Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестите на медицинските сестри продължават

| обновено на 07.10.19 в 07:55
Снимка: БГНЕС


Синдикатите на здравните работници в КНСБ ще излязат на митинг-шествие в София днес. Бургас също се включа в протеста. „За 7 октомври от нашия регион ще пътуват 17 души. Имаме организиран транспорт от КНСБ. Тръгваме рано сутринта, за да можем да бъдем навреме там. Колегите са загубили търпение да очакват нещо да се случи в системата на здравеопазването и затова се налага за пореден път ние да протестираме. Нашите искания са основно стартовата заплата за професионалистите по здравни грижи да бъде в рамките на минимум две минимални работни заплати за страната“, обясни председателят на Регионалната колегия на професионалистите по здравни грижи Радостина Димитрова.

Тя допълни, че другото искане е Колективните трудови договори да бъдат задължителни за лечебните заведения, да бъдат спазвани независимо от собствеността им и от тяхната структура.

КТ „Подкрепа“ обаче няма да се включат в протеста. „Доколкото разбрах, те смятат, че моментът не е удачен. По повод разединяването на колегите, на всички исканията ни са в общи линии едни и същи. Имаме различни виждания как това да бъде постигнато“, посочи Димитрова.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Напусна ни хирургът д-р Стефан Касабов

След дълго боледуване, на 58 години ни напусна бургаският хирург- д-р Стефан Касабов. Той е роден през 1963 г. През 1989 г. завършва „Медицина“ във Висшия Медицински институт във Варна. Специалността „Хирургия“ защитава през 2004 г. В 30-годишния си стаж като хирург д-р Касабов е работил в МБАЛ Средец, МБАЛ  Бургас, МБАЛ „Черноморска“, където..

публикувано на 09.04.21 в 15:16

Искат разширяване на болницата в "Меден рудник"

Болницата в бургаския комплекс „Меден рудник“ обяви  предложение за инвестиционно намерение за строителство и разширяване на дейността. Според ръководството й областта е ощетена с болнични легла по приетата здравна карта и това е станало ясно в ситуацията на пандемията.  "Бургасмед" има 230 легла в 13 отделения. 87 от тях са ползвани и за..

публикувано на 08.04.21 в 17:43

Родилното отделение в УМБАЛ Бургас с нов апарат за проследяване на бременността

Нов фетален монитор бе дарен днес на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас. Апаратът служи за проследяване здравето на плода и нормалното протичане на бременността. Той е лек и удобен, с голям графичен дисплей, мобилен е и може да работи в различни положения.   "Благодарение на такава съвременна апаратура можем много рано да открием аномалии, да..

публикувано на 07.04.21 в 15:05

Д-р Бойко Миразчийски: Благодаря на колегите, които работят в КОВИД-звената

Директорът на УМБАЛ - Бургас д-р Бойко Миразчийски изпрати обръщение към своите колеги по повод  7 април - Световния ден на здравето, професионален празник на работещите в здравеопазването. Публикуваме го без редакторска намеса: От д-р Бойко Миразчийски, изпълнителен директор на УМБАЛ Бургас Скъпи колеги от УМБАЛ Бургас, Друга година..

публикувано на 07.04.21 в 09:45

БАБХ започва проверки на традиционните продукти за Великден и Гергьовден

От днес    Българската агенция по безопасност на храните  започва засилени проверки на обекти, които произвеждат и търгуват  с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, във връзка с предстоящите официални празници (Великден и..

обновено на 07.04.21 в 08:16
Десет ученици от ОУ

Бургаски абитуриенти с акция по кръводаряване (ГАЛЕРИЯ)

Бургаски абитуриенти откликнаха на призива за кръводаряване на Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ.  Инициативата на здравното заведение под мотото „Това не си го правил“ е от преди три години и бързо бе подета от училищата, изпращащи зрелостници.  За младите кръводарители е осигурен зелен коридор.  Десет ученици от СУ..

публикувано на 06.04.21 в 13:42

Отварят отново постковид кабинета в Белодробната болница след 15 дни

Ковид отделението в Белодробната болница в Бургас е пълно. До 47 са увеличени леглата за лечение на заболяването. След спадане на заболяемостта ще бъде възстановена работата на постковид кабинета.  От седмица ковид леглата в белодробната болница са увеличени на 47, и отново са заети, казва управителят д-р Евелина Трошанова..

публикувано на 02.04.21 в 10:54