Златко Димитров: Над 300 камери осигуряват сигурността на туристите в Слънчев бряг

Има и изградена система за разпознаване на регистрационните номера на автомобилите

Снимка: gramofona.comРекордно малък брой  грабежи отчитат това лято в най-големия ни туристически комплекс „Слънчев бряг“.  Те са били 10 и са разкрити много бързо, което се дължи и на изградената система за видеонаблюдение, която обхващат 80% от територията на акционерното дружество. 

Активният летен сезон приключи за най-големия туристически комплекс Слънчев бряг. Над 300 камери и 8 контролни пункта са осигурявали сигурността на туристите, каза изпълнителният му директор Златко Димитров:

"За нас най-важният приоритет е сигурността на туристите в курорта, който е може би и най-големият на Балканите. Имаме камери, които обхващат над 80% от територията на комплекса. Давам пример и добрите зваимодействия с ОД на МВР  в Бургас, защото вече е обхванат и мостът над река Хаджийска. Беше място за доста посегателства", каза той. 
Има и изградена система за разпознаване на регистрационните номера на превозните средства, които минават през целия курорт. 

Очертава се и следващият сезон да бъде труден, посочи Златко Димитров.
Той допълни, че туристическия бранш в Несебър е показал през годините, че е много гъвкав и успява да излезе от сложни ситуации, като тази  с фалита на британския туроператор „Томас Кук“. 

Още по темата в репортажа:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Таксиметрови шофьори настояват за по-строг контрол от страна на общината спрямо нередовните таксита

 По -строг контрол на нередовните таксита поиска днес Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в Бургас. От тяхно име Снежана Никова представи исканията им пред съветниците, които са в общинската транспортна комисия.  Дооборудването  на стоянките и поставянето на някои от тях на химически тоалетни също стоят на дневен ред...

обновено на 12.12.19 в 17:54

Европейският зелен пакт ще даде възможност за нови бизнес инициативи

Европейският зелен пакт ще помогне на тези региони, които са зависими от т. нар. „въглеродно интензивни дейности“. Това стана ясно при официалното представяне на Европейския зелен пакт от новия председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. Пактът ще даде и възможности за нашата страна, коментира пред БНР-Бургас изпълняващият длъжността..

публикувано на 12.12.19 в 14:43

Сметосъбирането в Бургас с проблеми, които постепенно ще отпаднат

Община Бургас отчита много проблеми с приложението на  системата за сметосъбиране. Новите контейнери са обект  и на посегателства от клошари. Меден Рудник е сред комплексите, където ще се работи за по-добро функциониране на системата , отбеляза Павлин Михов от дирекция Околна среда: Стана страшно в Меден рудник, на всеки трети..

публикувано на 10.12.19 в 12:56

А къде ще отидат парите от данъка за колите, попитаха общински съветници

Комисията по наука и иновации към Общинския съвет в Бургас настоява очакваните около 500 хиляди лева приходи от увеличението на данъка за автомобилите да бъдат насочени към реални дейности с екологична насоченост и мерки за подобряване качеството на въздуха. Комисията прие предложеното увеличение на данъка с идеята да има по- малко..

публикувано на 10.12.19 в 09:59

ВиК: Режим на водата в Сливен няма да има

Снабдяването с питейна вода в Сливен и нарасналите разходи на „В и К – Сливен“ за доставката на вода бяха обсъдени на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски с участието на управителя на „В и К – Сливен“ инж.Севдалин Рашев и ръководния му екип, кмета на община Сливен Стефан Радев и заместника му по строителството Любомир..

публикувано на 09.12.19 в 17:56

Строежът край Синеморец е временно спрян

Три двуетажни вилни сгради е предвидено да се строят в имота край Синеморец. 30% ще е плътноста на застрояването на площ 1310 кв. метра според инвестиционното намерение.  Строежът е временно спрян заради установени от община Царево нарушения след проверка в четвъртък, съобщи кметът Георги Лапчев: „Там не може да се строи в..

публикувано на 09.12.19 в 16:04

Увеличават такса смет в Карнобат

Законови промени могат да предизвикат увеличение на такса „смет“ в Карнобат Промени в Закона за управление на отпадъците и новите цени на обработката на суровините в регионалното депо принуждават община Карнобат да обмисля корекции в нивата на такса „смет“ Цената за преработката на един тон отпадъци вече е 95 лв вместо досегашните 57 лв...

публикувано на 09.12.19 в 15:24