Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Творческа работилница днес в „Акве Калиде"

| обновено на 10.11.19 в 08:11

Каменни картини и еко моливници ще изработват днес децата в работилницата "Арт-И-Факти". Занятията ще се проведат от 11:00 до 13:00 ч. в туристическия комплекс Акве Калиде. Сюжетите на картините ще бъдат композирани от рисувани морски камъни, а моливниците ще се изработват от рециклирана хартия с декорации, нанасяни върху грис.

Гостът - художник на следващото издание "Арт-И-Факти" ще презентира свои арт произведения като приложни картини, пана и инсталации, пластики, ръчно изработени кукли, книгоразделители и др.

Освен че ще си изработят за спомен интересни предмети, децата могат да посетят музея, в който ще бъде прожектиран 3D мапинг филм.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пощенска кутия за приказки започва лятото си турне от Царево

"Пощенска кутия за приказки" отбелязва своята 14- та годишнина с лятно турне. Комедийният формат ще премине през летните театри на Царево, Созопол, Бургас, Варна и Пловдив. Събитието за ценителите е в Царево на 13 юли. "Събираме се хора, които се тук и ни е приятно да се срещнем на сцената. С мен ще бъдат Красимира Хаджииванова, която познавате..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

платена публикация
Как можем да подобрим съня си чрез магнезий и ашваганда

В днешния забързан свят, качественият сън е от съществено значение за поддържане на доброто здраве и благосъстояние. За съжаление, много хора изпитват проблеми със съня поради стрес, напрежение и други фактори. Две природни съставки, които могат значително да подобрят съня ви, са магнезий и ашваганда . Ето как тези добавки могат да ви помогнат да..

публикувано на 10.07.24 в 12:55

Започнаха археологическите проучвания на Акве калиде

Начало на новия археологически сезон, бе дадено в най-прочутите антични и средновековни бани по българските земи – Акве калиде. Те се намират в бургаския квартал „Ветрен”. Проучванията са финансирани и тази година от Община Бургас през Регионалния исторически музей в града. През следващите месеци усилията на научните ръководители доц. д.н.а. Димчо..

публикувано на 10.07.24 в 11:31

Черна чайка долетяла във Варна от остров Свети Иван?

Възможно е черната чайка, която през почивните дни стана хит в социалните мрежи, да е долетяла във Варна от остров Свети Иван. Това коментира за Радио Варна Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците. Той обясни, че преди три години на острова е била заснета друга черна чайка. Иванов припомни, че на остров Свети Иван се..

публикувано на 09.07.24 в 13:20

Тибетски монаси изработиха мандала за мира и спокойствието на България

Близки до Далай Лама тибетски монаси изработиха пясъчна мандала за мира и спокойствието на България. Делегацията пристигна в Бургас от индийския град Дарамшала по покана на Фондация “Калпатару”. За няколко дни жителите и гостите на морския град имаха възможност да се докоснат до древни практики, свързани с духовността и изкуството на Изтока...

публикувано на 09.07.24 в 13:08

Приключиха подводните проучвания в залива Ченгене скеле до Бургас

През месец юни са проведени подводни издирвания на археологически обекти в залива Ченгене скеле. Те бяха организирани от Регионален исторически музей – Бургас със средства на Общината. Проучванията са извършени от екип на Националния исторически музей под ръководството на проф. д-р Иван Христов. Изследвани са 5 зони, разположени на различни..

публикувано на 09.07.24 в 11:07

Александра Тодорова, "Кралица на Бургас 2024": Момичета, бъдете естествени и винаги себе си!

Александра Тодорова, носителката на титлата „Кралица на Бургас“ гостува в студиото на БНР - Бургас в предаването "Ева в неделя". Тя е на 17 години, ученичка в Търговската гимназия и учи счетоводство. Преди дни тя спечели короната в конкурса за красота, който се проведе в Летния театър.  В него се включиха още 15 момичета с перфектни..

публикувано на 07.07.24 в 15:00