Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общината преработи плана за бившата авиобаза в Равнец

7
Снимка: Свобода АтанасоваНов Подробен устройствен план дава възможност за развитие на бившата авиобаза в Равнец, с индустриална зона и карго летище. Проектът за плана е преработен за да е съобразен с бъдещи инвеститори, стана ясно на заседанието на комисията по устройство на територията. Внесена и промяна в показателите за застрояване в тези имоти, обясни главният архитект на общината Веселина Илиева:

"За да удовлетворим исканията, които бяха изложени по отношения на потенциални възможности за карго летище, макар че карго е трудно да кажем, с проектантите обсъдихме възможностите и в момента проектът е преработен, като са осигурени едни свободни ивици около УПИ 10, който е за инфраструктура, в който попадат пистите. 75 метра е издърпана навътре застройката навътре в имотите, така че в тази част няма застрояване надземно. Височината е 15 метра. По принцип ПУП може да бъде изменян без ограничения. в зависимост от инвестиционното желание", посочи тя. 

Близо 2 километра е дължината на едната писта, с ширина по 45 метра, уточни гл. архитект Веселина Илиева.

С новите корекции в плана се предвиждат и обслужващи улици, улично осветление и всичко нужно за нормалната дейности на бъдещата индустриална зона в Равнец, става ясно от докладната записка, входирана от заместник-кмета Чанка Коралска. 

Според новия план се предвиждат обслужващи улици, с минимален габарит 12,00м и размер на пътното платно мин.7,50м (две платна по 3,75м), обвързани със съществуващ път III-7909 Бургас-Равнец. За достъп до с.о. „Индустриален парк Равнец“ са предвидени две основни улици като част от ПУП за територията. По обслужващите улици за осигуряване на пълноценно комуникационно-транспортно обслужване се предвиждат крайулични паркинги, тротоари, велосипедни алеи и улично озеленяване. По обслужващите улици ще преминават трасета на елементите на техническата инфраструктура и улично осветление. 

В така структурираната територия се обособяват нови 11 квартала и се урегулират поземлени имоти с конфигурация и размери, предвидени така, че да осигуряват оптимално застрояване и обслужване. Функционалното отреждане на ново обособените УПИ е в съответствие с посочените в техническото задание дейности и осигурява обезпечаването на територията с обекти за складово-производствени дейности, научно-изследователски лаборатории, комплекси и сгради за експериментална и иновационна дейност, административни и делови сгради и офиси, изложбени зали, за обществено обслужване, обитаване (общежития) и обекти за транспорт, инфраструктура и озеленяване. 


Чуйте повече в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Вицепремиерът Марияна Николова: “Аполония” ще допринесе за удължаване на сезона

Фестивалът на изкуствата “Аполония” през септември ще допринесe за удължаване на сезона. Исках лично да се уверя как протича летният сезон и наблюдавам положителна тенденция в броя на посетителите в района. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев. В..

публикувано на 14.08.20 в 18:36

70% спад на чуждестранните туристи, 30 на сто - за българите

Със 70 на сто по-малко чуждестранни туристи и с 30 на 100 по-малко българи е очакваният спад за туристическия сезон. Това каза, на среща с бранша в курортното селище Лозенец, министърът на туризма Марияна Николова. На 20-и август се очаква първият чартърен полет с израелски туристи по Северното Черноморие. Мярката 80 на 20 за туристическия..

публикувано на 14.08.20 в 17:23

Първите организирани израелски туристи се очакват на летище Варна на 20-ти август

Първите  организирани израелски туристи се очакват да пристигнат на летище Варна на 20- ти август.Те ще влязат в страната след задължително направен пи си ар тест 72 часа преди пътуването си, обясни Орлин Мандов, почетен консул на Израел у нас.  На 16 –ти август  отпада задължителната  14-дневна карантина за пристигащите от България граждани в..

публикувано на 14.08.20 в 14:19

20% ръст на туристите в Община Царево

Община Царево бележи ръст от 20% на туристите през този летeн сезон до момента, това съобщават от Министерството на туризма след работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представителите на местната власт и бизнеса в Царево. В дискусията участваха кметът на общината инж. Георги Лапчев и областният управител на..

публикувано на 14.08.20 в 13:50

Силен туристически сезон на Острова през това лято

Над 20 хиляди туристи са посетили през това лято остров света Анастасия. Тези дни туристическия обект отбелязва своя празник за седма поредна година. Кулминацията ще е на 15 август – Успение Богородично, когато е храмовия празник. Островът ще посрещне през деня над 400 посетители. Силен туристически сезон отчитат до момента на Острова ,..

обновено на 14.08.20 в 12:14

Детелина Иванова е новият директор на екоинспекцията в Бургас

Новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас е Детелина Иванова. Досега тя бе началник на отдел „Биологично разнообразие и защитени територии“ в инспекцията. Иванова ще оглави временно ведомството, до провеждане на конкурс. Тя заема мястото на инж. Тонка Атанасова, която пък застана начело на РИОСВ в Хасково...

публикувано на 14.08.20 в 11:46

Европейският потребителски център ще има приемна до Пантеона днес

Днес Европейският потребителски център, който функционира към Комисията за защита на потребителите, ще отвори открита приемна в Морската градина в Бургас, до Пантеона от 16.30. Инициативата е част от лятната информационна кампания, която се провежда в  различни точки по  Черноморието, както и на автогарите във Варна и Бургас. Целта е гражданите да бъдат..

публикувано на 14.08.20 в 08:40