Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Национално животновъдно изложение в Сливен

| обновено на 11.10.19 в 09:19

15-то издание на "Националното животновъдно изложение" ще се проведе в изложбения център край Сливенските минерални бани на 11 и 12 октомври. То се организира от Министерството на земеделието, храните и горите, заедно с Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.
За поредна година на едно място ще съберат селекционери и собственици на видове и породи животни, отглеждани на територията на България, съобщиха от Областната дирекция "Земеделие"  в Сливен. През първия ден от изложението, са предвидени демонстрация на кучета и посещение на изложбения център от ученици.
На 12 октомври, в програмата са включени демонстрации на животни, дефилиране на конна полиция и фолклорни изпълнения. Ще се извърши награждаване на победители в конкурс за рисунка, конкурс за майстор-месар и др. Откриването на изложението е в събота от 10,30 ч.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Ще бъде подписан договор за интегрирания воден проект за област Бургас

Правителството прие решение, с което дава съгласие ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г." да подпише договор с „Водоснабдяване и канализация" ЕАД в Бургас за изпълнение на „Интегриран воден проект за област Бургас". Проектът се финансира от оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г.", като общата..

публикувано на 03.06.20 в 12:53
Снимката е илюстративна.

Спират водата утре в част от бул. "Демокрация" в Бургас

Водата ще бъде спряна утре в част от бул. "Демокрация" в Бургас, съобщиха от водоснабдителното дружество. Вода няма да има от 9.00 ч. до 16.00 ч.    в участъка от ул."Рилска" до ул. "Петко Каравелов". Причината е извършването на  строително-монтажни работи.

публикувано на 03.06.20 в 11:43
Снимката е илюстративна.

Реорганизация на движението в Бургас заради Черешова задушница

Движението в района на Бургаския гробищен парк ще бъде еднопосочно на 6 юни за времето от 07.30 часа до нормализиране на трафика заради  Черешова задушница, съобщиха от полицията . Автомобилите ще влизат през източния вход, до бензиностанция „Петрол” и ще излизат през южния - на улица „Транспортна” - т.нар. главен вход на гробищата. Улица..

публикувано на 03.06.20 в 11:27

Строителството на "брегоукрепително съоръжение" на Шофьорския плаж е спряно към момента

Строителството на т. нар. "брегоукрепително съоръжение" на Шофьорския плаж е спряно към момента, показа проверка на БНР-Бургас. На място няма строителна техника и работници, но сградата вече е вдигната до трети етаж. Всеки момент се очаква да започне проверка и от бургаската строителна инспекция. Очаквайте подробности!

публикувано на 03.06.20 в 10:57

Изграждат буферен резервоар в квартал "Сарафово"

Буферен резервоар ще бъде изграден в кв. "Сарафово". Той ще предпазва квартала от наводнения, предизвикани от поройни дъждове, съобщиха от Община Бургас. Заради особеностите на релефа, при обилен валеж дъждовната вода от близките земеделски площи се стича към квартала и наводнява улици и жилищни сгради. През последните 15 години бургаският квартал..

публикувано на 03.06.20 в 10:03
Снимката е илюстративна.

Затварят утре кръстовището между ул. "Транспортна" и ул. "Петко Задгорски"

Заради полагане на нова асфалтова настилка част от кръстовището, образувано от ул. "Транспортна" с ул. "Петко Задгорски", ще бъде затворено за движение на превозни средства от 09:00 до 15:00 часа на 04 юни /четвъртък/. Това съобщиха от Община Бургас. Движението ще се извършва двупосочно от кръговото кръстовище с бул. "Стефан Стамболов" до кръстовището..

публикувано на 03.06.20 в 09:55
Снимката е илюстративна

Авария остави без вода кв. Крайморие и няколко бургаски села  

Поради авария на довеждащ водопровод в района на Ченгене скеле е спряно водоподаването за кв. Крайморие, селата Маринка, Равна гора и Росенец, съобщават от ВиК-Бургас. Без вода днес са още вилна зона Росенец, Рибарско селище, Черниците,Училищното,Гранична полиция и кв. Миньор. От дружеството не уточняват кога ще дойде водата. Работи се за..

публикувано на 03.06.20 в 07:32