Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 6 ноември

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Някъде към 11 000 учени излязоха със становище, че климатът се изменя. И то – не към добро. И, докато от години учени спорят с други учени, едните твърдят това, другите, че става въпрос за цикличност, този доклад дава и по-категорични становища:

„Трябва да се вземат предвид и фактори като нарастващото човешко население, животинските популации, консумацията на месо, загубата на гори и използването на изкопаеми горива“

Преведено – увеличаваме се страшно много, ядем страшно много и пречим страшно много. Пречим – основно на себе си. И сега всички филми, като „Какво се случи с Понеделник“ и други подобни антиутопии, ще се окажат абсолютна реалност и нашето бъдеще. В което ще живеем, докато успеем.

Това е предаването „Булевард Демокрация“ на БНР-Бургас, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – как ще се възползват общините от нова възможност, която им дава програма за саниране – поглед към Малко Търново, Поморие и Карнобат

-  В коментарната ни рубрика – какви са възможностите Николай Димитров да встъпи в длъжност кмет на Несебър от ареста?

-  Апаратура, която открива много рано рака на гърдата, представят утре в клиниката „Св. Георги Победоносец“ в Бургас

-  Ще ви разкажем и за борбата, която ще води фондация „Евелин Дуков“, учредена в Царево в памет на сгазения колоездач

-  И днес – вълненията на хората от социалните мрежи, спорт, културни събития и рубриката „Новини в минало време“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 15 юли

Ще падне ли кабинетът „Борисов 3“? Има ли нужда от подобна стъпка? Дискусия в студиото на БНР – Бургас с общинските съветници Бойчо Георгиев (ГЕРБ); Христо Панайотов (БСП); Димитър Найденов (Демократична България) И другите акценти в предаването днес: -   В коментарната ни рубрика – приличат ли днешните протести на тези през 1997..

публикувано на 15.07.20 в 14:40

Хотелите в Турция посрещат със сертификат за сигурност

Турският консул в Бургас Сенем Гюзел заяви, че Турция свиква с „новото нормално“, продиктувано от ситуацията с КОВИД 19. Хотелите в страната посрещат своите гости със сертификат за сигурност, а персоналът е преминал съответното обучение . Говорим с органите на ЕС, имаме добра здравна система. Затварянето на вратите за нас не е много справедливо...

публикувано на 15.07.20 в 14:29

Временно се ограничава движението по ул. "Транспортна"

Заради полагане на нова асфалтова настилка от 10:00 до 15:00 часа утре ще бъде ограничено движението по част от кръстовището, образувано от ул. "Транспортна" с ул. "Димитър Аврамов" от страната на комплекса.  Преминаването на превозни средства ще се извършва двупосочно от кръстовището с ул. "Петко Задгорски" до кръговото кръстовище с ул. "Димитър Димов"..

публикувано на 15.07.20 в 12:59

Десетки на протестите в Сливен и Ямбол, БСП внася вот на недоверие

Два граждански и един политически протест на Обединение Демократична България в Сливен, с искане за оставка на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.   Протестът премина със симвлично нощно шкафче с банкноти евро и пистолет, след което по време на шествието по главната улица протестиращите оставиха плакат с надпис „Оставка“..

публикувано на 15.07.20 в 08:59

Подписка за връщане на пътя към т. нар. "Доган сарай" започна на днешния протест

Над 200 души се включиха на днешния протест в Бургас. Освен исканата оставка на правителството, на него започна подписка общината да си върне пътя към т. нар. „Доганови сараи“. С искания за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев беше и днешния протест в Бургас, на който присъстваха главно млади хора. „ Оставка..

публикувано на 14.07.20 в 19:42

Приморско разположи метеорологична станция на нос Кюприя

Разположихме метеорологична станция на нос Кюприя в  Приморско, която генерира данни в реално време. Съвсем скоро ще монтираме втора такава и в  Китен, съобщи кметът Димитър Германов на личната си страница във фейсбук. На официалния сайт на общината създадохме бутон, чрез който има директна връзка към платформата..

публикувано на 14.07.20 в 18:45

Отменено е участието на американския миноносец „PORTER” в "Бриз 2020"

На петия ден  от националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2020” започна изпълнението на предварително планираните епизоди на море. Корабите от многонационалното оперативно съединение, под командването на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, напуснаха Пункта за базиране Бургас, Пристанище..

публикувано на 14.07.20 в 16:52