Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съветник Манол Тодоров ще работи за подобряване на пътната безопасност в Бургас

Първото заседание на новия общински съвет в Бургас е днес. То  ще  бъде от 10 ч. в Културен  център „Морско казино". Около 1/3 от съветниците за първи път влизат в местния парламент. БНР Бургас ще ви представи част от тях.
Един от новите съветници е Манол Тодоров. Той е от гражданската квота на  Движение „България на гражданите“. Тодоров  е роден в Бургас, на 35 години, семеен, с две деца. Завършил е журналистика, а от осем години е национален координатор на организация, занимаваща се с пътна безопасност.Сред основните му приоритети ще е пътната безопасност, уточни съветникът :
Да направим кръгла маса със заинтересованите страни с хората,които имат отношение към пътната безопасност. Бургас през последните години стои добре откъм пътна безопасност. В това съм категоричен и не бива с лека ръка  да зачеркваме това, което се прави. Има толерантност  между шофьори и пешеходци, донякъде и между  хора, управляващи велосипеди и останалите участници в движението.Има, обаче, и много участъци,които са рискови.
Денонощен телефон за подобни сигнали и обучение на децата на Бургас по пътна безопасност ще са сред  другите приоритети на Манол Тодоров
ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общински съветник с въпроси за осветлението в Приморския парк и велоалеята до квартал „Сарафово”

Общинският съветник от БСП Васил Иванов отправи въпрос към кмета на Бургас относно  осветеността на алеите в Морската градина и велоалеята до квартал „Сарафово”.   „Бях сигнализиран от граждани, че по продължението на велоалеята, водеща от Бургас към кв. „Сарафово”, още от лятото има много изгорели крушки от осветителната мрежа, които от своя..

публикувано на 15.01.21 в 10:43

Президентът Радев насрочи парламентарните избори на 4 април

Президентът Румен Радев обяви, че насрочва предстоящите парламентарни избори на 4 април. „Подписах указа за провеждане на изборите за 4 април, една седмица след първата възможна дата за избори“, заяви държавният глава, който направи обръщение към народа.  Мандатът на настоящето Народно събрание изтича на 26 март. “Отговорните органи..

публикувано на 14.01.21 в 19:17
 Светослав Малинов

Светослав Малинов: Управляващите целят ниска избирателна активност

Изключително ниска избирателна активност на предстоящия вот. Това прогнозира пред БНР-Бургас доц. Светослав Малинов, ръководител на катедра “Политология” в Софийския университет. Причината, според него, е че няма да бъде осигурена здравна безопасност при гласуването и това се прави умишлено. Практически никаква организация, която да..

публикувано на 14.01.21 в 14:18

Напусналите от БСП ще участват с нова партия на изборите

Отцепниците от БСП ще участват с нова партия на парламентарните избори. Чрез Българска прогресивна линия, те ще предложат обновена социална политика. Основната членска маса към момента ще бъде от млади хора, в работоспособна възраст.  Българска прогресивна линия вече е получила съдебното си решение. За председател на партията е избран Красимир..

обновено на 14.01.21 в 14:15
Антоний Гълъбов

Гълъбов: Очакват ни напрегнати избори, рано е за прогнози

Резултатът от предстоящите парламентарни избори е труден за прогнозиране. Това коментира пред БНР-Бургас политологът Антоний Гълъбов. Според него, това се дължи на натрупаните очаквания към тях и липсата на ясна управленска алтернатива.  Рано е да се правят прогнози, смята Гълъбов, но уточни, че ГЕРБ остават най-голямата полическа сила, която..

публикувано на 14.01.21 в 08:30
Илхан Кючюк

Кризата е възможност за промяна

В европейския бюджет има обвързаност на европейските средства с върховенството на закона. Това подчертава евродепутатът Илхан Кючюк: Да, по малко по- различен начин, след по-дълги преговори, също след намеса на германското председателство и личният ангажимент на госпожа Меркел на финалната права, но важното е , че има такъв ангажимент. И тук..

публикувано на 12.01.21 в 11:34
Тодор Иванов

„Има такъв народ“: Готови сме за избори, която и да е датата

Партията „Има такъв народ“ има готовност за избори, независимо коя дата ще бъде определена от президента. Това коментира пред БНР-Бургас областният координатор Тодор Иванов. Подготвяме се за първата възможна – 28 март, добави Иванов. “ Подготовката ни се състои в това, че продължаваме да набираме симпатизанти и членове, които е 99% са в..

публикувано на 11.01.21 в 17:06