Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е електрозахранването в Сарафово (ОБНОВЕНА)

От ЕВН информираха, че 100 % от засегнатите абонати в Сарафово вече имат ток.


По-рано този следобед почти целият бургаски квартал "Сарафово" остана без ток.  Според представителя на общината Неделин Недялков при него са  постъпили сигнали от различни части на квартала. От електроразпределителното дружество са го информирали, че се работи по отстраняване на аварията. 

Петър Костадинов от ЕVN  съобщи, че аварията е регистрирана  в диспечерския пункт в 14.10 часа. Тя е в резултат на  външна намеса , ударен е захранващ подземен  кабел. 

"Няма планово прекъсване, може би строителни или други дейности. Много често се случва при изкопни работи, несъгласувани с EVN" ,  пояснява Костадинов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

Светият синод листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит. Сред шестимата номинирани не са включени епископ Йеротей и епископ Михаил, които бяха избрани през февруари, но впоследствие изборът е касиран, заради внесени две жалби за сговор между избирателите.  Впоследствие на тези действия на Светия синод, се..

публикувано на 22.04.24 в 18:07

Немски град дари противопожарен автомобил на Царево

В немския град Барлебен, тържествено бяха предадени ключовете и документите за противопожарния автомобил, който местната общност дари на Община Царево. Автомобилът бе предаден от кметът на Барлебен г-н Франк Нейс на заместник-кмета Денис Диханов, който пристигна в града заедно с представители на противопожарната служба в Царево за участие в 9-тата..

публикувано на 22.04.24 в 16:41

Събраха стотици чували с отпадъци край язовир Камчия

В община Сунгурларе с акция по почистване отбелязват днес Международния ден на Земята. Мотото е „Чиста природа- чиста вода“, защото се почиства територия около язовир Камчия. В кампанията се включват представители на общинската администрация, кметски наместници, учители и възпитаниците на училищата „Христо Ботев“ в Сунгурларе и „Св...

публикувано на 22.04.24 в 14:58

Епископ Йеротей не е в новия списък с кандидати за Сливенски митрополит

Светият Синод обяви новия списък на кандидатите за Сливенски митрополит. Той е изготвен при пълен състав. В него не фигурират епископите Йеротей и Михаил, които получиха най-много гласове на касираните избори. На сайта на Светия синод са обявени имената на  Велички епископ Сионий,  Знеполски епископ Арсений,..

публикувано на 22.04.24 в 14:43

​Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител на област Бургас, съгласно Решението на Министерския съвет. Досегашният областен управител Пламен Янев й пожела да прилага успешно държавната политика в регионален план, за да запази водещите позиции на област Бургас в страната. Проф. Мария Нейкова има богат административен и управленски..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

От 15 май влиза забрана за строителството в Царево и Ахтопол

Забрана за извършването на строителни и монтажни дейности ще бъде въведена от 15 май в Царево и Ахтопол. Заповедта е подписана от кмета Марин Киров с оглед нормалното протичане на туристическия сезон.  След 1 юни няма да могат да се извършват строителни дейности и в землищата на Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово. Изключение се допуска единствено за..

публикувано на 22.04.24 в 11:53

Хората с увреждания ще могат да паркират до три часа безплатно на Морска гара

Към БНР Бургас се обърна Димитър Иванов от Бургас. Той ни потърси , тъй като паркингът на Морска гара вече се заплаща от хора с увреждания, самият той е такъв. Слушателят твърди, че до преди два-три месеца,  той и негови познати, също хора с увреждания, са паркирали безплатно в Зоната за обществен достъп. Тогава, за да влезе на паркинга, Иванов е..

публикувано на 22.04.24 в 09:00