Апелативният съд в Бургас с отличие от Националния институт на правосъдието

Институционална награда за активна обучителна дейност получи Апелативният съд в Бургас от Националния институт на правосъдието по повод 15 години от дейността на НИП и 25 години съдебно обучение в България.

Отличието – плакет на НИП, бе връчено от директора  на института  г-жа Миглена Тачева на председателя на Апелативен съд¬ – Бургас съдия Деница Вълкова по време на отбелязването на двата юбилея в София на 21 октомври.

Г-жа Тачева подчерта, че Апелативен съд – Бургас е най - активният партньор на НИП в обученията на магистрати и съдебни служители. Тя благодари за усилията на ръководството на съда и за подкрепата при организирането на регионалните семинари за Апелативен район – Бургас.

От своя страна съдия Вълкова изрази увереност, че доброто взаимодействие между НИП и съдилищата ще продължи и в бъдеще в посока повишаване квалификацията на съдии и съдебни служители.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Апелативната прокуратура в Бургас поиска по-висока присъда за шофьора, убил колоездач в Приморско

Апелативната прокуратура в Бургас протестира решение на съда за намаляването на присъдата на шофьора, убил колоездач в Приморско. Институцията намали  наказанието „лишаване от свобода“ от 17 години на 10 години, а също така измени обвинението, приемайки че деянието не представлява „особено тежък случай“. Катастрофата стана на 3-ти декември 2017..

публикувано на 11.12.19 в 15:51

Заловиха нелегален хладилен газ и тютюн за наргиле на Малко Търново

Митнически служители на МП Малко Търново откриха 100 кг тютюн за наргиле и над 600 кг хладилен газ в автомобил с българска регистрация Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ / и митнически служители от Териториална дирекция „Южна морска“ откриха при съвместна проверка контрабандни 100 кг тютюн за..

публикувано на 11.12.19 в 12:05

Блъснаха възрастна жена на пешеходна пътека в село Оризаре

Възрастна жена е блъсната на пешеходна пътека в с. Оризаре. Инцидентът е стана вчера около 9 часа на ул. «Първи май». На пешеходна пътека до кметството, лек автомобил «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 61 годишен мъж от с. Ябълчево, движейки се с несъобразена скорост, отнема предимството и допуска ПТП с преминаващата по..

публикувано на 11.12.19 в 08:31

Районен съд – Бургас с нов председател

Районен съд – Бургас има нов председател. Това е съдия Силвия Петрова. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет гласува днес тя да изпълнява длъжността „и.ф. административен ръководител - председател“ на съдебната институция. Силвия Петрова завършва „Право“ през 2004 г. Има 14 години юридически стаж, от които 12 години в съдебната система. С..

публикувано на 10.12.19 в 15:31

Деница Вълкова: Кризата със съдебните заседатели е преодоляна, но този казус остава в Несебър и Тополовград

В повечето съдилища проблемът с недостига на съдебни заседатели е преодолян, каза административният ръководител на  бургаския апелативен съд Деница Вълкова. Наказателното правораздаване няма да се забави, с изключение на това в Несебър и в Тополовград, но има други процесуални инструменти, посочи тя:: "Надявам се скоро ефективно да започне..

публикувано на 10.12.19 в 15:04

Двамата обвиняеми за катастрофата край Маринка останаха с мярка "подписка"

По реда на съкратеното съдебно следствие ще се гледа делото на двамата обвинени за тежката катастрофа край Маринка през април миналата година. Младите водачи, обвинени за смърт на пътя на възрастна жена и средна телесна повреда на дете, остават с мярка за неотклонение „подписка“. Това реши окръжният съд в Бургас и насрочи следващо..

публикувано на 10.12.19 в 13:53

Трима души са в болница след челен сблъсък на автомобили

21-годишен шофьор на автомобил поради несъобразена скорост е загубил контрол и се е блъснал челно в насрещно движеща се кола на пътя между селата Люляково и Съединение. В катастрофата са пострадали и двамата водачи, както и пътник на 78 години от село Скалак, който е бил в правилно движещата се кола, а водачът ѝ - 23-годишна жена е с контузия в коремната..

публикувано на 10.12.19 в 08:33