Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Броят повторно бюлетините в Сливен

Повторно преброяване на бюлетините за избор на общински съветници разпореди Административен съд Сливен. Причина за това стана жалба на 27 представители на партии и коалиции, според които те са ощетени при преброяването в СИК или  грешно са вписани резултатите в избирателните протоколи. Коалиция „НФСБ - БЗНС“, Християндемократическата партия и гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец“ и партия БАСТА оспорват резултатите във всички избирателни секции. 

До 11 ноември партиите и коалициите трябва да представят списък с вещите лица, които да извършат повторното преброяване, разпореди съда. Доброслав Иванов, координатор на НФСБ Сливен и Момчил Пантелеев от Гражданско сдружение „Свети Георги Победоносец “ обявиха, защо настояват за повторно преброяване.

"Страхотни манипулации в различни секции, съставяне на допълнителни втори протоколи със заличаване на предишни резултати. Нашият предмет на това дело, което водим в момента – това е огромния брой недействителни бюлетини. Мисля, че недействителните бюлетини са някъде около осем хиляди."

Адвокат Росица Колева, заместник председател на ОИК в Сливен заяви, че са спазени всички законови процедури в обявяването на избора за общински съветници.

"Протоколът, който ОИК е съставен и също отговаря на всички законови изисквания и не смятам, че ще се стигне до драстична промяна резултатите."

Следващото заседание по делото ще бъде на 21 ноември.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

33-годишната Емине Сербез от ДПС е новият кмет на Изворище

33-годишната Емине Сербез е новият кмет на бургаското село Изворище. От 158 души, имащи право на глас, за кандидата на ДПС са гласували 150, каза общинският лидер на партията Шерафет Мехмед и поясни: „Два гласа са недействителни и 6 човека са „Не подкрепям никого“. Това за нас и супер резултат, защото си запазваме същите резултати като на..

публикувано на 28.09.20 в 09:27

Метин Латифов печели изборите в Карагеоргиево

Метин Латифов спечели изборите за кмет на айтоското село Карагеоргиево, които се проведоха на 27 септември. За него гласуваха 417 души. Латифов е издигнат от ГЕРБ. Единственият му опонент, от ДПС, Зюмбюл Ахмед получи 300 гласа. Изборите се проведоха при много висока избирателна активност – 65%.

публикувано на 28.09.20 в 07:33
архив

Избират кмет в ямболското село Тенево

При строги противоепидемични мерки ще се проведат изборите за кмет в ямболското село Тенево в утрешния ден. Инспектори на Регионалната здравна инспекция ще следят за тяхното спазване.  Областният управител Димитър Иванов увери, чекакто общинската избирателна комисия Тунджа, така и членовете на секционните избирателни комисии са подробно запознати с..

публикувано на 26.09.20 в 17:21

Бойко Борисов в с.Люляково:Две нови програми в помощ на бизнеса стартират от октомври (обновена)

Премиерът Бойко Борисов посети днес голяма фирма в бургаското село Люляково с над 1000 работни места, която от началото на Covid-кризата ползва схемата 60 на 40.  Той анонсира новите две програми в помощ на бизнеса, които стартират от октомври. 68 млн. лева са за подкрепа на предприятията с оборот над 500 хил. лева. Други близо 80 млн. лева ще се..

публикувано на 26.09.20 в 14:45

Румен Радев в Карнобат: Не смятам да започвам нов политически проект

Президентът Румен Радев обяви, че не смята да започва нов политически проект. Ще продължи да подкрепя всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийния интерес. Т ова обяви той в Карнобат, където е на посещение по повод празника на града. Държавният глава заяви и подкрепа за петицията на журналисти за..

публикувано на 26.09.20 в 14:32
Румен Радев

Румен Радев: Диалогът има смисъл, само ако бъде поставен на здрава основа

„Диалогът има смисъл, само ако бъде поставен на здрава основа“ - така президентът Румен Радев коментира призива на министъра на отбраната Красимир Каракачанов  държавният глава и премиерът Бойко Борисов да си подадат ръка в името на експертен кабинет. „Това означава по безспорен начин да изчистим истината за записи, шкафчета,..

публикувано на 22.09.20 в 12:38

Скандали в Общинския съвет в Царево

Комисията за противодействие на корупцията установи конфликт на интереси по отношение на председателя на Общинския съвет в Царево Таня Янчева. Случаят касае гласуване от страна на Янчева за отдаване под наем на имоти на три дружества, чиято регистрация е извършена от нея в качеството й на адвокат. Пред БНР Бургас Янчева заяви, че ще..

публикувано на 16.09.20 в 16:46