Малчугани от детска градина в "Лазур" преминаха обучение "Опознай професията"

Близо 320 малчугани от основния корпус и филиала на детска градина „Ханс Кристиан Андерсен” в к-с „Лазур” участваха в четиристепенното превантивно занимание „Опознай професията”, проведено за първи път в учебното заведение.

То  стартира с учебна тревога за пожар и евакуация на подрастващите и персонала от двете сгради на детската градина на безопасно място. Проведени бяха : преглед на времето за евакуация, допуснатите грешки и начините за отстраняването им. Във втората част на инициативата са включиха служителите от Първа Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Бургас, като лично началника й главен инспектор Николай Николаев запозна малчуганите със спецификата в облеклото на огнеборците, оборудването на противопожарни автомобил и детайли при гасенето на огнените пламъци. Той разреши някои от малчуганите да изпробват елементи от облеклото на огнеборците, като особен интерес предизвикаха защитните каски и дихателни маски, с които пожарникарите си подсигуряват свеж въздух в задимените помещения.

В третия етап на превантивното занимание първа долекарска помощ демонстрираха специалистите от Българския червен кръст, които обучиха малчуганите в обездвижването на счупен крайник и бинтоването на рана в областта на главата.

В заключителната четвърта фаза се включиха пътни полицаи и служители от моторизирано звено „Сигма” към сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, както и служители от „Охранителна полиция” при Пето Районно управление – Бургас, които демонстрираха отличителните белези в своята униформа. 


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

32 - годишен мъж е задържан за убийството в Долно Езерово (ВИДЕО)

32-годишен е извършителят на убийството в землището на Долно Езерово, край Бургас, през ноември. Има данни, че убиецът и жертвата са извършители на два въоръжени грабежа в страната. Подробности по престъплението разкриха полиция и прокуратура в Бургас, заедно с новоизбрания главен прокурор Иван Гешев. Този случай е интересен и сложен, свършена е..

публикувано на 05.12.19 в 16:41

По-малко хванати за незаконна сеч в област Бургас (СНИМКИ)

По-малко са случаи на незаконна сеч в област Бургас в сравнение с миналата година. Това посочи Боян Янчев, главен експерт по контрол и опазване на горските територии. В момента се провежда съвместна акция на служители на полицията и Регионалната дирекция по горите в Бургас срещу незаконна сеч и търговия с незаконна дървесина. Екипи на..

обновено на 05.12.19 в 16:33

Клетва положиха новите съдебни заседатели в Ямбол

Съдебните заседатели за мандат 2020-2023 година към Ямболския районен съд днес положиха клетва. Въпреки неколкократното удължаване на сроковете за кандидатстване повече от 40 места  остават свободни. Подробностиот  кореспондента ни Даниела Костова 75 трябва да е броят на съдебните заседатели към Ямболския районен съд. Днес клетва положиха едва..

публикувано на 05.12.19 в 15:50

Окръжен съд – Бургас обяви за невинни подсъдими за контрабанда на цигари

Окръжен съд – Бургас призна Кирил Киров и Стойко Цочев за невинни и ги оправда по повдигнатото им обвинение за контрабанда на цигари в особено големи размери. Те бяха арестувани през 2018 година, когато митничари откриха над 230 хил кутии с цигари в кораб, акостирал на Пристанище Бургас - Запад. Цигарите бяха на обща стойност от над 1млн...

публикувано на 05.12.19 в 11:40

Отново задържаха пиян водач

Късно снощи в Каблешково е спрян за проверка товарен автомобил  с бургаска регистрация. Шофьорът е бил на  55 години  от с.Кошарица и е проверен с дрегер. Полицаите констатирали, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,09 промила. Отказал е да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. 

публикувано на 05.12.19 в 08:41

Блъснаха жена на пешеходна пътека в Бургас

Жена е била блъсната на пешеходна пътека в  района до Центъра за психично здраве в Морската градина.  18-годишният шофьор от Българово е допуснал инцидента при движение на автомобила на  заден ход.  33-годишната пешеходка от Сунгурларе е с охлузено дясно бедро.  Била е прегледана в бургаската болница и освободена за домашно..

публикувано на 05.12.19 в 08:38

Теньо Енчев ще търпи 25-годишна ефективна присъда за убийството на Ивета от Айтос

Теньо Енчев ще изтърпи 25-годишна ефективна присъда за убийството на Ивета от Айтос.  Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд – Бургас по делото за убийството на 25-годишното момиче. През юли 2019 г. апелативните съдии потвърдиха наказанието „лишаване от свобода“ в размер на 25 години, при първоначален строг режим..

публикувано на 04.12.19 в 16:34