Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Адвокат Теодор Шейков е кандидатът на " Ние, гражданите" за кмет на Бургас

| обновено на 20.09.19 в 15:40

4  партии и една коалиционна структура се обединяват в коалиция за местния вот "Ние, гражданите." В нея влизат ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски.Част от основните личности са  общинските съветници, които в настоящия общински съвет са под името "Заедно за Бургас". Водач на листата е Бенчо Бенчев, кандидат за кмет е адвокат Теодор Шейков.

 Ангел Божидаров заяви, че  „Ние, гражданите" влиза в битката за местна власт с амбицията за промяна на модела на управление и внедряването на интелигентни решения в управлението на администрацията и града ни.Той подчерта, че целта е да са втора политическа сила.Коалицията  излиза с пълна листа от 51 общински съветници.  Второ и трето място в листата са отредени за общинските съветници Ангел Божидаров и Тодор Ангелов. Четвърто място заема кандидатът за общински съвет Дойчо Дойчев, представител на БЗНС. На пето място е журналистът Степан Дадурян, а шестото място е отредено за Стоян Колев, настоящ общински съветник  и финасов  директор на фармацефтична фирма. На седмо място в листата се нарежда Гергана Арамова, технолог в завод за консерви. Следващата позиция в листата  е отредено за адв. Теодор Шейков, който е кандидатът на коалицията за кмет. На девето място в листата е  д-р Дора Здравкова, а на десето се кандидатира журналистът от „Канал 0” Георги Николов.

Коалицията ще има кандидати и за кметове в съставните селища на общината, за Твърдица това е Кирилка  Николова, за Извор Евгени Конов, за Равнец Петко Пепеляшев. Водят се преговори и за други селища.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:На въпрос към Бенчо Бенчев дали очаква  повдигнатото срещу него обвинение, сързано с издирването на Димитър Желязков и притежанието на патрони, да повлие  по време на изборите, той отговори:

Не се претиснявам, надявам се, че правораздавателните органи ще си свършат работата коректно и ще разберете каква е истината.А тя е, че съм невинен.Даже ще има изненади, ако има наистина дело, което не вярвам.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛКандидатът за кмет е  адвокат Теодор Шейков, той  е роден на 15 януари 1979 г в Бургас в семейството на уважавани лекари. Средното си образование завършва през 1997 г като възпитаник на Гимназия за романски езици „Г.С.Раковски” /Френската гимназия/. Непосредствено след това отбива военна служба във ВВС база Братово. През 1998 г заминава да учи във Франция и завършва магистърска степен М1 по търговско право в университет „Париж 2- Пантеон Ассас”. Специализира магистърска степен М2 и завършва с отличие право на електронните комуникации в университета „Париж 11”, участва в научни проекти към EADS, относно регулацията на износа на военни технологии  и технологии с двойна употреба.

Завръща се в родния град през 2006г. и започва собствена практика по специалността. Понастоящем е успешен адвокат в областта на търговското и гражданско право. Семеен с едно дете.На първата си изява пред медиите Шейков заяви:

Аз се чувствам сигурен, защото съм на страната на гражданското общество.Аз съм на страната на родителите, които се страхуват за бъдещето на децата си,аз съм на страната на малкия бизнес, борещ се за тлътка въздух.Аз съм на страната на моте съграждани, на най-обикновените хора.Ние търсим промяна, времето на равнодушитео свърши.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В селата Изворище, Карагеоргиево и Тенево гласуват за кметове

Днес се провеждат нови избори  в Изворище  /Община Бургас/, в  кметство Тенево, община Тунджа /област Ямбол/  и  кметство Карагеоргиево, община Айтос /област Бургас/. За Изворище има един регистриран кандидат от Движението за права и свободи.  Жителите на  айтоското село избират между представител на Движението за прави и свободи   и кандидат на ГЕРБ ...

публикувано на 27.09.20 в 07:05

Все още няма становище за казуса с несебърския кмет

За 11 ноември е насрочено първото заседание на новия Общински съвет в Несебър. На него трябва да положат клетва новоизбраните 21- общински съветници и кмета Николай Димитров. От областната администрация в Бургас са изпратили писмо до ЦИК , в което настояват за становище по създалия се сложен казус в общината, в която новоизбраният кмет Николай Димитров..

публикувано на 04.11.19 в 14:13

Росен Деспов: Спечелихме с надпартиен вот

Със 72 гласа Росен Деспов от БСП спечели изборите за кмет на Черноморец. Той победи на балотажа дългогодишния градоначалник Добри Добрев. Вотът беше надпартиен, посочи за БНР-Бургас новият кмет: „Предполагам никой не може да каже, че вотът за мен, специално, беше партиен. Гражданското общество и сега го използвахме, в смисъл такъв, че..

публикувано на 04.11.19 в 10:58

Пламен Градев остава начело на Звездец, Люляково с нов кмет

Досегашният кмет на малкотърновското село Звездец Пламен Градев от ГЕРБ запазва поста си. За него са гласували 133 души или 50.57 %. Кандидатът на Възраждане Стоян Петков спечели 129 гласа или 49.05 %. Хазим Хюсеин от ДПС е новият кмет на руенското село Люляково. За него са гласували 544  души или 56.96%. За Добрин Стоянов, издигнат от..

публикувано на 04.11.19 в 09:54

Иван Жабов: Чакаме да положим клетва и предстои много работа

В Средец преизбраха Иван Жабов от ГЕРБ с 49.57%.  Чакаме да положим клетва и предстои много работа, беше първият му коментар тази сутрин за БНР Бургас след балотажа: „Изключително съм огорчен от лошата кампания, която водеха нашите опоненти. Използваха срещу над най-честата атака с фалшиви новини в социалната мрежа. Хората имат ясна визия..

публикувано на 04.11.19 в 09:48
На балотаж за кмет на Ямбол бяха кандидатът на „Пряка демокрация“ (вляво) Валентин Ревански и Катя Георгиева – БСП.

Валентин Ревански печели в Ямбол с близо 62% (ОБНОВЕНА)

След три поредни мандата управление на ГЕРБ в Ямбол, кметският пост поема бизнесменът Валентин Ревански, издигнат от партия Пряка демокрация. Той спечели срещу кандидата на БСП Катя Георгиева. В община Тунджа за пети мандат ще управлява Георги Георгиев от БСП.  Валентин Ревански спечели доверието на близо 62 процента от ямболските избиратели...

обновено на 04.11.19 в 09:18

Оспорван балотаж в Порой и Гълъбец

Оспорван балотаж се проведе в поморийското село Порой. Фатме Смаил от ДПС спечели кметския пост с 2 гласа. За досегашния кмет са гласували 255 души или 49.90%. Кандидатът за кмет от ГЕРБ Исмаил Али е спечелил гласовете на 253 души или 49.51%. На първия тур той е водел пред Смаил с 6 гласа. Тодорка Липчева от БСП остава кмет на село Гълъбец...

публикувано на 04.11.19 в 09:16