Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приморско ще участва в две категории в Годишните туристически награди

| обновено на 14.11.19 в 08:48
Снимка: Свобода Атанасова

  На 16-ти декември ще бъдат раздадени тазгодишните  туристически награди на министерството на туризма. Това  ще е четвъртото им  издание . Надпреварата ще се проведе в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“. 
Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория. Експертите ще следят внимателно да не се допусне нерегламентирано генериране на гласове. Контролът  тази година ще бъде завишен.
 Не за първи път община Приморско участва и вече има награди, каза Люба Желева, директор  Дирекция „Туризъм европейски фондове и програми“. Тази година Приморско  ще участва с един обект и едно събитие,уточни тя:
Залагаме на нещо различно.В категория "Исторически обект" участваме с Историческия музей.Там през последните няколко години събрахме доста интересни експонати.Имаме и нова експозиция от последните разкопки в Ново Паничарево, която е интересна и си заслужава да се видят нещата.Имаме една много интересна експозиция от предмети от стъкло, съдове. Може би са малко музеите, които разполагат с такава експозиция.
Участваме и в категория за историческо събитие.С представянето на операта " Норма " на Бегликташ.То беше само по себе си едно невероятно събитие от гледна точна на усещане, тъй като съчетахме оперното изкуство с природата, с това древно тракийско светилище.Това е и нещо, което мислим да продължим и занапред и да направим фестивал. Ще издам една тайна. Планираме следващата година,2020, през лятото, това събитие да се превърне вече в Опера под звездите. Опера в Бегликташ, с едни интересни и нови заглавия.
Созопол също се конкурира, той е  в категорията  Община за  морски туризъм. В другите участват частни хотели по Черноморието , а в категорията  "Изборът на българите " има  туристически обекти от региона на Бургас, Несебър, Поморие, Малко Търново ,Царево, Карнобат и Камено.
ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Външно министерство оптимизира процеса на издаване на работни визи

Проблемът с издаването на визи за работниците от трети страни, бе обсъдена на р аботна среща с представители на Министерството на външните работи и на туризма и представителните организации в туристическия сектор. Министър  Евтим Милошев подчерта, че забавянето се дължи на обективни обстоятелства – не защото държавата се бави и институциите..

публикувано на 19.07.24 в 09:03
Двата созополски плажа са със Син флаг и покриват всички критерии за чистота

След 10-ти август: Внимавайте на плаж "Хармани", предупреди управителят му

След 10-ти август морето се обръща и плаж "Хармани" става много опасен и трябва изключително много да се внимава, предупреди в ефира на БНР- Бургас управителят на двата созополски плажа - Централен и "Хармани" - Михаил Ковачев, гост в откритото студио. Спад на туристите по Черноморието спрямо миналия юли "Плаж "Хармани" е един от топ 10 на..

публикувано на 17.07.24 в 13:47
Станко Щерев, регионален представител на Българската асоциация за туризъм

Спад на туристите по Черноморието спрямо миналия юли

Наблюдава се спад на туристите не само в Созопол, но и по Черноморието спрямо същия период на миналата година, каза  Станко Щерев, регионален представител на Българската асоциация за туризъм гост в откритото студио на БНР-Бургас. Според него една от причините за този спад е геополитическата обстановка, визирайки избора на израелските туристи,..

публикувано на 17.07.24 в 12:55

МРРБ отказа искането на Община Сливен за отлагане на зеленото обследване по програмата за саниране

Министерство на регионалното развитие и благоустройството отказа на община Сливен да измени насоките за кандидатстване по новата програма за саниране на многофамилни жилищни сгради, финансирана от Плана за справедлив преход, в който влизат Кюстендил, Перник, Стара Загора и общините около Стара Загора. Община Сливен в писмо до министерството поиска..

публикувано на 17.07.24 в 11:45

Топлото време оказа влияние върху движението на рибите в Черно море

Топлото време оказа влияние върху движението на рибите в Черно море. За това сигнализират рибари от региона. Те уточняват, че става въпрос за дънния слой вода. Все по-рядко се срещат попчето и сафридът. За разлика от тях се наблюдават добри количества раци. „Попчето е дънна риба, тя обича дънната вода. Каменистото дъно обича. При положение, че там..

публикувано на 17.07.24 в 08:37

ОИЦ - Бургас с открити приемни и с информация за отворени процедури по европейски проекти

Продължават откритите приемни в 13-те общини на Бургаски регион от Областния информационен център. По време на  изнесените мобилни щандове експертите информират какви са възможностите за инвестиции по актуалните процедури с европейско финансиране, по различни програми.   На 17 юли (сряда) открити приемни ще има в Сунгурларе и Карнобат...

публикувано на 16.07.24 в 08:00
Ръководителите на НАП Румен Спецов (вдясно) и на Агенция

НАП и Агенция "Митници" с обща кампания срещу зависимостите

Националната агенция за приходите и Агенция "Митници" обединяват усилията си за превенция и противодействие на хазартната и наркотичната зависимост, съобщиха от НАП. Двете приходни агенции сливат кампаниите си, насочени към подрастващите, като общата инициатива остава под надслов "Не сте сами". Кампанията "Не сте сами" е създадена преди 23 години от..

публикувано на 15.07.24 в 13:54