Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Йорданка Ананиева: Ремонтирахме 11 класни стаи в двете гимназии - Природо-математическата и за романски езици

Снимка: gramofona.com

11 класни стаи са ремонтирани в Природо-матиматическата и Гимназията за романски езици. Идеята е да бъдат обновени поетапно всички помещения, съобщи заместник-кметът по образованието Йорданка Ананиева:

"С една награда, която общината им даде за техните постижения в областта на математиката, на науките, на различни състезания, олимпиади. В момента са направени 11 стаи общо и в двете гимназии. Изцяло са ремонтирани и оборудвани с нова училищна мебел. Учениците, които ще ще обучават в тези две гимназии ще имат възможност ща учат в нова среда", добави тя. 

Проектът там е мащабен , защото сградата където се намират двете училища е доста голяма, но ремонтните дейности ще продължат през ваканциите и във всяко удобно време , за да може всички класните стаи да осигуряват комфортна среда за учениците, добави Ананиева. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бургаски свободен университет

106 бургаски студенти ще получат стипендии по програмата „Успешни студенти“

106 са одобрените бургаски студенти, които ще получат стипендии за семестъра по новата общинска програма – „Успешни студенти“. 69 от тях са с отличен успех, а 37- с успех над 5.00. Те следват в трите бургаски висши учебни заведения – Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургаски свободен университет и Национална художествена академия – Бургас...

публикувано на 30.10.20 в 14:06

70 ученици участваха в проекта "Морето и децата" (ВИДЕО)

Читалище „Изгрев 1909“ реализира проект „Морето и децата“. Той е съвместен с регионални библиотеки в страната и цели да провокира мисълта на децата за бъдещето на Черно море. В продължение на месец над 70 ученици са се включили в разнообразни събития и са творили по темата за опазването на уникалната екосистема, разказа секретарят на..

обновено на 29.10.20 в 15:15

Над 17 хиляди гимназисти в Бургаско учат дистанционно от днес

Всички училища от гимназиалния етап на обучение в Бургаско от днес преминават  на онлайн обучение. След заповед на министъра на здравеопазването това е в сила в цялата страна. Извън тези учебни заведения няма постъпили искания от директори на други училища в региона за преминаване на работа от дистанция, съобщи началникът на Регионалното управление на..

публикувано на 29.10.20 в 08:42

В Бургас ще се преподава и японски език

Японски език да се преподава в няколко бургаски гимназии - това обсъдиха представители на Община Бургас, Японска фондация /Japan Foundation/ и директори на учебни заведения. Това информират от пресцентъра на Общината. Идеята е първоначално обучението да стартира онлайн, предвид усложнената ситуация в световен мащаб заради Covid-19. Чуждестранната..

публикувано на 23.10.20 в 14:29

През ноември ще бъдат прегледани всички шестокласници в Община Бургас за гръбначни изкривявания

С  кампанията "Мързеливо око"  бе дадено началото на поредица от програми, с които Община Бургас  ще обхване деца на различна възраст. Чрез очните прегледи  ще бъдат  консултирани 1852 малчугани от 34 градини. Те са  напълно безплатни и имат за цел ранно откриване, диагностика и при необходимост насочване към навременно и адекватно лечение на децата...

публикувано на 19.10.20 в 16:18

В Бургаско около 40 учители в ранна пенсия заради страх от Ковид

Все по-трудно става намирането на заместници на заболели преподаватели, алармират от синдикатите. Заради риска от заразяване с Ковид около 40 учители в община Бургас са предпочели ранно пенсиониране. По-рано в пенсия, макар и с неблагоприятни за тях условия – с по-малък размер и добавка. Това избират редица преподаватели,..

публикувано на 16.10.20 в 15:54

Корейската езикова учебна година бе открита в Бургас

Над 100 са учениците в Бургас, които изучават корейски език. Корейската езикова учебна година бе открита за трети път в КЦ "Морско казино". В присъствието на директори и учители, учениците рецитираха традициона корейска поезия и представиха интересна хореография на к-pop танци, които добиват все по-голяма популярност по света и у нас. Специален гост на..

публикувано на 08.10.20 в 17:37