Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Танков: Най-добрият ни резултат е в Созопол, най-тежката загуба е в Карнобат

Загубихме изборите в областта от ГЕРБ, но увеличаваме присъствието си в местната власт. Така коментира отминалия вот областният председател на БСП Стойко Танков. Очаквахме по-добър резултат на изборите за общински съветници в Бургас, въпреки че увеличихме техния брой, посочи Танков:

„Една от причините виждам в начина на подреждане на листата за общински съветници, където гражданската квота беше след десето място. Може би и това, че кампанията не достигна до по-широк кръг гласоподаватели. И най-вече липсата на финанси, което се отрази също, за да направим една по-мощна кампания“

Най-големият ни успех е, че спечелихме изборите в Созопол, а най-тежката загуба - в Карнобат, коментира Стойко Танков.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поискаха три оставки в местната власт на Бургас

Недоволни граждани от местното управление на Бургас излязоха този следобед на протест. Те поискаха оставките на кмета Димитър Николов, заместника му Чанка Коралска и областния управител Вълчо Чолаков. Около 20 протестиращи се събраха пред сградата на общината . Част от водачите на акцията обявиха на мегафон, че искат оставките на кмета..

публикувано на 30.09.20 в 18:30

Димитър Стоянов няма да напусне Парламента

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова заедно с депутатите от парламентарната група призова днес напусналите 6-ма народни представители да излязат от Народното събрание.Тя подчерта,  че в момента те не представляват никого, тъй като са избрани с листата на БСП и не са мажоритарни депутати.  Един от народните представители е бургазлията Димитър Стоянов...

публикувано на 30.09.20 в 15:51

Иван Вълков: Кодексът на търговското корабоплаване цели синхронизиране с европейското законодателство

„Основна цел на законопроекта за Кодекса на търговското корабоплаване (КСК) е осигуряване на мерки на национално ниво за прилагане на вторичното право на ЕС относно надзора на пазара на морското оборудване и изисквания на Директива 2014/90/ЕС и отмяна на старата директива. Парламентарната група на ГЕРБ подкрепи законопроекта на заседанието на ресорната..

публикувано на 30.09.20 в 14:22

Укрепиха свлачището на Качулка

Приключиха укрепителните дейности на свлачището в селище Качулка. Днес инспекция на място направи кметът Стефан Радев, който подчерта необходимостта от укрепването му, тъй като е заплашвало единствения път към постройките към „Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост“. С изградената контролно-измервателна система ще се извършва..

публикувано на 29.09.20 в 17:14

6 депутати напускат БСП, сред тях и бургаският Димитър Стоянов

Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група на партията, съобщиха самите те на брифинг. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Георги Андреев, Димитър Стоянов и Николай Иванов. Така в парламентарната група на левицата остават 72 депутати. Това става след 50-ия конгрес на БСП, на който съперниците на Корнелия Нинова за..

публикувано на 29.09.20 в 16:22

Живко Господинов стана зам.-председател на Общински съвет-Бургас

Живко Господинов стана зам.-председател на Общински съвет-Бургас, Васил Иванов положи клетва като общински съветник Председателят на групата общински съветници на БСП Живко Господинов стана зам.-председател на Общински съвет-Бургас. Той получи единодушна подкрепа от колегите си по време на днешното редовно заседание на местния парламент. В самото..

публикувано на 29.09.20 в 11:58

Общинският съвет в Бургас заседава днес

Отчет за изпълнението на бюджета за миналата година ще гласуват днес общинските съветници в Бургас. В дневния ред е включено и предложението на „Бургасбус“ за теглене на овърдрафт в размер на около 7,5 млн. лева, чрез него ще се финансира дължимото ДДС за придобиването на 56 броя нови електрически автобуса.  Проект на наредба за автомобили на хора с..

публикувано на 29.09.20 в 08:45