Благодетели могат да зарадват деца или възрастни хора в неравностойно положение

Снимка: pxhere.com
Дете или възрастен човек в неравностойно положение може да бъде зарадван с подарък чрез кампанията на Община Бургас "Подари от сърце". Второто издание на инициативата стартира до дни. 

Всеки благодетел може сам да избере на кого да купи подарък и да му напише кратко послание или пожелание. Списъкът с информация кой за какъв подарък си мечтае съвсем скоро ще бъде достъпен на страницата на Община Бургас. За тези, които вече са осигурени подаръци от благодетели, срещу името им ще има отбелязано сърчице. 

Списъкът ще се актуализира в реално време. Желаещите да се включат ще могат предварително да отбележат на кого искат да купят подарък, за да се избегне дублиране на подаръци, като се обадят на тел. 056/825772 или на ел. поща info@gotoburgas.bg

Опакованите и поименно надписани подаръци ще трябва да се оставят в Туристическия информационен център на "Александровска" срещу Часовника.


В кампанията ще бъдат включени всички социални и дневни центрове в града, в които са настанени или се посещават деца, младежи и възрастни. Инициативата е вдъхновена от кампанията Операция "Плюшено мече" - https://plushenomeche.org, като администрацията стартира и своята инициатива, която включва деца, младежи и възрастни от всички защитени жилища и социални домове на територията на Бургас.

 Крайният срок за участие в инициативата е 10 декември /вторник/.


ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

За периодични проверки на големите промишлени замърсители ще настояват от Община Бургас

Община Бургас ще продължава да настоява за спазване на клаузите в издадените комплексни разрешителни на големите предприятия на територията на града и налагането на строги санкции от РИОСВ при нарушаването им. Кметът Димитър Николов заявява, че и трите предприятия - "Лукойл", "Кроношпан" и "Топлофикация", трябва да бъдат проверявани от..

публикувано на 11.12.19 в 17:30

Първи форум на доброволчеството се проведе в Бургас

Бургаски ученици, преподаватели и работодатели споделиха добри практики от доброволчески акции по време на първия форум за доброволчество - "Заедно творим добро". Той има за цел да създаде една обща платформа, където доброволчески и неправителствени организации ще могат да си споделят информацията дигитално. Форумът събра представители от..

обновено на 11.12.19 в 17:18

100 000 лева глоба за „Лукойл“ готви РИОСВ заради миризмите

Няма превишение на нормите на сероводород и въглеводород във въздуха на Бургас, но въпреки това заради миризмата, достигнала до града рафинерията ще получи санкция. Това стана ясно след спешните проверки на институциите, наложени от над 30 сигнала за остра задушлива миризма на нефтопордукти и газ, усетени от бургазлии снощи.  Измервания са..

обновено на 11.12.19 в 16:44

EVN: Във фактурите пише на каква тарифа ви отчитаме

Клиентите избират по какъв начин да се тарифира изразходената от тях електроенергия. Това отговориха от „Електроразпределение Юг“, след подадения към тях сигнал , че жители на Малко Търново плащат ток само по дневни тарифи. Крум Косев от компанията поясни: „Конкретно за тарифността е важно да се знае, че тя зависи от избора на всеки..

публикувано на 11.12.19 в 16:19

Общински съветник пита КАТ използват ли се газ анализатори и димомери

В открито писмо, общинският съветник от Бургас  Георги Дракалиев пита  комисар Неделчо Рачев,  началник сектор „Охранителна полиция“  към ОДМВР – Бургас дали са въведени в експлоатация газ анализаторите и димомерите, които са били дарени от Общинския съвет през 2018 година. Той задава въпроса кога жителите на Бургас да очакват това да се случи?..

публикувано на 11.12.19 в 15:41

Подкрепяме деца в риск с инициативата „Елха на доброто“

И тази година желаещите да подкрепят деца в риск ще могат да го направят чрез инициативата „Елха на доброто“. Събраните памперси, детски пюрета и храни за 0-3г., нови дрехи, обувки, играчки и лакомства, в навечерието на празниците ще достигнат до семействата, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по..

публикувано на 11.12.19 в 14:49

"Булевард Демокрация" на 11-ти декември

Теми в "Булевард Демокрация" на 11 -ти декември В Малко Търново плащат тока само по една тарифа - дневна, за това съобщиха граждани от малкото градче, защо , Мариян Иванов потърси отговорите  от ЕВН. Силно задушлива миризма примесена с тънка бургаска мъгла  се спусна снощи над града. Гражданите за кой ли път бяха възмутени, в социалните мрежи..

публикувано на 11.12.19 в 14:07