Отново търсят кой да надгради Интегрираната система за електронно наблюдение на Бургас

Да се надгради и разшири обхвата на Интегрираната система за електронно наблюдение на града иска Община Бургас. Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител. Тя е на стойност 3 300 000 лв без ДДС..

Процедура за изпълнител за надграждане и разширяване на обхвата на системата за електронно наблюдение в Бургас беше проведена през юли тази година. Тя, обаче беше прекратена защото двама от тримата кандидати не са отговаряли на условията. В мотивите е посочено, че за да има свободна конкуренция трябва да има повече от един участник., поради тази причина Община Бургас отново е обявила обществена поръчка.    

Предвижда се системата да обхваща нови локации. За целта спечелилият поръчката трябва да достави и монтира хардуерно комуникационно оборудване и софтуер, както и да изгради комуникационна свързаност. Важна част от дейностите е и интеграцията на системата за обработка на видеосигнала от нововъведените в експлоатация локации със съществуващите системи за наблюдение. Срокът на договорът е 5 години, като кандидатстващите участници трябва да имат опит в извършването на подобни дейности през последните 3 години.

Надграждането на съществуващата система ще доведе до разширяване обхвата на осъществяваното от Община Бургас електронно наблюдение за подобряване качеството на живот на жителите, като се разширят възможностите за превенция, реакция при инциденти и предприемане на мерки за безопасност и опазване на публичното имущество в оперативен порядък от заинтересованите страни.


Кандидатите за изпълнители на обществената поръчка имат срок до 12 ноември тази година да подават оферти за участие.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаските пенсионери одобряват идеята за безплатен транспорт за пътници над 75 години

Да бъде осигурено безплатно пътуване по всички линии на градския транспорт за хората над 75 години в Бургас. Това предлагат общинските съветници от НФСБ.  Мотивите им са, че цената на билета и месечните карти в морския град са едни от най- високите в сравнение с други областни градове в страната, които са много по-големи от Бургас като територия. Според..

публикувано на 13.12.19 в 09:27

Ученици от Гимназията за романски езици организират благотворителен концерт и базар

Ученическият съвет към Профилирана гимназия за романски езици “Г. С. Раковски” в Бургас, организира на 17 декември от 12.00часа, благотворителен коледен концерт и базар. Събитието ще е под надслов “Деца помагат на деца”. В своеобразно коледно градче в двора на училището ще има изградена сцена, шатри с базари за храна, организирани игри и..

публикувано на 13.12.19 в 08:43

Символичен протест на превозвачите от днес, предупреждават за ефективен след месец

Символичният протест на превозвачите в цялата страна започва от днес. Те искат освобождаване от тол таксите и поправки в Закона за автомобилните превози. Предвижда се протестът да стане ефективен от 13 януари. Бургаските превозвачи също ще се включат в него. Не виждаме друг начин да се решат проблемите ни, посочи Румен Христов, управител на най-голямата..

публикувано на 13.12.19 в 08:19

"Движение на българските майки" - Бургас с пореден благотворителен базар

За 12 - та поредна година „Движението на Българските майки“ в Бургас организира Коледен благотворителен базар, който предстои в края на седмицата в МОЛ –а в Славейков. На него ще се предлагат ръчно изработени изделия, а със събраните средства ще се подпомогнат деца в неравностойно положение. Прекрасни коледни сувенири и украса са..

обновено на 13.12.19 в 07:53

Атанас Скатов ще разкаже в Бургас как за една година изкачи четири осемхилядника

Атанас Скатов ще разкаже в Бургас за първото българско изкачване на 4 върха, високи над 8000 метра, за 140 дни в рамките на една календарна година. През настоящата 2019-та алпинистът покори  връх Кангчендзьонга, 8586 м. на 15 май; в ръх Гашербрум I, 8080 м. на 12 юли; в ръх Гашербрум II, 8034 м. - 18 юли и в ръх Дхаулагири, 8167 м. на 3 октомври...

обновено на 13.12.19 в 07:29

Търсят се охранители в бургаските фирми от бранша

Все по-трудно става на лицензираните охранителни фирми у нас да устояват на нелоялната конкуренция от сивия сектор. Над 70 процента от фирмите в този бранш работят без регистрация. Негативната тенденция продължава, защото лицензираните фирми са подложени на все по-висок данъчно-осигурителен натиск. Това посочи Петко Иванов от Националната..

публикувано на 12.12.19 в 16:38

Дядо Коледа раздаде подаръци в социалния дом в Русокастро

Коледно тържество се състоя в Дома за пълнолетни лица с умствени увреждания в Русокастро. Ние от БНР – Бургас ги изненадахме като им доведохме Белобрадия старец. Много песни, танци и добро настроение имаше днес в Дома, където са настанени 130 мъже с различна степен на умствена изостаналост , на възраст от 18 до 70 години. С голямо старание..

обновено на 12.12.19 в 15:50