Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нормализира се учебният процес в Ямбол


Нормализира се учебният процес в ямболските училища. Над 70 на сто от ромските ученици вече са се върнали в клас, съобщи кореспондентът на БНР  Даниела Костова.

"Туширано е напрежението в ромските квартали на Ямбол и Стралджа и обстановката постепенно се успокоява. От Регионалното управление на образованието в Ямбол съобщиха, че са единични случаите, в които родители отказват да пуснат децата си в училище, като работата с тези семейства продължава", посочи и  директорът Стойко Стойков.

"Ние по механизма работим и със социалните и със Закрила на детето и с МВР и с общините. Ние си имаме екипи, с които ще обхождаме тези деца." - увери директорът

 От Община Стралджа информираха, че и в двете училища се провеждат занятия , като учебният процес до края на седмицата изцяло ще се нормализира.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предлагат разширяване на учебната база на Математическата и Френската

Учебната база на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и ПГРЕ "Г. С. Раковски" да бъде разширена с нов корпус в училищния двор, който ще позволи преминаването на едносменен режим на обучение. Това е записано в докладна записка от кмета Димитър Николов, която ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 септември. Предложението за..

публикувано на 23.09.20 в 17:26

Новата учебна година бе открита в университет" Проф. д-р Асен Златаров"

Академичната година в университет "Проф. д-р Асен Златаров" беше открита днес. Всички студенти започват присъствено занятията, а след две седмици ще се вземе решение как да продължат. На церемонията присъства ръководството на учебното заведение, областният управител Вълчо Чолаков и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.  Успех на..

публикувано на 23.09.20 в 14:14

Трябва да се премисли кой и как ще глобява за ученици без маски, смята директорът на ТОХ-а

Когато има заповед, правила и мерки е редно те да се спазват, така коментира директора на гимназията по туризъм в Бургас глобата от 2000 лева за неносене на маски в коридорите на училищата. Според Силвия Пехливанова как и кой ще налага глобата, трябва добре да се премисли, за да няма напрежение. „За едни сумата от 2000 лева е непосилна, а за..

публикувано на 23.09.20 в 11:36

Ученици помагат на ученици в Сливен

Ученици помагат на ученици в неравностойно положение в сливенската езикова гимназия „Захари Стоянов“. От началото на учебната година в училището върви кампания за закупуване на учебни помагала, необходими на децата в неравностойно социално положение. За целите на кампанията са привлечени и родителите.  Близо 20 ученици от гимназията вече са..

публикувано на 21.09.20 в 16:17
Сградата на Английската и Немската

Родители с петиция срещу Община Бургас

В Бургас родители внесоха петиция и жалба до Административния съд след решение на Общинския съвет за преместването на учениците от училище „Добри Чинтулов“ в сградата на друго училище - „Йордан Йовков“. По настояване на общината решението има предварително изпълнение. Така на 16-и август, докато течеше лятната ваканция и възможностите за реакция..

публикувано на 21.09.20 в 15:42

Община Тунджа с амбиция да подобри училищната инфраструктура

Близо 1 млн. и 600 хил. лева поиска община Тунджа от образователното министерство за подобряване на училищната инфраструктура в три села на общината, предаде кореспондентът ни Даниела Костова. Над 803 000 лева са необходими за училището в село Скалица, където се предвижда изграждането на нов физкултурен салон, допълнителни класни стаи и помещения..

публикувано на 20.09.20 в 08:40

Безплатна топла закуска и обяд в училището в Болярово

Учениците в Болярово имат индивидуални чинове и места в столовата като част от мерките срещу разпространение на вируси и зарази. От днес близо 60 деца от първи до четвърти клас ще получават безплатно топла закуска в столовата на Средно училище „Д-р Петър Берон“, както и обяд. Със съдействието на общината топъл обяд е осигурен и за всички..

публикувано на 16.09.20 в 14:01