Деца зарадваха с подаръци възрастните хора от "Цвета и Анка Върбанови"

И тази година малчуганите от Детска ясла 1 "Бургаско детство" и техните родители се включиха с огромен интерес в организираната работилница за изработване на коледни играчки и картички "Заедно с мама творим". Те изработиха весели коледни картички и сувенири: приказен свят с много елфи, снежни човеци, скиори, елхички, Снежанки и Дядо Коледа, венци от шишарки и много други красоти. Най-красивите ръчно изработени изненади ще създадат празнично настроение в дома за стари хора "Цвета и Анка Върбанови", където живеят 28 възрастни хора.

"Искаме да стоплим сърцата им за празника. Така от най-ранна възраст децата се възпитават в съпричастност, доброта и хуманизъм. Благодарим на всички мами за креативността, активността и ентусиазма, за желанието да дарят усмивка и да зарадват възрастните хора", коментира Антоанета Кисьова, директор на детското заведение.

Екипът на Детска ясла "Бургаско детство" пожелава в аванс празнично настроение и весели Коледни и новогодишни празници.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Митко Иванов за морската градска култура на Бургас

Бургас е наречен град за първи път през 1765 г., коментира пред БНР-Бургас историографът Митко Иванов. В него е имало истинска, градска култура, а не схлупени рибарски къщурки, категоричен е съавторът на „История на Бургас“. Тогавашният френски консул по Черноморието Шарл дьо Пейсьонел казва, че „ това е град, в който има много активна..

публикувано на 07.12.19 в 13:24

Именици със 102 години разлика се събраха за общата снимка в Бургас (СНИМКИ)

Именици със 102 години разлика се събраха за общата снимка в Бургас. Това са почти 102-годишният дядо Никола Мечев от к-с "Меден рудник" и едва 2-месечното бебе Николай. С градоначалника се снима и семейство Николови от Елхово, които вече 10-та година посещават Бургас, за да честват Никулден. Всеки именик получи като подарък моряшко шалче и..

обновено на 06.12.19 в 14:46

"Кулата на фаропазача" - мястото, където се срещат минало и настояще

Нов посетителски център „Кулата на фаропазача“ има вече в Бургас. Възстановена е кулата на пристанището, която се намира в началото на зоната за обществен достъп. Тази кула е историческия вход на Порта и е построена в далечната 1903 г. Експонатите в нея разказват за 116-годишната история на порта. Част от нея е иконописеца Тошко Вачев,..

обновено на 06.12.19 в 13:38

Митко Иванов: Кулата на фаропазача е символ на бургаското пристанище

Посетителски център „Кулата на фаропазача“ ще бъде открит на Никулден в Бургас. Реконструкцията на Кулата е продължение на плана за отварянето на града към морето, и цели да заздрави връзката между история и съвременност. Постройката е от началото на 20 век и след като е престанала да бъде използвана за нуждите на пристанището е забравена..

обновено на 06.12.19 в 10:39

5 бургаски двойки се венчават на Никулден

5 влюбени двойки от Бургас са избрали да сключат брак навръх празника на града. Сред тях има само двама именици. Никола и Емилия, Димитър и Пенка, Никола и Живка, Янчо и Ана, Георги и Фана са имената на влюбените, които ще си кажат заветното "Да" на празника на Бургас - Никулден. Денят е избран специално, за да съвпадне с 6 декември, когато..

публикувано на 05.12.19 в 13:41

"Морски знаци" с преференциални цени на Никулден

Общинско предприятие "Морски знаци" ще предлага своята продукция на преференциални цени на празника на Бургас. Техните ръчно изработени подаръци могат да се открият на площад "Тройката" и в туристическия информационен център до Часовника. В общинското социално предприятие работят хора с ниска степен на различни увреждания, които създават с любов..

публикувано на 05.12.19 в 11:03

5 са вече сватбените церемонии, които ще се изпълнят на Никулден

Никола и Емилия, Димитър и Пенка, Никола и Живка, Янчо и Ана, Георги и Фана  са имената на влюбените, които ще си кажат заветното "Да" на празника на Бургас - Никулден. Денят е избран специално, за да съвпадне с празника на града, когато отдаваме почит на Свети Николай Чудотворец. Двама сред младоженците имат и имен ден. "Това е много специален ден...

публикувано на 05.12.19 в 10:55