Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Възстановено е електрозахранването в Сарафово (ОБНОВЕНА)

От ЕВН информираха, че 100 % от засегнатите абонати в Сарафово вече имат ток.


По-рано този следобед почти целият бургаски квартал "Сарафово" остана без ток.  Според представителя на общината Неделин Недялков при него са  постъпили сигнали от различни части на квартала. От електроразпределителното дружество са го информирали, че се работи по отстраняване на аварията. 

Петър Костадинов от ЕVN  съобщи, че аварията е регистрирана  в диспечерския пункт в 14.10 часа. Тя е в резултат на  външна намеса , ударен е захранващ подземен  кабел. 

"Няма планово прекъсване, може би строителни или други дейности. Много често се случва при изкопни работи, несъгласувани с EVN" ,  пояснява Костадинов.

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Липсват достатъчни количества вода в част от селата в община Тунджа

Продължават затрудненията с водоснабдяването на част от селата в община Тунджа. Към проблемите с остарялата и амортизирана водопроводна мрежа се прибавя и липсата на достатъчни количества вода. Липсата на валежи през последните месеци може да се превърне в сериозен проблем за голяма част от 44 - е населени места в община Тунджа,..

публикувано на 20.03.23 в 13:36
снимката е илюстративна

Как работи Социалният патронаж в Ямболска област?

Високите цени на хранителните продукти и  липсата на редовно приети годишни бюджети затруднява дейността на Социалния домашен патронаж в голяма част от българските общини.   Заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов посочва: „В момента нямаме право да харчим повече от 1/12 , колкото сме харчили миналата година...

обновено на 20.03.23 в 11:41

WWF с амбиция да върне риса обратно в българската гора

Природозащитната организация WWF посвещава тази година своята инициатива „Часът на земята“ на опазването на местообитанията на дивите животни в България. Организацията стартира втората фаза на кампанията „Общ дом. Общо бъдеще“, насочена към създаването на условия за завръщането на отдавна изчезнали у нас видове, сред които е балканският рис...

публикувано на 20.03.23 в 11:02

Беседата "Черно море и неговите обитатели" е посветена на Световния ден на водата

Световния ден на водата се отбелязва ежегодно от 1992 година насам и цели да привлича вниманието върху важността и опазването на водните ресурси. По този повод в седмицата от днес до 24 март, когато отбелязваме Деня на водата, Природонаучният музей на РИМ Бургас кани посетители.  Екипът на музея ще запознае присъстващите с основните характеристики..

публикувано на 20.03.23 в 09:17

ОПУ: Видимостта в област Бургас е 80-100 метра

Видимостта поради мъгла в област Бургас е намалена, съобщи за БНР Бургас Областно пътно управление.  На места е от 80 до 100 метра. Температурите в региона според данните от сутринта са между -1 до 7 градуса.  Движението на автомобили по АМ„Тракия" в участъка между 346 и 349 км. в посока София се осъществява с повишено внимание в активната и..

публикувано на 20.03.23 в 08:20

Сдружение "Зелена Странджа" организира поход в подкрепа на 7 - годишния Стефчо

Благотворителен поход в подкрепа на 7 – годишния Стефчо организира сдружение „Зелена Странджа“. Детето има нужда от средства за рехабилитация в чужбина, за да може да проходи. Походът ще се проведе следващата неделя и е под надслов „Горски пътеки и морски простори“ , съобщи Гергана Димитрова от „Зелена Странджа“: "Идеята за него се..

публикувано на 19.03.23 в 17:00

12-годишният Християн има нужда от подкрепа, бори се с тежко заболяване

12-годишният Християн има нужда от подкрепа. Детето е с рядко туморно заболяване на синусите - диагнозата е ювенилен назофарингеален ангиофибром.   Преминал е през две тежки операции в страната, но туморът се е появил отново и в момента му предстои лечение в Турция, за което са нужни 39 670 евро. Това е рядко туморно заболяване на синусите. През..

публикувано на 19.03.23 в 14:00