Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пластичната хирургия ще спаси света

Радинела Чушева и Бранимира Антонова
Снимка: Клюки.net/Instagram/bTV

След избора на новата Мис България общественото напрежение отново виртуално се повиши. Започнаха всякакви коментари от знайни и незнайни анализатори на женската красота, в което няма как да не се включа и аз.

Красотата е субективно понятие, казвайки от презумпцията, че и аз не съм Ален Делон. Масовото недоволство на хората, обаче е провокирано от пластичните корекции, които Радинела Чушева си е направила. Поне на устните, които изглеждат, да речем, фрапиращо. Някъде четох, че е уголемила и гърдите си. Самата нова Мис смени няколко версии. Novini.bg писаха, че тя твърди, че всъщност си е хубава, просто са я снимали от лош ъгъл. Което сме го чували неведнъж на подобни конкурси. После каза, че всъщност съжалявала за пластичните корекции. И ние съжаляваме. Особено след като видяхме колко чаровна е от времето на адреналинка в „Господари на ефира“.

Историята с пластичните корекции доби популярност преди няколко години. Защото доскоро подобни кандидатки не се допускаха на конкурсите. С днешна дата, Ирина Папазова, собственик на марката на конкурса обяснява това със световната тенденция. А тя била да се явяват именно и тунинговани момичета. Сигурно е така, не съм чак такъв експерт. Но, ако тръгнем по тази плоскост, то тогава не трябва да се награждават самите момичета, а пластичните хирурзи. Примерно, д-р Енчев да го окичат с корона.

Ех, навремето какви миски имаше, ще въздъхнат скептиците. И този път ще са прави. Защото Женя Калканджиева още заслепява обективите, въпреки че спечели титлата през 1995 г. Славена Вътова - също, въпреки че и тя посегна към скалпела, но в последствие. Или уникалната красота на Бранимира Антонова, Мис България 1967.

А връщайки се на темата. След като така го правят в чужбина, редно е да се въведе и у нас. Щом джуките не са ѝ издути, щом пазвата е празна - къде е тръгнала по конкурси. Не красотата ще спаси света, а пластичната хирургия. По дрехите ще посрещат, по силикон ще изпращат. Нека оставим красивите жени на мъже без пари. Красотата на едно лице трябва да се види на лунна светлина - тогава, когато камерата ти е на нощен режим, включил си правилните филтри за разкрасяване и после я обработиш с точните програми.

И за финал - един безплатен съвет. Ако ви се догледа подобен конкурс, пуснете си такъв за транссексуални в Тайланд. Там поне няма изненади :) 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Етнокухнята на музея ще представи на 19 юли специалитет от шопския край

Този път в Етнокухнята на музея ще приготвят специалитет, характерен за шопската софра.  Така продължава традицията да се представят в музея традиционни, но лесни ястия. Как се прави шопски хайвер ще покаже в Етнокухнята на бургаския музей журналистката Диана Фъртунова , която е и ненадминат майстор кулинар по отношение на традиционните български..

публикувано на 17.07.24 в 11:10

платена публикация
DARA ще се срещне с феновете си в Бургас на 18 юли

В разгара на лятото поп-идолът DARA ще срещне с феновете си в Бургас на по сладолед. Изпълнителката ще обърне внимание на всеки за специален личен момент, снимка и автограф на 18 юли в магазина на Kauflandв кв. Славейков. Фенсрещата ще е с начален час 18 часа. Тя е част от мащабната социална кампания „Дари с DARAи Kaufland”, в рамките на която..

публикувано на 16.07.24 в 16:00

Цвети Асенова изрисува с морски стенопис кея на Приморско

Цвети Асенова завърши морския си стенопис на кея на Приморско. Тя е изрисувала с морска флора и фауна бетонната стена на лимана в морския град. Представени са над 300 вида обитатели на световния океан. „Рисунките са на площ от 220 кв. м. като създаването им отне общо 3 месеца. По – голямата част бяха създадени през миналата..

публикувано на 16.07.24 в 09:20

От 19 до 21 юли Бургас става столица на виното в България

Предстои 12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas. Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки. Тази година събитието е с нова локация, а именно ICCB – Международен конгресен център Бургас, зала Черноморие, на Морската гара в града...

публикувано на 15.07.24 в 08:50

Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори

Бургас има двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals, което се проведе в Прага и събра танцьори от цял свят, съобщи Община Бургас.  Двете световни титли са за 16-годишната Ванеса Калчева, която добави към успеха си и една вицешампионска. Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за България..

публикувано на 13.07.24 в 13:19
Куче на разходка. Снимката е илюстративна.

Царево организира летен кучешки фестивал

Община Царево организира първия по рода си кучешки фестивал на българското Черноморие. Началото му е днес от 9 часа, а програмата включва изложението "Всичко за кучето", викторини и конкурсите "Най-бърз нос" и "Най-лакомото куче". Предвидени са и лекции, които да помогнат на стопаните в отглеждането на четириногите им любимци. От 19.30 ч ще има..

публикувано на 13.07.24 в 09:02

50 години от пресичането на Атлантика от Дончо и Юлия Папазови с лодка

Петдесет години се отбелязват от пресичането на Атлантическия океан от Дончо и Юлия Папазови със спасителна корабна лодка “ДЖУ IV”. Това се случва през лятото на 1974 г., като за първи път в историята на световното мореплаване се преминава океан, използвайки спасителна конвенционална лодка с платна и без кил. Историята на мореплавателите тръгва преди..

публикувано на 11.07.24 в 13:47