Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отпуснаха 5.5 млн.лв за обезщетения заради обходния път на Бургас

Снимка: zonaburgas

5.5 млн.лв. отпусна правителството за изплащане на парични обезщетения на собствениците на имоти, засегнати от изграждането на първия етап от обходния път на Бургас и локалните платна към него. Става дума за терени по трасето Сарафово-Бургас и Ветрен-Бургас.  Решението на Министерския съвет е от днес. От него стана ясно още, че е осигурено финансирането за ремонт на целогодишно натоварения път Карнобат-Бургас. Подмяна на асфалт, маркировка и пътни знаци, ландшафно оформяне са част от предвидените дейности в отсечката. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Инспектори на БАБХ провериха бургаска пицария

БАБХ гледа под лупа морските заведения

99 заведения и търговски обекти по Южното Черноморие са проверени от инспекторите на Агенцията по безопасност на храните за месец. В разгара на туристическия сезон акцентът е върху мерките срещу Covid-19. Екип на БНР-Бургас присъства на една от проверките. Тя е в  известна бургаска пицария. В обекта работят 16 души. Сервитьорките посрещат..

публикувано на 06.08.20 в 15:44

Лозаро-винарството е сред най-засегнатите сектори от кризата с Covid -19

Лозаро-винарството е сред най-засегнатите сектори от кризата с Covid -19. Причината е, че консумацията на вино е намаляла заради затварянето на ресторанти и хотели. Големите винопроизводители отчитат спад около 30% от продажбите си на българския пазар. При малките компании той е над 80%. Проблем е и че много страни са затворили границата си..

публикувано на 06.08.20 в 11:40
Снимката е илюстративна

Таксите за интернет и паркинг в "Елените" са типичен пример за нелоялна практика

232 проверки, от които 119 по Южното Черноморие, са извършени от Комисията за защита на потребителите за месец. Шест са откритите нарушения. Инспекциите са след  разпореждането на Върховната административна прокуратура по сигнали за нарушени потребителски правана морските плажове.  Проверява се основно събират ли се такси за услуги, цените на..

публикувано на 05.08.20 в 13:02
Снимката е илюстративна.

Отпускат над 30 млн. лв. за земеделските стопани

Правителството oдобри 30,5 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Държавния фонд „Земеделие” за 2020 г., съобщиха от правителствената пресслужба. Средствата са за предоставяне на финансов ресурс на земеделските стопани, отглеждащи животни, пчели, плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза, чрез помощ de minimis. 2,5 млн. лв. от..

публикувано на 05.08.20 в 12:12

Протестна подписка срещу настаняването на болни от коронавирус в несебърски хотел

Собственици на имоти и къщи за гости в Несебър протестираха срещу избора на хотел, в който да се настаняват болните с КОВИД-19. Протестът се проведе пред Областната управа в Бургас, където беше внесена протестна подписка с настояване да бъде определен нов хотел за изолиране на болните.  Над 120 души са подкрепили протестната подписка, каза Десислева..

обновено на 05.08.20 в 10:55

Туроператори: Мярката за субсидиране на чартърните полети е неприложима за лято 2020

Мярката за субсидиране на чартърните полети е закъсняла и неприложима за настоящия летния сезон. Преди дни новият министър на туризма Марияна Николова обяви, че туроператорите вече могат за кандидатстват за финансовата помощ от 35 евро за заета седалка в самолет с над 100 места. Да се облекчат условията за кандидатстване и освен за чартърни полети,..

публикувано на 05.08.20 в 09:22

19 млн.лева ще бъдат осигурени на производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя

Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор „Плодове и зеленчуци“, в която участва също министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева...

публикувано на 04.08.20 в 13:48