Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 10 септември

Мария Габриел участва във връчването на стипендии от фондация „Еврика“ на талантливи младежи със заложби в сферата на науката
Снимка: БТА

Можете да си отдъхнете, ясен е ресорът на Мария Габриел в новия състав на еврокомисията – „Иновации и младеж“. Започвам с тази информация, защото съм сигурен, че сън не спите да разберете за какво българин ще отговаря. И, защото знам, че ще питате, тя „ще има за задача да създава перспективи пред новото поколение“, пише Офнюз. Не знам дали ще намажем нещо от това. Аз знам, де, но знам и че българинът най се вълнува, дали ще намаже от нещо. У нас иновации – йок. Или почти йок. В държава, в която паркоместа се пазят с туби за вода, иновациите са размито понятие. А като се вземе и статистиката, че населението у нас застарява… Не, нещо не съм оптимист, че ще намажем.

И без тези надежди започваме предаването „Булевард Демокрация“. До 18 ч. – с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес - успяват ли институциите да  ограничат сивата икономика? Позициите на НАП и Инспекцията по труда

-  На политическа тема – кои са кандидатите за местните избори в областта? Интервю с регионалния координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев

-  Как новата политическа група в бургаския общински съвет „Заедно за Бургас“ ще се включи в тях и от къде внасят кандидат за кмет?

-  Делото за разораните дюни на къмпинг „Смокиня“ започна днес в бургаския съд.

-  В рубриката „Знаете ли, че…“ подводна каменна гора от миоценската епоха се намира  в района на Созопол

-  И днес – вълненията на хората от социалните мрежи, спортни новини, културните събития от региона.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Създават градски парк в кв. „Малкото солено езеро“ в Поморие

Градски парк ще бъде създаден в квартала „Малкото солено езеро“ в Поморие. Това съобщи кметът Иван Алексиев по време на общественото обсъждане на бюджета за 2020 г. „Прословутата „Капка“, за която ни обвиняваха, че сме я продали, най-накрая Общината Поморие си спечели делото. „Капката“ е публична общинска собственост за озеленяване. Това..

публикувано на 20.01.20 в 16:21
Снимката е илюстративна

Жители на ямболски села протестират заради лош път

Жители на няколко ямболски села отново излязоха на протест срещу окаяното състояние на пътя Калчево- Победа- Челник. Отсечката е с дължина от близо 10 км   и не е ремонтирана от години. Най- потърпевши от състоянието на второкласния републикански път са жителите на селата Победа и Челник, но от лошото състояние на пътя се оплакват и от..

публикувано на 20.01.20 в 15:22

Булевард Демокрация на 20 януари

Няма повдигнати обвинения по случая с откритите на бургаско пристанище 20 контейнера с боклук от Италия. Предстои да бъдат изготвени европейски заповеди за разследване, за събирането на доказателства на територията на други държави. В контейнерите няма радиоактивни и токсични отпадъци. Репортаж от брифинг на прокуратурата в Бургас. Движим..

публикувано на 20.01.20 в 14:56

Мобилно приложение за мигриращи птици представят по повод Деня на влажните зони в Бургас

”Биоразнообразието е от значение” е мотото на тазгодишната инициатива, с която Бургас ще отбележи Световния ден на влажните зони, информират от пресцентъра на Общината. На 29 януари в Експозиционен център “Флора” - Бургас от 14:00 ще се проведе информационен ден и представяне на мобилно приложение за мигриращи птици, разработено съвместно с..

публикувано на 20.01.20 в 14:09
ДКЦ 1 ще бъде ремонтирано

Община Бургас предлага дивидентът на лечебните й заведения да бъде инвестиран в апаратура

Предстои гласуването на бюджет 2020. В него Община Бургас е задължена да включи дивидента от миналата година, постъпил от търговските дружества, на чийто капитал тя е собственик. За пореден път кметът предлага на местния парламент да вземе решение, с което да разреши дължимият на градската хазна процент от..

публикувано на 20.01.20 в 12:04

ВиК Бургас започва подмяна на тръбите по ул."Средна гора"

Започват строителни дейности за подмяна на водопроводната мрежа по улица "Средна гора" в ЦГЧ. Проектът ще се изпълни на етапи от ВиК Бургас. Първият е с продължителност един месец, до 20 февруари За целта от днес ще бъде затворен участъкът от ул. "Цар Симеон I" до ул. "Оборище". Налага се въвеждането на временна организация на движението, която..

публикувано на 20.01.20 в 09:13

Бургаски ученици с първи места в състезание по четене

Бургаски третокласници се наредиха на второ и трето място в национално състезание по четене и създаване на дигитално съдържание. То е инициирано от Министерството на образованието и подкрепено от платформата Книговищe. В него са се включили над 300 класове от училища в цялата страна. Учениците от ОУ "Братя Миладинови" са се класирали на второ..

обновено на 20.01.20 в 08:10