Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бабата на Кристин: Очаквам след промените в закона доживотен затвор за убиеца ѝ

Мартин Трифонов
Снимка: БГНЕС

Милка Георгиева, баба на убитата в сливенското село Сотиря 7-годишна Кристин днес изрази удовлетворение от решението на Народното събрание за гласуваните промени в Наказателно-процесуалния кодекс за невъзможност за прилагане на съкратеното съдебно следствие при случаи на тежки умишлени престъпления. Тя коментира пред БНР че това е част от битката срещу убиецът на внучката и Мартин Трифонов. 

Георгиева коментира, че се надява промените в Закона да бъдат приложени от съда, когато се стигне до присъдата на Трифонов и той да не може да се възползва от факта, че деянието му е извършено преди промените.

"Искрено се надявам да го хване този закон, защото тази битка беше моя битка срещу него."

Тя коментира реакциите на хората от селото, след решението на парламента. 

"Хората зад мен и моите колеги, и село Сотиря бяха наистина радостни 50%, защото 50% при тях е още тъга. Това, за което бяхме тръгнали имаше победа, имаше напредъ, имаше надежда да няма следващи убийства без наказани убийци."

Бабата на убитата 7-годишна Кристин заяви, че очаква убиецът Мартин Трифонов да бъде осъден на доживотен затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьор е задържан с 2.13 промила и кокаин край кв. Ветрен

23-годишен бургазлия е задържан за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, съобщиха от полицията. Той е спрян за проверка в района на квартал Ветрен. Установено е, че той е шофирал с 2.13 промила алкохол в кръвта и след употреба на кокаин.  Автомобилът е иззет по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 15.04.24 в 09:18
Снимката е с илюстративна цел

Задържаха мъж, получил пратка с марихуана чрез куриерска фирма

36-годишен мъж от София е задържан от полицията за притежание на наркотици. Представител на куриерска фирма е сигнализирал, че в айтоския им офис е получена пратка с мирис на марихуана.  Впоследствие полицията е установила, че получателят на пратката в софиянецът. От него е иззет плик с марихуана с общо тегло около 20 грама. По случая е образувано..

публикувано на 15.04.24 в 09:12

В ареста остава обвиняем за каналджийство на мигранти

Най-тежката мярката за неотклонение „задържане под стража“ наложи Апелативния съд в Бургас на обвиняем за каналджийство. Така се отменя наложената от Окръжния съд в Бургас мярка „гаранция“ в размер на 2000 лв.  Обвиняемият и още трима се изправят пред съда за създаване на  добре обмислен и планиран канал за мигранти от Турция към България..

публикувано на 12.04.24 в 12:03

Полицията установи крадеца на над 10 хил. лева от дома на пенсионер в село Оризаре

Полицията в Несебър е установила извършителя на кражбата на сумата от 10 350 лева, собственост на 89-годишен мъж от село Оризаре.  Случаят е от 9 април, когато 46-годишен криминално проявен и осъждан мъж от същото село отнема сумата от дома на пенсионера.  Част от парите са намерени и иззети.  Работата по случая продължава. 

публикувано на 11.04.24 в 09:28

Пожар изпепели къща в село Бистрец

Къща и близки постройки изгоряха напълно след пожар в село Бистрец, община Средец, съобщават от ОД МВР.  Сигналът е получен на 10 април около 13:35 часа. Постройките са собственост на 73-годишен мъж от селото.  Огънят е потушен от два противопожарни екипа и шестима огнеборци. От инцидента сградите изгорели напълно.  Констатирано е, че пожарът..

публикувано на 11.04.24 в 09:23

Само за ден: 41 фиша и 10 акта за водачи на велосипеди и тротинетки в Бургас

41 фиша и 10 акта за водачи на велосипеди и тротинетки издадоха от ОД на МВР Бургас. Те са санкциониране за  неправилно придвижване по пешеходните зони в централната градска част. За нарушаване на закона за движение по пътищата са съставени един акт и два фиша. Кампанията е част от  специализирана полицейска операция. Общински съветник..

публикувано на 10.04.24 в 14:09

Задържаха под стража мъж обвинен в телефонна измама на пенсионерка

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Районният съд в Бургас на обвиняем за извършването на телефонна измама. Той е задържан по обвинение за подвеждането на  60-годишна жена по схемата "оказване на помощ на полицейски служител". Пенсионерката поставила под храст парична сума от 30 000 лева. 60-годишна жена от Бургас даде 40..

публикувано на 09.04.24 в 18:06