Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО издига Димитър Димитров за кмет на Приморско

Димитър Димитров
Снимка: 24chasa.bg

Екскметът на Приморско Димитър Димитров отново се кандидатира за градоначалник, този път е регистриран от ВМРО. Листа от 12 кандидати регистрира партията. Водач в нея ще е Георги Зафиров, на второ място е местният лидер на партията Ваня Андонова, трети ще е Димитър Димитров, в нея е и бившият общински съветник Янко Томов.

Бизнесменът Стоян Василев влиза в кандидат-кметската битка в Приморско. Той е издигнат от местната коалиция „МИР“, в която влизат ВОЛЯ и БЗНС. От същата коалиция, Катя Вълчева е регистрирана за кандидат за кмет на Китен.

Пенко Калудов ще води листата за общински съветници на БСП в Приморско. В нея не влиза местният лидер на социалистите Лиляна Димова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Според областният управител е необходима информационна кампания за машинния вот

Според областният управител е необходима информационна кампания за машинния вот Активна информационна кампания относно машинния вот и качествено обучение на членовете на секционни комисии поиска областният управител проф.д.н.Мария Нейкова. „Областна администрация Бургас е осигурила всичко необходимо за работата на Районна избирателна..

публикувано на 25.05.21 в 13:32

ЦИК с разяснителна кампания за вота с машини

Разяснителна кампания за гласуването с машини подготвя Централната избирателна комисия. Сред предложенията е интерактивно обучение за гласуване с машина, достъпно на сайтовете на ЦИК и на районните избирателни комисии. Чрез интерактивно приложение всеки ще може да се упражнява за гласуване с устройство, обясни председателят на ЦИК Камелия Нейкова:..

публикувано на 23.05.21 в 10:53

41.32% е активността в бургаска област към 17.00 часа

В Бургаския избирателен район, избирателната активност към 17 часа е 41.32%.  От подадените над 25 жалби до момента от Районната избирателна комисия са сметнали за основателни само 3-4. Най-високата избирателна активност е в Царево с 54.33%, следвана от Приморско с 53.53%, каза председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Елка..

публикувано на 04.04.21 в 18:53

35,66% е избирателната активност в област Сливен към 17.00 часа

Малко под 36 процента е избирателната активност в област Сливен към 17.00 часа. В Районната избирателна комисия има 18 сигнала за предизборна агитация, каза говорителят Стели Стефанова. Общо до момента са гласували 61 255 избиратели в Сливенска област. В община Сливен избирателната активност е 35,34 процента при гласували 38 523..

публикувано на 04.04.21 в 18:01

В селата Изворище, Карагеоргиево и Тенево гласуват за кметове

Днес се провеждат нови избори  в Изворище  /Община Бургас/, в  кметство Тенево, община Тунджа /област Ямбол/  и  кметство Карагеоргиево, община Айтос /област Бургас/. За Изворище има един регистриран кандидат от Движението за права и свободи.  Жителите на  айтоското село избират между представител на Движението за прави и свободи   и кандидат на ГЕРБ ...

публикувано на 27.09.20 в 07:05

Все още няма становище за казуса с несебърския кмет

За 11 ноември е насрочено първото заседание на новия Общински съвет в Несебър. На него трябва да положат клетва новоизбраните 21- общински съветници и кмета Николай Димитров. От областната администрация в Бургас са изпратили писмо до ЦИК , в което настояват за становище по създалия се сложен казус в общината, в която новоизбраният кмет Николай Димитров..

публикувано на 04.11.19 в 14:13

Росен Деспов: Спечелихме с надпартиен вот

Със 72 гласа Росен Деспов от БСП спечели изборите за кмет на Черноморец. Той победи на балотажа дългогодишния градоначалник Добри Добрев. Вотът беше надпартиен, посочи за БНР-Бургас новият кмет: „Предполагам никой не може да каже, че вотът за мен, специално, беше партиен. Гражданското общество и сега го използвахме, в смисъл такъв, че..

публикувано на 04.11.19 в 10:58