Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предстоят промени в зоната за обществен достъп на пристанището в Бургас


Предстоят още новости в зоната за обществен достъп на пристанището в Бургас. Това посочи кметът Димитър Николов в сутрешното предаване на БНР – Бургас. Намерението на Министерството на транспорта е една голяма част от територията на пристанището да бъде трансформирана постепенно, поясни той. „Така ще се създадат още повече удобство, привлекателност и функционалност на пристанището. Убеден съм, че със съвместни усилия между държава, Областната администрация и местната власт, това ще предстои в кратки срокове“, допълни той.

Успехи в сферите на образованието, здравеопазването и новите технологии бележи Бургас тази година, посочи кметът. „Когато започнахме да подготвяме параметрите на бюджет 2020, първият приоритет, който си поставихме е непременно да успеем да заделим пари за образование. Изключително успешна се оказа тази силна кампания „С първокласно начало“ във всички бургаски училища. 96 класни стаи за 3 месеца бяха тотално модернизирани и преобразени. Резултатите, които ни дават вече самите училища като интерес, подготовка на децата, компетентност и количества натрупани знания, ни вдъхновиха да продължим с тази програма“, обясни кметът.

Сред другите постижения е създаването на нови индустриални площи, които ще привлекат нови инвеститори, допълни той. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общината преасфалтира улицата и възстанови водостока при дерето край с. Димчево

По искане на жителите бе преасфалтиран пътят, минаващ успоредно на дерето край село Димчево. Община Бургас възстанови и компрометирания водосток, който можеше да направи беля при едни по-обилни пролетни дъждове. Междувременно бяха получени множество сигнали от кметовете на селата Маринка и Димчево, както и от техни жители, за лошото състояние на..

публикувано на 18.02.20 в 11:24

Община Приморско търси 2 млн. лв. за брегоукрепването на река Дяволска

Община Приморско има проект за брегоукрепване на река Дяволска. За реализирането му са необходими 2 милиона лева. Проектът е внесен в Министерството на околната среда и водите по програма, която не се е осъществила. Затова сега се търсят нови варианти, подчерта кметът на Приморско Димитър Германов: "Брегоукрепването ни дава възможност за развитието на..

публикувано на 18.02.20 в 09:36

Затварят ул."Славянска" днес и утре

Движението по ул. "Славянска" ще бъде ограничено на 18 и 19 февруари и ще се осъществява само откъм ул. "Д-р Нидер". Причина за временната организация е извършването на ВиК дейности на кръстовището с ул. "Булаир" . Призовават се водачите на превозни средства да спазват въведените ограничения или да използват обходни маршрути.

публикувано на 18.02.20 в 08:50
архив

Търсят се собствениците на изоставени мидени ферми край Приморско

Басейнова дирекция Черноморски район (БДЧР), заедно с инспектори на  ИАРА са проверили две мидени полета в акваторията на Черно море, южно от Маслен нос в близост до Приморско.  При огледа в морето е констатирано, че конструкциите и на двете съоръжения са накъсани с потънали въжета и множество разпилени буйове в морето и на сушата. Двете мидени полета са..

публикувано на 18.02.20 в 08:28

Видимостта по пътищата в областта е от 50 до 100 метра

Пътните настилки са преобладаващо мокри на местата където има мъгла, казаха за БНР Бургас от Областното пътно управление.  До 50 метра е видимостта на АМ"Тракия" в района на Бургаска област, също в района на "Пода",  по пътя Равда-Поморие, Приморски проход и село Деветак и Средец. До 100 метра е  в района село Кръстина.  Намалената видимост е причината..

публикувано на 18.02.20 в 07:45

Сливен на протест срещу обжалването на присъдата за убийството на Кристин от Сотиря

Около 30 души се събраха тази вечер в центъра на Сливен в подкрепа на семейството на убитата 7-годишна Кристин от село Сотиря. Те настояваха да няма промяна в доживотната присъда на убиецът на детето Мартин Трифонов. Повод за това стана обжалването пред Бургаския апелативен съд от служебния му защитник . Събралите се граждани затрудниха за..

публикувано на 17.02.20 в 18:19
снимката е илюстративна

Взрив на газова бутилка в Поморие, жена оцеля по чудо

Газова бутилка гръмна в дома на 82-годишна поморийка. Инцидентът е  станал в 16 часа в ъглова къща на улиците „Манастирска“ и „Панайот Волов“, уточниха от полицията.  Жената се е отървала като по чудо без наранявания, но домът е сериозно пострадал.  Възрастната поморийка се е отплявала на дърва. Според основната версия газовата бутилка е била в..

публикувано на 17.02.20 в 17:57