Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Несебър готвят протест в подкрепа на Николай ДимитровПротест в подкрепа на избрания за 4-ти мандат кмет на Несебър Николай Димитров ще се проведе в понеделник, преди първото заседание на новоизбрания общински съвет, на което той трябва да положи клетва. Николай Димитров и още двама общински съветници са в ареста,с обвинения за купуване на гласове, и ако не присъстват на заседанието не могат да встъпят в длъжност. ЦИК и Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков заявиха, че не са компетентни да отговорят на въпроса кой ще управлява община Несебър, ако законно избраният кмет не поеме правомощията си. 

Временно изпълняващият длъжността кмет - Виктор Борисов, служители на общината, както и представителите на Инициативния комитет, издигнали кандидатурата на Николай Димитров за кмет категорично отказаха да коментират създалата се ситуация. 
Хората се страхуват, каза Васил Киров, бивш кмет, който 14 години преди демократичните промени е управлявал община Несебър:

"Хората обичат Николай. Ако сега се страхуват, те се страхуват от държавната машина. Как ще купува 8 хиляди души? Ситуацията в Несебър в момента е патова. Или трябва да ги освободят и да положат клетва или остава рнеразрешен проблемът"

Чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кънев и Тишев : Никой не може да прогнозира резултата от вота на недоверие

Трудно е да се прогнозира какъв ще е резултатът от вота на недоверие, който левицата внася  в Парламента. Това заявиха днес бургаските депутати от БСП Петър Кънев и Николай Тишев. Те коментираха актуални теми за страната и Бургас.  Движим се от криза в криза,получава се  ефектът на кризисния пи ар, потулват се проблемите, заяви в Бургас..

публикувано на 20.01.20 в 14:29

В Ямбол обсъждат проекта за бюджет на 21 януари

На 21 януари (вторник), от 17:30 часа в зала 107 на община Ямбол ще се състои публично обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2020 година. Кметът Валентин Ревански отправя покана за участие в обсъждането до жителите на град Ямбол, юридическите лица, представителите на средствата за масово осведомяване, ръководителите на бюджетни звена, на..

публикувано на 13.01.20 в 10:42

Практическо обучение по пътна безопасност иска общински съветник

Площадки за часовете по безопасност на движение по пътищата да бъдат изградени в Бургас, предлага общинският съветник Манол Тодоров. Това ще спомогне за практическото обучение на децата, защото в момента няма такава възможност, посочва той. Съветникът от Движение „България на гражданите“ предлага за тази цел да се предвидят 66 000 лв. в..

публикувано на 10.01.20 в 14:16

Общински съветници предлагат да има паркоместа пред пощенските станции

Да има  паркоместа, в полза на гражданите, за временно паркиране на автомобили пред „Български пощи“ ЕАД, предлагат общинските съветници от ГЕРБ Тодор Йосифов, Ивайло Колев, Петър Статев и Георги Маринчев. „Български пощи“ ЕАД е националната пощенска служба на България. В град Бургас има 19 пощенските станции. "Във връзка с..

публикувано на 10.01.20 в 10:44

30% от данъчните приходи в Община Бургас се влагат в обществени и социални дейности

Община Бургас отпуска в полза на бургазлии значителна сума от събраните данъци .Това става ясно от отговор на питане на общинския съветник Георги Дракалиев до кмета на община Бургас. На последната сесия на Общинския съвет той зададе въпроса „Какъв е размера на средствата, с които Община Бургас ежегодно субсидира, дофинансира или подпомага физически и..

публикувано на 08.01.20 в 16:16

Над 305 млн лв е рамката на бюджета на Бургас за 2020 г. (ОБНОВЕНА)

Над 305 млн лв е рамката на бюджета на Бургас за 2020 г. Преходния остатък от миналата година е в размер на над 24 млн. лв. Не се предвижда увеличение на основните данъци. Завишени са налозите за автомобилите, който замърсяват града, посочи кметът Димитър Николов. Нова университетска детска болница, ремонт на ключови булеварди и доизграждане на..

обновено на 07.01.20 в 17:09
Костадин Костадинов

Костадинов: Нивото на „Камчия“ е паднало с 10 метра (видео) (обновена)

Нивото на яз. "Камчия" е паднало с 10 м. и продължава да намалява. Затова алармира с видео, качено в YouTube председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Освен Варна, водоемът захранва и голяма част от област Бургас, а Костадинов пояснява: „Язовир „Камчия“, в момента, умира. За да е паднало нивото му с 10 метра, това..

обновено на 02.01.20 в 14:40