Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Андрей Рунчев: Целта ни е до три години всички населени места в общината да бъдат обхванати от видеонаблюдение

Ще има и камери за разпознаване на регистрационните номера на автомобилитеКвартал „Победа“ е поредният, в който община Бургас започна поетапното поставяне на новите „очи“, които ще контролират във всеки един момент какво се случва там. Ще има и видеокамери, които ще разпознават номерата на автомобилите, които преминават в квартала. Това каза за БНР Бургас Андрей Рунчев от общинско предприятие „Транспорт“. 


"След "Меден рудник" продължаваме поетапното поставяне на видеокамери. Поради спецификата на квартал "Победа" започнахме да поставяме и там видеонаблюдение. След това предстои такава дейност да се извърши и в "Акациите". По предварителен план всяко населено място трябва да бъде обхванато. Първата точка, на която поставихме камера е до полицейското управление в квартала, след това една точка до училището. Така поетапно на 12 локации ще бъдат поставени около 30 камери, 3 от тях и за разпознаване на номера. Освен общо наблюдение ще имаме и регистриране на всички превозни средства, така ще знаем при нужда дали даден автомобил е напуснал или още е в квартала. На територията на общината до този момент камерите вече са над 950, а до три години във всички населени места в общината, над 17, ще бъдат подсигурени с камери и с такива за разпознаване на номерата на превозните средста. Инвестицията е голяма, но е инвестиция в сигурността...", допълни той

Андрей Рунчев уточни, че камерите са превантивна мярка срещу посегателства към личността и собствеността, помагат и за идентифициране на издирвани хора и автомобили.


Чуйте повече от звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Технически проблем затруднява работата на „Пътна полиция” – Бургас

Обслужването на граждани за регистрация на автомобили в сектор „Пътна полиция” – Бургас ще бъде затруднено до края на работния ден. Това се налага поради възникнал технически проблем. Възможно е затруднения да има и утре – 22.01.т.г., което да наложи прекъсването на работния процес. След отстраняване на техническия проблем обслужването..

публикувано на 21.01.21 в 16:56

18 години затвор за убийството в землището на бургаския квартал „Долно езерово“

18 години затвор получи за убийството в землището на бургаския квартал „Долно езерово“, през ноември 2019-та година обвиняемият Иван Петров. Той трябва да заплати на малолетната дъщеря на убития сумата от 150 хиляди лева за причинени неимуществени вреди, на родителите му по 90 хиляди лева, а на брат му и сестра му по 80 хиляди лева. Делото..

публикувано на 21.01.21 в 16:37

Задържаха под стража обвинен в извършването на серия от грабежи

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе наложена спрямо мъж, за това, че противозаконно е отнел сумата от 1560 лева. Престъпните деяния са осъществени за времето от 27.06.2020 г. до 20.07.2020 г. в град Бургас. Той е обвинен в извършването на  три кражби, отнемайки чужди пари и движими вещи. Кражбите са извършвани от студио за красота,..

публикувано на 21.01.21 в 15:26

Автобус от „Сарафово“ аварира в движение, свалиха пътниците

Автобус номер 15, по линията „Сарафово“ – Бургас аварира в движение. Инцидентът е станал около 14:20 ч.  Пътници разказаха, че сигнал за това е подал друг шофьор, който видял, че превозното средство пуши и от него се излива течност на пътя.  Хората са свалени на спирката на Гробищния парк, до запалване не се е стигнало. Пътниците са се прикачили..

публикувано на 21.01.21 в 14:34

В Слънчев бряг разкриха оранжерия за отглеждане на канабис

Оранжерия за отглеждане на канабис разкриха служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър. Тя се е намирала в специално пригодени хотелски стаи в Слънчев бряг, стопанисвани от 47-годишен несебърлия. При проведена специализирана полицейска операция са намерени и иззети ръчно изработени и съобразени с..

публикувано на 21.01.21 в 11:35

Тръгна делото за убийството в землището на бургаския квартал „Долно Езерово“

Според прокуратура има достатъчно доказателства, че обвиняемият Иван Петров е убил приятеля си Петър Ангелов с автомат. Към обвиняемия на днешното заседание бяха предявени искове за нанесени неимуществени вреди общо в размер на 880 хиляди лева, в едно с лихвите от датата на престъплението. Майката и бащата на убития, както и неговите брат и..

публикувано на 20.01.21 в 16:54

Задържаха за срок до 72 часа карнобатлията убил по-малкия си брат

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа карнобатлията, който е обвинен за убийството на 50-годишния си брат .  Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалия начин.  В главата му са  нанесени най-малко седем жестоки удара с метална ножица и метален ключ за автомобилни гуми. По тялото на..

публикувано на 20.01.21 в 12:22