Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Учители от Сливен тръгват на обход по домовете

Близо 60% от учениците в двете основни училища и в детската градина в сливенския  квартал „Надежда“ са се явили за учебни занятия, съобщи за БНР  Милена Чолакова, началник на Регионалното управление по образованието Сливен. След масовата паника отпреди два дни, породена от слуха, че социални извеждат деца от училищата, днес ситуацията е спокойна.

"В Основно училище „Братя Миладинови“ за първа смяна са дошли близо 60% от децата. Днес предстоят посещения в домовете на учениците, които не са дошли на училище и разговор с родителите им", каза директорът Митко Митев.

"Уговорка имаме с класните ръководители. Днес ще преценят кой ученик не е идвал на училище и съответно ще бъдат обходени по домовете. И с разговори с родителите да бъдат успокоени, да бъдат доведени от утре на училище също. Класните ръководители коментираха, че учениците им, са спокойни" - каза още директорът.


Родителите, които чакаха децата си в двора училището, след края на смяната обявиха, че нямат притеснения.

"Няма за какво да се притесняваме.; Ами, спокойни сме" Децата също са добре. Те знаят, вече сме трети клас , знаят, че са защитени тук и не е имало проблем до сега.; Децата са абсолютно спокойни, няма никакъв проблем.;

Днес също не се пишат отсъствия, но след окончателното успокояване обстановката отсъствията ще започнат да се отчитат.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предлагат разширяване на учебната база на Математическата и Френската

Учебната база на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и ПГРЕ "Г. С. Раковски" да бъде разширена с нов корпус в училищния двор, който ще позволи преминаването на едносменен режим на обучение. Това е записано в докладна записка от кмета Димитър Николов, която ще бъде разгледана на предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 септември. Предложението за..

публикувано на 23.09.20 в 17:26

Новата учебна година бе открита в университет" Проф. д-р Асен Златаров"

Академичната година в университет "Проф. д-р Асен Златаров" беше открита днес. Всички студенти започват присъствено занятията, а след две седмици ще се вземе решение как да продължат. На церемонията присъства ръководството на учебното заведение, областният управител Вълчо Чолаков и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.  Успех на..

публикувано на 23.09.20 в 14:14

Трябва да се премисли кой и как ще глобява за ученици без маски, смята директорът на ТОХ-а

Когато има заповед, правила и мерки е редно те да се спазват, така коментира директора на гимназията по туризъм в Бургас глобата от 2000 лева за неносене на маски в коридорите на училищата. Според Силвия Пехливанова как и кой ще налага глобата, трябва добре да се премисли, за да няма напрежение. „За едни сумата от 2000 лева е непосилна, а за..

публикувано на 23.09.20 в 11:36

Ученици помагат на ученици в Сливен

Ученици помагат на ученици в неравностойно положение в сливенската езикова гимназия „Захари Стоянов“. От началото на учебната година в училището върви кампания за закупуване на учебни помагала, необходими на децата в неравностойно социално положение. За целите на кампанията са привлечени и родителите.  Близо 20 ученици от гимназията вече са..

публикувано на 21.09.20 в 16:17
Сградата на Английската и Немската

Родители с петиция срещу Община Бургас

В Бургас родители внесоха петиция и жалба до Административния съд след решение на Общинския съвет за преместването на учениците от училище „Добри Чинтулов“ в сградата на друго училище - „Йордан Йовков“. По настояване на общината решението има предварително изпълнение. Така на 16-и август, докато течеше лятната ваканция и възможностите за реакция..

публикувано на 21.09.20 в 15:42

Община Тунджа с амбиция да подобри училищната инфраструктура

Близо 1 млн. и 600 хил. лева поиска община Тунджа от образователното министерство за подобряване на училищната инфраструктура в три села на общината, предаде кореспондентът ни Даниела Костова. Над 803 000 лева са необходими за училището в село Скалица, където се предвижда изграждането на нов физкултурен салон, допълнителни класни стаи и помещения..

публикувано на 20.09.20 в 08:40

Безплатна топла закуска и обяд в училището в Болярово

Учениците в Болярово имат индивидуални чинове и места в столовата като част от мерките срещу разпространение на вируси и зарази. От днес близо 60 деца от първи до четвърти клас ще получават безплатно топла закуска в столовата на Средно училище „Д-р Петър Берон“, както и обяд. Със съдействието на общината топъл обяд е осигурен и за всички..

публикувано на 16.09.20 в 14:01