Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахва се пясъчната дига на плажа, която разбуни Созопол

Почти премахната е пясъчната дига на Централния плаж в старата част на Созопол. Часове след като министъра на туризма Николина Ангелкова разпореди съоръжението да бъде съборено, концесионерът започна действия. Спешната проверка установи, че има разминаване с уведомлението  от концесионера, изпратено на 28 октомври до Министерството на туризма, Басейновата дирекция и общината. Инспекцията показа, че при изграждане на дигата в Созопол е изземван пясък от морето. Концесионерът ще бъде глобен с 6900 лв. До реакцията се стигна след сигнал от жителите на морския град. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас ще подпомогне финансово стартиращи предприятия

От днес започна приемането на проекти по програмата на Община Бургас за подпомагане на стартиращи предприятия. Тя е насочена към микро или малки фирми, физически лица или екипи от минимум две физически лица, както и ученици от Бургас, които са на възраст над 16 години. Проектите трябва да се реализират за първи път на територията на..

обновено на 01.08.24 в 15:22

Тома Белев: Наредбата за къмпирането трябва да бъде заличена

Изготвянето на наредбата за къмпиране отново разбуни духовете. От Българското кемпер общество (БКО) изпратиха остро писмо, с което информират, че на проведеното на 24 юли заседание на работната група към МРРБ не е била отправена покана към експертните организации. БКО настояват за ясно дефиниране на местата за къмпиране, облекчен режим за..

публикувано на 01.08.24 в 13:46

Кражбите на плажа: Какви са прийомите на джебчиите и как да се предпазим?

В разгара на лятото хиляди плажуващи отморяват на ивицата. От тяхното разпускане обаче се възползват крадците, които и тази година не пропускат да съчетаят ходенето на море с... отмъкването на различни вещи от разсеяния поглед на почиващите.  По централните плажове джебчиите крадат основно мобилни телефони, смарт часовници, портмонета, златни накити -..

публикувано на 01.08.24 в 12:05

Бургас разширява границите на града

Общинските съветници в Бургас дадоха старт на процедура за урегулиране на нови терени, както и на правила за застрояване в новия квартал “Мадика”. Целта е той да се превърне в модерен европейски квартал. Ще има нови четирилентови улици с велоалеи и достатъчно озеленяване, с детски зони за игри и спорт. Същият подход ще бъде приложен и в района,..

публикувано на 31.07.24 в 15:36
архив

Лозари и винопроизводители излизат днес на протест в Поморие (ОБНОВЕНА)

Представители на лозаро-винарската камара в Поморие ще протестират срещу наредба на Министерството на финансите от 2023-та година. Тя ги задължава веднъж да претеглят събраното грозде директно в лозовите масиви, а втори път да го претеглят на кантарите в данъчните складове на предприятията за преработка. Ако има несъответствие в килограмите..

обновено на 31.07.24 в 09:22

Контролът върху стоките с висок фискален риск ограничава сивия сектор

От НАП изпратиха до БНР Бургас отворено писмо във връзка с днешния протест в Бургаска област на лозари и винопроизводители. П убликуваме го без редакторска намеса: Лозари и винопроизводители излизат днес на протест в Поморие „ В отговор на обявените протестни действия от страна на лозари и винопроизводители, Националната..

публикувано на 31.07.24 в 09:08

МЗХ определи ставките по три еко схеми за Кампания 2023 г.

Определени са ставките по три еко схеми за Кампания 2023 г., съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Размерът на плащането по еко схема за биологично земеделие (селскостопански животни) е 699.88 лв. на хектар (ха). Подпомагането по еко схемата за екологично поддържане на трайните насаждения е 224.00 лв. на хектар за поддържане на..

публикувано на 31.07.24 в 09:00