Бюрата по труда търсят психолози

Живко Янакиев (вляво)

Устойчиви темпове на безработицата в региона за октомври, отчитат от институциите. В Бюрата по труда в региона пък търсят психолози за работа с хората.

Безработицата намалява с около 3%, спрямо същия период през миналата година. Регистрираните на пазара на труда са по-малко във всички Бюра по труда, с изключение на Поморие. В региона, безработицата е най-ниска в Бургас, а най-висока в Руен и Средец. Бюрата по труда търсят психолози, поясни директорът на бургаската структура Живко Янакиев:

„Едно са индивидуалните консултации, които провеждат с такива хора. Има и групови консултации, мотивации. Изграждане на компетентности как да се представят пред работодателя, къде да търси работа, как да проведе разговор. Идеята е там, където, както в Бургас има университет с такава специалност, ние да влезем във връзка с ръководството и да намерим подходящите форми за съвместна работа“

В бургаската дирекция имаме трима психолози на щат и не търсим, но в останалите бюра имат нужда от подобни специалисти, добави Янакиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Аварийно - спасително учение на летище Бургас днес

На летище Бургас се проведе пълно-мащабно учебно занятие по плана за аварийно-спасителното осигуряване с участието на аварийно спасителни средства, служители, включително и външни организации и ведомства. Сценарият на тренировката пресъздаде авиационен инцидент на летището – при кацане на летище Бургас, излизане на въздухоплавателно средство..

публикувано на 05.12.19 в 17:29

Бургазлии: Задължително шаран ще има на трапезата за 6 декември

В навечерието на Никулден голяма част от запитаните от нас бургазлии твърдят, че ще спазят традицията и на празничната трапеза задължително ще има шаран: "За Никулден, гледам сега да взема някакъв шаран, да не е много голям. Ще бъде изпържен, така го обичаме вкъщи. На трапезата ще има и някакви салати"; "Тази година няма да приготвям вкъщи..

обновено на 05.12.19 в 16:35

Благотворителен футболен турнир в подкрепа на малката Велина

Екипът на "Индустриален парк" - Бургас, със съдействието на Община Бургас, организира благотворителен футболен турнир в подкрепа на малката Велина, която се нуждае от помощ. Т "Нефтохимик" също ще вземе участие в коледния футболен турнир. Той ще се проведе  на територията на Индустриален и логистичен парк Бургас на 15.12.2019 г. В него могат..

обновено на 05.12.19 в 15:38
Над 350 кандидат-студенти се явиха днес на първия приемен изпит за годината в Алма Матер.

"Булевард Демокрация" - на 5 декември

Учи мама виШо, че да работиш като касиер. Защо перифразирам тази мъдрост от Народна република България. Най-много учат икономика в България, едва 40% от тях работят по специалността, пише в заглавие dnevnik.bg. Общо 37 909 души учат икономика в българските висши училища. Разликата със следващата специалност - администрация и управление, е..

публикувано на 05.12.19 в 15:01

Ремонтират пожарната в Созопол

Сградата на Пожарната служба в Созопол ще бъде ремонтирана и разширена по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция. По същия проект ще бъде закупено и специализирано оборудване за спасяване при пожари и наводнение, както и автомобили. Общият бюджет на проекта е над 580 000 евро. Главна цел е подобряване на капацитета..

публикувано на 05.12.19 в 14:13

Димитър Янчев: Тези промени, които предстоят в Ченгене скеле ги чакаме 45 години

Циганският залив, Рибарското селище или както си го знаят рибарите край Бургас Ченгене скеле е на няколко километра от  града. Преди повече от 45 години градският съвет с една своя  заповед решава съдбата на хората с рибарските лодки, като им нарежда да се преместят в този залив. За промените, които предстоят сега  Димитър Янчев, от сдружение..

публикувано на 05.12.19 в 13:43

Връчват националните награди "Доброволец на годината"

Отбелязваме Световния ден на доброволеца. На девета поред церемония Фондация Астика и община Бургас връчват Националните награди „Доброволец на годината“ тази вечер в Морското казино, от 18.00 часа. За първи път тази година голямата награда е бронзова статуетка изработена специално за наградите от склуптора Огнян Петков. Димитър Димитров, който..

публикувано на 05.12.19 в 13:14