успя да спечели битката срещу досегашния кмет на Дебелт Иванка Ангелова от НФСБ. За него са гласували 491 души или 55.17%. Ангелова е успяла да спечели гласовете на 387 души или 43.48%. 12 души са избрали да отбележат, че не подкрепят нито един от двамата кандидати. Новият кмет на средецкото село Драчево е Яни Петров от..

публикувано на 04.11.19 в 08:57