Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Димитров за особеностите на българския турист

Много от българските туристи спазват правилата само в чужбина. Това коментира пред БНР-Бургас наемателят на плажа в Крайморие Николай Димитров.

Замърсяване на ивицата и на дюните с най-различни отпадъци, неспазване на забраните за домашни любимци и грубо поведение са само част от нещата, с които Николай Димитров и екипът му се сблъскват всяко лято. Това не важи за всички туристи, но се срещат и такива, уточнява той. И през това лято е имало случаи на хора, които не се съобразяват с червения флаг, който указва, че е забранено къпането в морето. При един от инцидентите, компания се ядосва на тази рестрикцията и отива да плува на скалите, на неохраняемия плаж, разказва той:

„Беше червен флагът. Имаше много силно вълнение. Въпреки всичко им казах чисто човешки: „Не ви съветвам да влизате“. Вятърът мисля, че беше северозападен. Точно от другата страна на скалите вълната биеше точно в скалите. Отидоха. При влизането, първата жена завъртя я морето, вкарва я в камъните, удря я в коляното с голяма сила. На единия крак коляното ѝ беше направо цялото извадено. Кракът обилно кървеше, когато отидохме ние, защото те взеха да ни махат. С трима от спасителите отидохме, извадиха я от водата, обездвижихме я, с носилка, извикахме Бърза помощ…“

Инцидентът може да завърши и трагично, уточнява Николай Димитров.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече български туристи очакват в Созопол за този сезон

Повече почиващи българи очакват за този сезон в Созопол, показа анкета на БНР-Бургас. За момента градът е празен, туристи почти няма, а местните не бързат да отварят обектите си. Много къщи за гости и хотели са затворени и не се вижда да кипи особена подготовка. „Идват повече българи, предимно от София. Българинът е добър турист. Може..

публикувано на 29.05.20 в 09:32

Мерки за подпомагане на бизнеса ще гласува Общинският съвет в Созопол днес

Мерки за подпомагане на бизнеса ще гласуват днес общинските съветници в Созопол. Предвиждаме двумесечно премахване на наемите за целогодишно наетите обекти от Общината, посочи кметът на населеното място Тихомир Янакиев. „Община Созопол е страна по наемни отношения с физически и юридически лица. Това са магазини, заведения.. С тези, с които..

публикувано на 29.05.20 в 08:26
Снимката е илюстративна.

Хлебопроизводител: Липсват достатъчно кадри в бранша

Извънредното положение в страната, заради коронавируса, не се отрази особено на хлебопроизводителите, посочват от бранша. Няма повишаване на разходите, нито съкращение на хора, обясни Красен Хлебаров, собственик на една от големите фирми, производители на хлебни продукти в област Бургас. Той допълни, че остават проблемите от последните години..

публикувано на 28.05.20 в 16:42
Снимката е илюстративна

Кой ще строи северния обход на Бургас?

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител на изготвяне на комплексен доклад и строителен надзор при изграждането на северния обходен път на Бургас, с дължина 4,7 км. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 17:30 ч. на 29 юни. В края на..

публикувано на 28.05.20 в 14:52

Разкриват два нови центъра за подкрепа в Сливен

Общинският съвет в Сливен прие да бъдат разкрити Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства.  На редовната си сесия днес бе прието и изменението на бюджета на общината. Сред мотивите, свързани с промяната на общинските финанси, кметът Стефан Радев..

публикувано на 28.05.20 в 12:58

Намаления на общински наеми ще обсъдят съветниците в Сливен

Намаляване на наемите на обекти  за обществено хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници, които са общинска собственост предстои да гласуват днес общинските съветници в Сливен. Редовната сесия на Общинския съвет отново ще бъде изнесена в залата по борба, заради въведените противоепидемични мерки. Предложението за намаляване на наемите е за периода..

публикувано на 28.05.20 в 08:23

Къмпинг "Градина" отваря врати днес

Един от най-предпочитаните къмпинги по Южното Черноморие- „Градина“, при засилени мерки за безопасност, започва да работи от днес. За първа година местата за караваните са намалени от 276 на 63, а първите туристи се очакват в края на седмицата.  Очакваме много силен сезон, каза управителят на къмпинга Елена Пинелова: Има изключително голям интерес..

публикувано на 28.05.20 в 08:15