Крепостта Туида се бори за отличие в Наградите на Министерството на туризма

Крепостта Туида
Снимка: bg.wikipedia.org

Остават броени дни до края на гласуването в Четвъртите годишни награди на Министерството на туризма. Гласуването ще продължи до 06 декември до 24.00 часа. Наградите ще бъдат връчени на специална Гала церемония на 16 декември.

Към момента Община Сливен и Крепост Туида са на второ място в своите категории.

Гласуването е изцяло онлайн. Община Сливен се бори в категория „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм“  https://tourismawards.bg/cat/kulturno-istoricheski-turizm/

Крепост Туида е номинирана в категория „Специализиран туризъм“ https://tourismawards.bg/cat/specializiran-turizm/

За голямата награда в категория „Изборът на българите“ номинациите на Сливен са Къща-музей „Хаджи Димитър“, Национален музей на текстилната индустрия, Художествена галерия „Димитър Добрович“, Пантеон на Георги Стойков Раковски и музей на котленските възрожденци гр. Котел, Природонаучен музей- гр. Котел, Къща-музей “Йордан Йовков” – с. Жеравна. https://bit.ly/2CoP5JM

В категорията областите са по азбучен ред.ВИЖТЕ ОЩЕ

Митко Иванов за морската градска култура на Бургас

Бургас е наречен град за първи път през 1765 г., коментира пред БНР-Бургас историографът Митко Иванов. В него е имало истинска, градска култура, а не схлупени рибарски къщурки, категоричен е съавторът на „История на Бургас“. Тогавашният френски консул по Черноморието Шарл дьо Пейсьонел казва, че „ това е град, в който има много активна..

публикувано на 07.12.19 в 13:24

Именици със 102 години разлика се събраха за общата снимка в Бургас (СНИМКИ)

Именици със 102 години разлика се събраха за общата снимка в Бургас. Това са почти 102-годишният дядо Никола Мечев от к-с "Меден рудник" и едва 2-месечното бебе Николай. С градоначалника се снима и семейство Николови от Елхово, които вече 10-та година посещават Бургас, за да честват Никулден. Всеки именик получи като подарък моряшко шалче и..

обновено на 06.12.19 в 14:46

"Кулата на фаропазача" - мястото, където се срещат минало и настояще

Нов посетителски център „Кулата на фаропазача“ има вече в Бургас. Възстановена е кулата на пристанището, която се намира в началото на зоната за обществен достъп. Тази кула е историческия вход на Порта и е построена в далечната 1903 г. Експонатите в нея разказват за 116-годишната история на порта. Част от нея е иконописеца Тошко Вачев,..

обновено на 06.12.19 в 13:38

Митко Иванов: Кулата на фаропазача е символ на бургаското пристанище

Посетителски център „Кулата на фаропазача“ ще бъде открит на Никулден в Бургас. Реконструкцията на Кулата е продължение на плана за отварянето на града към морето, и цели да заздрави връзката между история и съвременност. Постройката е от началото на 20 век и след като е престанала да бъде използвана за нуждите на пристанището е забравена..

обновено на 06.12.19 в 10:39

5 бургаски двойки се венчават на Никулден

5 влюбени двойки от Бургас са избрали да сключат брак навръх празника на града. Сред тях има само двама именици. Никола и Емилия, Димитър и Пенка, Никола и Живка, Янчо и Ана, Георги и Фана са имената на влюбените, които ще си кажат заветното "Да" на празника на Бургас - Никулден. Денят е избран специално, за да съвпадне с 6 декември, когато..

публикувано на 05.12.19 в 13:41

"Морски знаци" с преференциални цени на Никулден

Общинско предприятие "Морски знаци" ще предлага своята продукция на преференциални цени на празника на Бургас. Техните ръчно изработени подаръци могат да се открият на площад "Тройката" и в туристическия информационен център до Часовника. В общинското социално предприятие работят хора с ниска степен на различни увреждания, които създават с любов..

публикувано на 05.12.19 в 11:03

5 са вече сватбените церемонии, които ще се изпълнят на Никулден

Никола и Емилия, Димитър и Пенка, Никола и Живка, Янчо и Ана, Георги и Фана  са имената на влюбените, които ще си кажат заветното "Да" на празника на Бургас - Никулден. Денят е избран специално, за да съвпадне с празника на града, когато отдаваме почит на Свети Николай Чудотворец. Двама сред младоженците имат и имен ден. "Това е много специален ден...

публикувано на 05.12.19 в 10:55