"Булевард Демокрация" - на 12 ноември

Премиерът Борисов и енергийният министър Петкова провериха изграждането на интерконекторната връзка Гърция-България
Снимка: Министерство на енергетиката

Защото много обичам да съм непопулярен, днес цял ден чета вълната от възмущение, заляла Фейсбук, от поведението на премиера ни спрямо новия американски посланик. Ама как я прегръщал, ама как се държал лековато… Дори и хора, които не симпатизират на ГЕРБ, са изказвали пред мен мнение, че не успяват да разберат как, ама той успява да влезе под кожата на какви ли не политици извън нашата страна. Как го прави? Ами – с подобно поведение. Че дори успя да си издейства американския посланик да го черпи кафе. После кажете, че товари бюджета. Представителни за кафе – няма. Представителни за подстрижка – няма. Все пак той каза, че сам се подстригва. И както му се възмущават, Борисов си постиля килимчето. Така че – не винаги методите са важни, а крайният резултат.

Така започваме предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  От риболовния бранш алармират, че законови неуредици им пречат да изхвърлят черупките от рапани. Така ли е – отговорът от екоинспекцията

-  Близо 600 000 лв. са останали в касата на Община Созопол, а задълженията растат, алармира новият кмет Тихомир Янакиев.

-  Близо 1 700 лв събраха актьорите от тетарална формация „Валери и приятели“от благотворителната предпремиера на „Тийнейджъри“на осми ноември. Парите са за спешна бъбречна трансплантация на младия бургазлия Галин Балков.

-  30 години след 10-ти ноември никой не говори за революция, нито леви,нито десни, заяви проф. Димитър Луджев. Той дойде в Бургас за официалното представяне на книгата „Преходно време, личности, идеи“.

-  В коментарната ни рубрика: След масовите  кръщенета и випове,  дойде време  ДНК /Движението за национална кауза/  да внесе предложенията си за промени в законодателството за демографски рестарт

-  В рубриката „Знаете ли, че…“ – по непознати факти за донорството

-  И днес – култура, спорт, вълненията на хората от социалните мрежи

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Търсят се охранители в бургаските фирми от бранша

Все по-трудно става на лицензираните охранителни фирми у нас да устояват на нелоялната конкуренция от сивия сектор. Над 70 процента от фирмите в този бранш работят без регистрация. Негативната тенденция продължава, защото лицензираните фирми са подложени на все по-висок данъчно-осигурителен натиск. Това посочи Петко Иванов от Националната..

публикувано на 12.12.19 в 16:38

Дядо Коледа раздаде подаръци в социалния дом в Русокастро

Коледно тържество се състоя в Дома за пълнолетни лица с умствени увреждания в Русокастро. Ние от БНР – Бургас ги изненадахме като им доведохме Белобрадия старец. Много песни, танци и добро настроение имаше днес в Дома, където са настанени 130 мъже с различна степен на умствена изостаналост , на възраст от 18 до 70 години. С голямо старание..

обновено на 12.12.19 в 15:50

Бургазлии не очакват ефект от повишението на данъците на старите коли

Повишението с малко на данъците на старите автомобили в Бургас няма да даде резултат за по-чист въздух в града. Никой няма да спре да се движи с колата си. Така смятат повечето граждани в анкета на БНР - Бургас. На въпрос дали повишението на данъците на по-старите автомобили ще даде резултат за чистотата на въздуха в Бургас те отговарят:..

публикувано на 12.12.19 в 15:36

"Булевард Демокрация" - на 12 декември

300 лева такса за консултация как пациент да не пада от леглото. Това е едно от най-абсурдните искания за доплащане към здравно осигурени пациенти в столична болница, пише „24 часа“. Близо до абсурда са и таксите за нормални и дори задължителни изследвания като взимане на проби за поносимост към даден антибиотик и дори справка за точен час на..

публикувано на 12.12.19 в 14:55

В Бургас няма да се вдига такса смет

Община Бургас няма да вдига такса смет, въпреки увеличения размер на отчисленията към държавата. Заложените 2 млн. и 400 хил. лв. отчисления към държавата в план сметката за 2020 година ще намалеят на 756 000 лв., след постигнатото вчера споразумение между Министъра на околната среда и водите и НСОРБ.  Със 100 000 лв. по-малко са заложените средства за..

публикувано на 12.12.19 в 13:34

Нов паркинг с 50 места изгради Общината до бл. 1 в „Братя Миладинови“

Община Бургас изгради паркинг за 50 автомобила до бл. 1 в к-с "Братя Миладинови". Това се случи след заявеното изрично желание на жителите от района, че искат именно такава нова придобивка. Към паркинга периферно са монтирани тротоари за пешеходно преминаване, както и улично осветление. Той не попада в актуалния обхват на синя зона, така че използването..

публикувано на 12.12.19 в 13:30

Събарят част от старите сгради в района на Хаджипетровите имоти

Събарят част от старите сгради в района на Хаджипетровите имоти. Постройките се намират във вътрешната част на имота. В съобщението на фирмата, собственик на терена, се посочва, че дейностите ще продължат до 23 декември. „ Ще се извърши премахване на второстепенните сгради във вътрешността на имота, като декларираме и гарантираме, че с тези..

публикувано на 12.12.19 в 12:58