Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Ангелов спечели първото издание на „Рали спринт Бургас“ 2019

Мирослав Ангелов с „Шкода Фабия“ от АСК „Мега порт“, град Велико Търново спечели първото издание на „Рали спринт Бургас“ 2019. Кирил Тодоров от София с „Пежо 208“ остана втори. Третото място зае Динко Иванов със „Ситроен С2“ от Стара Загора. Заради проливния дъжд от 38 стартирали до финала достигнаха 30 екипажа. Радко Петров, организатор на състезанието посочи:

„Времето не беше с нас. Имахме и катастрофи. Въпреки това пилотите харесаха трасето и състезанието се получи.“

Атрактивната надпревара  е част от календара на  Българската федерация по автомобилизъм.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Международен лагер по таекуон-до GTF се проведе в Ахелой

Участници от девет държави от три континента се включиха в първия по рода си Международен лагер по таекуон-до GTF(International Taekwon-do GTF Summer Camp), който завърши с OPEN Европейско първенство по таекуон-до GTF (Open European Taekwon-do GTF Championship 2024), съобщават организаторите. Таекуондисти от САЩ, Норвегия, Ирландия, Сърбия,..

публикувано на 02.09.24 в 12:46

Бургаски каратисти с медали от Европейско първенство в Унгария

Шестима каратисти от клуб „Сансай“ представиха Бургас и България на 14th WSF EUROPEAN CHAMPIONSHIP за всички възрасти, който се проведе в град Тата – Унгария, съобщават от Община Бургас. Те изиграха 5 финала, като спечелиха 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала във възрастовите групи за мъже, кадети и деца. Така България се нареди на 5-о място в..

публикувано на 02.09.24 в 11:36

Успешен старт за българския тим по водна топка в Бургас

До 7 септември Бургас е домакин на Европейското първенство по водна топка, което се провежда в басейн „Парк Арена“. Участват състезатели от 16-те водещи отбора от контитента. „Победа за българския национален отбор срещу Словения в първия мач от Европейското първенство по водна топка за младежи до 19 години в Бургас“, написа кметът Димитър Николов..

публикувано на 01.09.24 в 22:35
Снимката е илюстративна

16 отбора ще се борят за европейската титла в първенството по водна топка в Бургас

16 отбора ватерполисти ще се борят за европейската титла за младежи до 19 години. Първенството ще се проведе от днес до 7 септември в басейн „Парк Арена“ в Бургас.  Входът е свободен. В Бургас се събират едни от най-силните млади ватерполисти от Европа, сред които отбора на Унгария, който е рекордьор по олимпийски титли...

обновено на 01.09.24 в 12:36

Парична награда за бургаската лекоатлетка Илиана Мичевска

Двойната златна медалистка от Световното първенство по лека атлетика за глухи Илиана Мичевска ще бъде наградена с парична награда. Предложението за това беше на съветниците от „Възраждане“, което беше подкрепено единодушно в общинския съвет на Бургас.  „През месец юли, в Тайпе, се проведе Световното първенство по лека атлетика за глухи. На него,..

публикувано на 31.08.24 в 16:10

13-годишният Алекс Жеков от Камено е новият световен шампион по кикбокс

13-годишният Алекс Жеков от Камено е новият световен шампион по кикбокс за юноши младша възраст.  Новината съобщиха от община Камено. Той завоюва златния медал във финалния ден на Световното първенство по кикбокс, което се провежда  в Будапеща. Състезателят ни победи убедително своя опонент от Великобритания, демонстрирайки изключителна техника и..

публикувано на 31.08.24 в 13:18

11 двойки от 8 държави на Световното първенство по шоу програми латино танци в Бургас

11 танцови двойки от 8 държави ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци, което започва в Бургас в събота.  На следващия ден ще се проведат и Международни турнири по спортни и латинотанци. Атрактивните надпревари са в спорна зала „Арена Бургас“.  Конкуренцията за световната титла по шоу..

публикувано на 29.08.24 в 12:18