Децата от Хаджидимитрово се върнаха в училище

Отделението, в което бяха настанени децата от село Хаджидимитрово.
Снимка: БГНЕС

Децата от ямболското село Хаджидимитрово, които миналата седмица бяха приети по спешност с диагноза хранително отравяне вече са на училище.

Временно е отменено обедното хранене в средищното училище в Дражево, тъй като столът остава затворен до приключването на проверките.

22-те деца, приети със стафилококова инфекция бяха изписани в четвъртък и днес повечето от тях са на училище, информира кметът на община Тунджа Георги Георгиев:

"Целодневната организация ще бъде възстановена, когато се възстанови обедното хранене".

Според ръководството на общината не храната в училище е причина за инфекцията.

Служителката там беше санкционирана за това, че не е съхранила проби от обедната храна и се е наложило да се вземат изследвания от кухнята –майка:

"В храната от кухнята майка няма никакви инфекции. Логично обяснение как са се заразили точно 22 деца, точно 22 от Хаджидимитрово и никой друг, никой не може да ни убеди, че инфекцията е тръгнала от там".

От Агенцията по безопасност на храните и РЗИ официално отказват да обявят резултатите от пробите, позовавайки се на прокурорската проверка, която тече в момента.


Свързани новини

Подобрява се състоянието на натровените в Ямбол деца

Състоянието на децата, приети с хранително отравяне в ямболската болница, се подобрява. До дни се очакват резултатите от направените проверки и взетите от храната проби  от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция.  Към момента няма..

публикувано на 19.11.19 в 11:27

15 деца са настанени в ямболската болница с диагноза хранително натравяне

15 деца от ямболското село Хаджи Димитрово тази вечер бяха приети по спешност в областната болниица с диагноза хранително натравяне. Оплакванията на учениците са започнали, след като са се прибрали от училище малко след 17 часа, разказа един от..

публикувано на 18.11.19 в 23:11

Изписаха натровените деца от ямболското село Дражево

Децата, приети с диагноза хранително отравяне са изписани от болницата в Ямбол. През следващата седмица се очакват резултатите от комплексната проверка, назначена от Прокуратурата. Всички 22 деца, настанени по спешност в инфекциозното отделение в..

публикувано на 21.11.19 в 12:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Белодробната болница с кампания за риска от туберкулоза

Специализираната болница за активно лечение на пневмо - фтизиатрични заболявания в Бургас ще проведе „Седмица на отворени врати” за скрининг на риска за туберкулоза. Инициативата ще се проведе от 09.12.2019г. до 13.12.2019г.  Тя включва с крининг за..

публикувано на 06.12.19 в 16:16

С иновативна безкръвна операция спасиха бъбрека на млада жена

Иновативна безкръвна операция, извършена от уролозите в УМБАЛ Бургас, спаси бъбрека на млада пациентка, запушен заради огромен камък. Ловката техника, приложена от д-р Николай Миринчев и д-р Злата Чолакова, се използва в най-добрите урологични клиники..

публикувано на 06.12.19 в 15:55

16 бургазлии дариха кръв в световния ден на доброволчеството

Кампанията се организира от Българския червен кръст в Бургас, съвместно с екип от многопрофилната болница в града. Кампанията проследи Елена Димитрова. Тя има за цел да подпомогне  деца и лица, пострадали при пътнотранспортни произшествия,..

публикувано на 05.12.19 в 12:53

Световноизвестен нефролог от Израел ще гостува в Бургас

Световноизвестен нефролог от Израел ще гостува в Бургас. Проф. д-р Талия Вайнщайн идва на 14 декември в Бургас. Тогава тя ще даде безплатни консултации за пациенти на хемодиализа и в преддиализен стадий от Бургас. По покана на кмета на Бургас..

обновено на 04.12.19 в 10:18

НЗОК вече с бърз достъп за ползваните здравни услуги

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предлага нова услуга на здравноосигурените лица. На здравния портал  www.nhif.bg  на институцията, в меню „Услуги за граждани“, се отваря секция „Отчетени дейности за здравноосигурени лица от договорни..

публикувано на 27.11.19 в 08:49

Общинските съветници трябва да решат дали в Бургас ще има генетична лаборатория

Община Бургас става част от Сдружение с нестопанска цел „Югоизточен иновационен център по генетика и биотехнологии“. Идеята е в града да бъде създадена генетична лаборатория по биотехнологии. Тя ще се реализира с европейско финансиране по  програмата..

публикувано на 26.11.19 в 09:52

Отличиха УМБАЛ-Бургас за принос към донорството

УМБАЛ Бургас е една от болниците, отличени за принос към донорството и трансплантациите в кампанията "Да!За живот!". Връчването на първите годишни награди се състоя снощи на тържествена церемония в Народния театър "Иван Вазов". Отличени са 13 болници..

публикувано на 24.11.19 в 11:23