Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Скулпторът Цветан Цветанов откри новата си изложба в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Самостоятелна изложба-скулптура на Цветан Цветков бе открита в галерия „Май“ в Сливен. Това е пета самостоятелна изложба на сливенския автор. Представените пластики са от дърво в съчетание на цвят и нетрадиционни форми. 

Скулпторът Цветан Цветков коментира, че е избрал дървото като изразно средство, защото човешкият бит и съществуване се свързва с този естествен материал. Той обясни, че целта му е била да избяга от традиционната форма на квадрата или правоъгълника.

"Наблягам в цялата си изложба на ажура. По този начин се опитвам да вкарам пространството в работите си и работите да влязат в пространството и да се получи взаимодействие между двете, да има по-голямо въздействие. Всъщност скулптурата е обемна пластика, но аз тук се опитвам, чрез ажура да предам обема, а именно чрез светлината и сянката."

Изложбата ще продължи до 14 октомври. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният литературен конкурс „Море“ очаква своите творби до 31 март

Националният литературен конкурс "Море" очаква своите участници да подадат творбите си до 31-ви март. Той е явен и в него могат да се включат всички желаещи на възраст от 15 до 25 години. В конкурса могат да участват кратки литературни жанрове - стихотворения и есе, а изискванията са: - Допускат се за участие само творби на морска тематика; - Приемат..

публикувано на 28.02.20 в 17:01

За 3 март с вход свободен в бургаските музеи, градската галерия и изложбената зала на художниците

На 3 март - Деня на Освобождението на България, бургаските музеи, Галерия "Петко Задгорски" и изложбената зала на Дружеството на бургаските художници ще  бъдат отворени за посетители и с вход свободен. В градската галерия "Петко Задгорски"  на ул."Митрополит Симеон" 24 ще може да се разгледа впечатляващата експозиция с творби на Стоян Цанев, а в..

публикувано на 28.02.20 в 16:01

Общественото обсъждане за именуване на Летния театър ще се проведе на 10 март

Общественото обсъждане за именуването на Летния театър ще се проведе на 10 март от 17:30 часа в Заседателната зала на Община Бургас. От Община Бургас се мотивират, че летният театър е емблематична сцена за изява на творци от цялата страна и любимо място за ценителите на изкуството. Десетки хиляди бургазлии и гости на града я посещават всяка година,..

обновено на 28.02.20 в 14:42

„ИзгревЧет@“ празнуват рожден ден с песни на маестро Стефан Диомов

Детска вокална група "ИзгревЧет@" към НЧ "Изгрев 1909" ще отпразнува третия си рожден ден с концерт тази вечер. Празничната програма ще започне от 18.30 часа в зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино". В репертоара на младите изпълнители са включени песни на маестро Стефан Диомов, който ще е гост на събитието. Музикалният празник на..

обновено на 28.02.20 в 10:30

Мария Мария Мутафчиева и Маргарита Хранова пеят за любовта

Излезе най-новата песен на Мери Бойс Бенд. Тя носи заглавието „Любовта“ и е със специалното участие на Маргарита Хранова. Песента прозвуча на живо за първи път на концерта, с който групата   отбеляза 25-години от създаването си. За дамския дует, Мария Мутафчиева споделя: " Тя искаше преди много години да й напиша песен, но аз й..

публикувано на 28.02.20 в 10:01

Постановката "Приятна жена в лоша компания" с премиера в Бургас

Премиерата за Бургас на постановката "Приятна жена в лоша компания" е тази вечер и ще се играе в залата на Военния клуб, с начален час 19.00. Тя се организира от Културна организация "Арт ателие", Народен театър "Иван Вазов" и Продуцентска компания "Ажур Пико". Автор на "Приятна жена в лоша компания" е Андре Русен. Сценична редакция и постановка -..

обновено на 28.02.20 в 09:16

Живописецът Чавдар Петров и неговите дунавски пейзажи гостуват в галерия "Пролет"

Изложба на Чавдар Петров, която показва неговите фантастични дунавски пейзажи ще бъде открита в галерия "Пролет". Творецът има над 60 самостоятелни изложби в София, Видин, Пловдив, Плевен и други градове. Всекидневието в платната му придобива приказен и фантастичен образ, който гравитира около магията на цвета - богат, нюансиран, магнетичен. Реката е..

публикувано на 28.02.20 в 08:39