Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Днес ще е затруднено движението в част от ул. "Янко Комитов"

| обновено на 19.10.19 в 08:26
Снимката е илюстративна

Затруднено ще е придвижването в част от ул. "Янко Комитов" в днешния ден. Това се налага поради извършването на строително-монтажни дейности, съобщават от Община Бургас.

Те ще се извършват от 9:00 до 17:00 часа в района на светофарното кръстовището на входа към МОЛ-а.  

Препоръчва се водачите да спазват въведената временна организация на движение и да използват обходни маршрути.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Правят ретро кафене и ателиета за керамика и метал в двора на Етнографския музей

Предстои ремонт на сградата и двора на Етнографския музей в Бургас. Предвижда се и цялостно обновяване и на експозицията и ремонт на дворното пространство. Проблеми с постройка има от години, съобщи   директорът на регионалния музей Милен Николов: "Проблеми с постройка има от години. Трябва да се ремонтира покрива, фасадите са в лошо..

обновено на 19.01.20 в 16:41

Подменят водопроводната мрежа в най-голямото ямболско село Зимница

Продължава работата по подмяната на водопроводната мрежа в най- голямото ямболското село. До края на годината в Зимница ще бъдат основно ремонтирани и 10 улици.  В Зимница живеят над 2000 души, но честите аварии по амортизираната до крайност  водопроводна мрежа  и разкопаните улици, заради тях, са ежедневен  проблем за местните...

обновено на 19.01.20 в 14:08

Ограничават движението в скоростната лента на АМ „Тракия“, в посока Бургас заради подмяна на мантинела

Днес,  до 17:00 ч. се ограничава движението в скоростната лента, от км 0 до км 2 на АМ „Тракия“, в посока Бургас поради подмяна на мантинела. Трафикът се осъществява в активната лента. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Всички граждани и транспортни..

обновено на 19.01.20 в 13:20

Организират благотворителен футболен турнир в подкрепа на малката Доби

Благотворителен футболен турнир в подкрепа на малката Доби ще се проведе на 09-и февруари (неделя) от 09.00ч. до 18.00 ч. в Спортен център “Славейков”. Турнирът ще се проведе във формат 5+1 с две полувремена по 13 мин. и 5 мин. почивка. Входът за всеки включил се, ще бъде 10 лв. Инициатор и организтор на събитието е "Организацията за закрила на..

обновено на 19.01.20 в 12:56

Приключва проектът за модернизация на пречиствателната станция на Приморско и Китен

Пред финал е проектът за пречиствателната станция на Китен, както и още един важен ВиК обект за общинския център. Това съобщи заместник-кметът на община Приморско Петко Гечев: "Крайният срок е до края на месеца и започват тежки процедури по въвеждане в експлоатация. В обекта са вложени 100 хил. лева от общинския бюджет и 10 млн. 539 хиляди лв външно..

обновено на 19.01.20 в 10:50

Извършват се предпроектни проучвания за новия обход на Меден рудник

Проектиране на новия обход на Меден рудник е възложено от Община Бургас. В момента текат предпроектни проучвания, съобщи Магдалена Манолова, териториалния директор на комплекса: "Идеята е обходът да е продължение на ул. "Кооператор" и обходната дъга, която преминава през водните зони и излиза малко след бензиностанцията. Тя ще осъществи връзка с Южното..

публикувано на 19.01.20 в 08:47

Да стане ли "Брацигово" пешеходна зона и ще има ли достъп на коли до плажа?

В пешеходна зона да се превърне част от ул. „Брацигово“, предлагат общински съветници. Тя е една от основните отсечки в кв. „Сарафово“, която води към плажа. Там са разположени много заведения и магазини, а пред лятото движението на пешеходци по нея е засилено. Това е основно от ул. "Ангел Димитров" в посока ивицата. Димитър Бакалов от Община Бургас..

публикувано на 18.01.20 в 13:00