За пореден път – съд събори текстове от Наредбата за преместваемите обекти (обновена)

| обновено на 02.12.19 в 15:11
Николай Димитров и Таня Бобчева от Асоциацията

Три текста от наредбата, по която се отдават обекти, са оспорени от браншовите организации на бизнесмените, които развиват павилионна търговия. Единият от тях е, че комисията няма право да взима решения, посочи Николай Димитров, от Асоциацията в защита на дребния и средния бизнес:

„Ние оспорихме легитимността на тази комисия. Дали тя има юридически основания да взема такива решения. Възражението е основателно. Тоест – ние казахме, че тази комисия не е легитимна. „Комисията по чл. 6 от Наредбата, която разглежда заявленията за издаване на разрешения за поставяне на преместваеми обекти, по своя характер, предазначение и функции, е един помощен орган. Решенията, които тя взима, нямат самостоятелен правен ефект, а целят подпомагане дейността на административния орган, компетентен да издаде разрешението за поставяне“

Таня Бобчева, от същата Асоциация, поясни, че, според нея, това означава, че настоящата комисия не е легитимна да взима решения:

„До 30.10 течеше срокът за подаване на заявления за целогодишните обекти за следващата година. В следващите 20 дни трябва тази комисия да се събере. И, ако се окаже, че тя ще бъде от общинските съветници, абсолютно всички ние сме в правото си да оспорим техните решения“

Веселин Стоянов, от другата браншова организация, добави:

„Само че ще минат още две години и хората ще загубят бизнеса си и интереса си да работят“

В заключение, търговците призоваха кметът да разпусне комисията и да изработят заедно, в синхрон, една обща наредба, която да е в полза на всички.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Труп на жена е намерен в морето край Моста в Бургас

Труп на 60-годишна жена е намерен в морето в района на Моста в Бургас, съобщиха от полицията. Тялото е забелязано от разхождащ се бургазлия, който веднага сигнализирал на полицията. Към мястото са се отправили служители на полицията и пожарната. Повикан е и катер на Морска администрация, който да извади тялото на жената. Установено е, че тя е била..

публикувано на 07.12.19 в 20:01

Изписаха единия от пострадалите работници в Ямболско

Изписан е единият от тримата работници, които пострадаха при аварията, възникнала в цех за производство на метан в ямболското село Симеоново. На този етап не е необходимо транспортирането на другите двама пострадали, информират от областната болница в Ямбол. Продължава изясняването на причините довели до инцидента. В района на аварията не е..

публикувано на 07.12.19 в 12:24
Така изглеждаха строителните дейности в началото на годината

На "Градина" все пак ще се строи, намалява се буферната зона

Възражда се проектът за строеж в къмпинг „Градина“. В края на ноември бургаската екоинспекция отново е дала зелена светлина за изграждане на бистро, бар и търговски обекти на метри от морето. Бистро, бар, търговски обект с обслужващи площи и трафопост, на терен от 5 дка , ще изникнат на метри от морето, след като дейностите започнаха през..

публикувано на 07.12.19 в 11:36

Стабилно е състоянието на пострадалите работници от Ямболско

Стабилно остава състоянието на тримата работници, пострадали вчера при производствена авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново.  В района няма изтичане на газ и опасност за населението.  Замерванията на въздуха не показват отклонения от нормите.  Продължава изясняването на причините, довели до инцидента, в рамките на образуваното досъдебно..

публикувано на 07.12.19 в 10:05
Ришки проход, снимката е илюстративна

Пътищата в Бургаско са сухи, на места има слана (пътна информация)

Пътищата в област Бургас са сухи, на места има слана, тези участъци са обработени, информират от Областното пътно управление. Движението в участъка Обзор – Слънчев бряг е ограничено за автомобили над 12 т. поради ремонтни дейности при км 185. Тежкотоварните автомобили се пренасочват по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“...

публикувано на 07.12.19 в 07:55

Авария в цех в Ямболско, трима души са пострадали

Няма опасност за живота на пострадалите при производствената авария в цеха за биогаз в ямболското село Симеоново. При експлозията вчера следобед пострадаха трима работници, няма изтичане на газ. Инцидентът е станал около 15,30 часа в цех за събиране и обработка на животинска тор за производство на метан. Имало е слаба експлозия, единият от..

публикувано на 07.12.19 в 07:48

Оставиха в ареста обвиненият за убийството в Долно Езерово Иван Петров

Оставиха в ареста обвиненият за убийството в бургаския квартал Долно Езерово Иван Петров. Според прокуратура има достатъчно доказателства по делото, че именно 32-годишният мъж е убил приятеля си Петър Ангелов. Има данни, че двамата заедно са извършили два въоръжени грабежа в София и Айтос. Предполага се, че мотив за престъплението са дължими пари..

публикувано на 06.12.19 в 17:20