Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БЧК Бургас осигурява всеки ден топъл обяд на 78 ученици

През учебната за учебна 2019/2020 година БЧК-Бургас реализира  програмата "Топъл обяд" в Училище "Антон Страшимиров“ град Дебелт, Община Средец и Основно училище „Пейо Яворов“ в с. Крушевец, Община Созопол. Всеки учебен ден  78/седемдесет и осем/ ученици ще получават топла храна за обяд на място в училищния стол. Цена на 1 обяд на дете е два лева.

Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, създадена през 2004 г. тя обединява компании, представляващи различни сфери на икономиката. Основната цел на програма ''Топъл обяд'' е да подпомогне деца в неравностойно положение и  да спомогне за нормалното им физическо развитие. Така ще се намали заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене.  

Осигуряването на храна на някои особено нуждаещи се ученици, чрез включването им в проекта „Топъл обяд” е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Глобиха издателството, пренаписало "Под игото" на съвременен български

Министерството на културата глоби издателството, което пренаписа на съвременен български език "Под игото" от Иван Вазов.  След преглед на съдържанието и сравняването на текста в него с този в изданието на „Под игото“ (издателство „Български писател“, 1980 г.), са установени значителен брой извършени промени на оригиналния текст, включително обяснителни..

публикувано на 26.01.20 в 08:28

Морското училище търси учител по " корабен английски"

 Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас има амбицията да предложи една солидна подготовка по английски език на учениците си. Така със завършването си те ще придобият ценен сертификат и ще имат възможност да работят на чужди кораби, съобщи директорката на гимназията Христина Жабова. За целта се търси учител по..

публикувано на 25.01.20 в 17:22

100 лева стипендия за студенти с отлични резултати на НВО

Стипендия от 100 лева месечно ще се отпуска на студентите, завършили училище с високи резултати на държавните зрелостни изпити и избрали да следват в професионални направления, които са важни за българската икономика. Сред тях са педагогически, физически, химически и инженерни науки. Решението на Министерския съвет предвижда тази стипендия да се..

публикувано на 25.01.20 в 09:48

Живко Табаков пита кога спортното училище ще има своя база

Редица проблеми пред спортното училище в Бургас са поставили от обществения съвет на учебното заведение пред общинския съветник Живко Табаков. Локацията на училището не е добра, спортните бази, които ползват, са пръснати из целия град. Водени са разговори със спортния министър за изграждане на нова база, но няма нищо заложено в държавния бюджет, поясни..

публикувано на 25.01.20 в 07:51

Учениците от Царево излизат в грипна ваканция

Тридневна грипна ваканция обявиха в Община Царево.  Кметът на града инж. Георги Лапчев издаде заповед дните от днес 22 януари до 24 януари включително да са неучебни.

публикувано на 22.01.20 в 10:51

Тридневна грипна ваканция за учениците в община Карнобат

От днес учениците в община Карнобат са в грипна ваканция. Кметът Георги Димитров е издал заповед, че от вторник до четвъртък (включително) ще са неучебни дни. В профила си във Фейсбук той е написал: "Скъпи ученици, тъй като имам сериозни основания, а и желая да не боледувате Ви информирам, че от утре сте в ГРИПНА ВАКАНЦИЯ. Обявявам за неучебни..

обновено на 21.01.20 в 07:49

Четири медала за бургаски ученици от международна олимпиада в Казахстан

Учениците от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" започнаха новата година със сериозни успехи след участие XVI Международна Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика в гр. Алмати, Казахстан. Надпреварата е една от най-силните и оспорвани в света в тези три области. Тази година в нея участваха 587 ученици от 21 страни. Представители на..

публикувано на 20.01.20 в 11:11