Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски ученици представиха проектите си за здравословен начин на живот

Учениците от 13 бургаски училища бяха наградени днес. Те участваха със свои проекти за здравословен начин на живот в инициатива на Община Бургас. В рамките на 3 месеца децата са извършвали различни дейности като спортни прояви и презентация на храни.

Всички училища са наградени, те ще получат макет на скелет, който да им бъде полезен в часовете по биология, обясни Петя Чакърова, старши експерт в Община Бургас. „Най-вече учениците са изготвили кулинарни изкушения, кулинарни уроци, презентации пред своите връстници, спортни мероприятия. По-големите ученици са направили мултимедийни презентации“, поясни тя.

Организирахме спортни прояви на плажа по време на проекта, обясни Радина Вангелова, ученик от ПГЧЕ "Васил Левски". „Със здравословни храни, води, забавни игри и викторина показахме как се води здравословен начин на живот“, допълни тя.

Всяко от училищата е получило за изготвянето на проявите по проекта финансиране от Община Бургас в размер на 850 лв.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Децата от Лятната академия организират базар с кауза до Часовника

Лятната академия за деца и ученици към Националната художествена академия - филиал Бургас организира благотворителен базар под надслов "Деца помагат на деца". Събитието цели да се съберат средства за закупуването на материали за рисуване за деца в нужда. Благотворителният базар се организира за втора година. От една седмица..

публикувано на 09.07.24 в 11:30

СУ „Йордан Йовков“ получи химн от „Музикаутор“

Собствен химн има вече Средно училище „Йордан Йовков“ в Бургас. Той е създаден в рамките на третия сезон на инициативата „Светилник“ 2023/ 2024 „И мойте песни все ще се четат“ на организацията на автори и композитори Музикаутор. Името на химна е „Лястовички бели“. Това е директна препратка към творчеството на Йовков, каза учителят по музика в..

обновено на 08.07.24 в 09:00

Бургас е трети по успех в България на изпита по математика след 7. клас

Област Бургас е с третия най-силен резултат в България по математика от изпита след  7. клас. Това показват обобщените данни на Министерството на образованието и науката, съобщи Регионалното управление на образованието в града. На първите две места са  София и Варна. На националното външно оценяване по български език и литература областта е на шесто..

публикувано на 08.07.24 в 08:41

Сградата на ОУ „Антон Страшимиров“ в Бургас ще бъде цялостно обновена

Текат ускорени строително-ремонтни дейности в сградата на ОУ „Антон Страшимиров“ в Бургас. От Общината информират, че са завършени голяма част от фасадите, които са топлоизолирани. Обновява се отоплителната система. Монтирани са фотоволтаични панели. Предвижда се осигуряване на достъпна среда и обособяване на СТЕМ център.  Образователната среда ще бъде..

публикувано на 04.07.24 в 15:14

БСУ е одобрен за Европейски университет на пристанищните градове

Бургаският свободен университет (БСУ) вече е част от алианс на Европейските университет на островните, пристанищните и крайбрежни територии (ЮНИКоуст) - European University of Islands, Ports and Coastal Territories (EUNICoast). Това е възможно след  решение на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура от 28 юни 2024 г. Проектът..

публикувано на 04.07.24 в 12:10
Проф. Христо Бозов

Ректорът на "Проф. д-р Асен Златаров" поиска преименуване на университета

Преименуване на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поиска ректорът му проф. Христо Бозов в писмо до Бургаския общински съвет. Той предлага новото име да е Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“. В мотивите си ректорът посочва, че акцентирането на Бургас начело на името ще подчертае традициите и практиките в образоването на..

публикувано на 04.07.24 в 07:30

Бургаските седмокласници изкараха оценка "Добър" и по български, и по математика

Регионалното управление на образованието обяви обобщените си данни за резултатите от изпитите след 7. клас в Бургас и в останалите общини от областта.  И по двата предмета средният брой точки в областния град надвишават средните за страната. "Малко по-добре сме от националното ниво, което значи, че има още доста какво да свършим" - коментира пред..

публикувано на 03.07.24 в 11:50