Ученици от Гимназията за романски езици организират благотворителен концерт и базар

Коледно градче ще има в двора на училището на 17 декември от 12 часа

| обновено на 13.12.19 в 14:16

Ученическият съвет към Профилирана гимназия за романски езици “Г. С. Раковски” в Бургас, организира на 17 декември от 12.00часа, благотворителен коледен концерт и базар. Събитието ще е под надслов “Деца помагат на деца”.

В своеобразно коледно градче в двора на училището ще има изградена сцена, шатри с базари за храна, организирани игри и занимания, весела коледна програма. Освен чрез финансови средства, желаещите могат да дарят играчки, нови или стари, но запазени.

Инициативата ще се разпространява в социалните мрежи с хаштаг #PGREPOMAGA, като тя е подкрепена и от Община Бургас, Младежки културен център, Български червен кръст. По време на мероприятието ще има поставени кутии за събиране на дарения. Всички ученици ще се включат активно в даряването, програмата, както и в организационните дейности.

Предвидена е и богата музикална програма в която ще се включат танцов състав, няколко бивши възпитаници на гимназията, ученици от други гимназии, училищен хор, който ще изпълни песни на различните изучавани езици, съответно френски, испански, италиански, английски, разбира се и български.

Събраните средства ще бъдат насочени към деца в неравностойно положение. Група от доброволци ще помогнат за ремонтирането на част от техните жилища и осигуряването на необходимите мебели и домакински уреди.

„Нашата мотивация е провокирана от чувството ни за съпричастност и подкрепа, от усилията ни, преди всичко, да докажем, че трябва да бъдем Човеци, както и наближаващите светли празници, на които всяко дете заслужава да бъде подкрепяно и обичано. Искрено се надяваме да мотивираме младите хора, не само в нашето училище, не само в нашия град Бургас, но и в цялата страна- да бъдат активни граждани и социално ангажирани хора. Искаме инициативата ни да бъде възприета като начало на традиция, свързваща хората, която има за цел да обедини малки и големи в името на доброто. Дано успеем да предизвикаме топла вълна от емоции и най- вече да видим усмивките по лицата на децата!“, казват организаторите на събитието.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Да стане ли "Брацигово" пешеходна зона и ще има ли достъп на коли до плажа?

В пешеходна зона да се превърне част от ул. „Брацигово“, предлагат общински съветници. Тя е една от основните отсечки в кв. „Сарафово“, която води към плажа. Там са разположени много заведения и магазини, а пред лятото движението на пешеходци по нея е засилено. Това е основно от ул. "Ангел Димитров" в посока ивицата. Димитър Бакалов от Община Бургас..

публикувано на 18.01.20 в 13:00

Обновяват тротоарите и пешеходните пътеки в Бургас

В Бургас започват да се ремонтират старите, изпочупени тротоари, както и да се поновяват пешеходните пътеки. Мерките са част от стратегията на Общината за стимулиране на пешеходците и осигуряване на безопасното им придвижване, обясни заяви зам.-кметът по строителството Чанка Коралска "По инициативните блокове, със сигурност вече са подавали..

публикувано на 18.01.20 в 10:00
Добринка Христова

Среща на медицинските специалисти ще се проведе в Бургас

Предстои създаването на национални професионални съвети на медицинските специалисти. Това предвижда промяна в устава на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи. Промените ще бъдат обсъдени днес в Бургас, каза медицинската сестра Добринка Христова: "Ще продължат нашите недоволства, бъдещето ще покаже как. Искам да уведомя всички..

публикувано на 18.01.20 в 08:32

Поморийци искат подмяна на канализацията и регулиране на паркирането през лятото

Подмяна на канализацията в района на ул. „Черновна“ в Поморие и затрудненото паркиране през летните месеци бяха основните проблеми, които бяха поставени от гражданите по време на общественото обсъждане на бюджета на морската община за 2020 г. „Засега е суша, но ак завали пороен дъжд, ние отново ще се озовем в твърде неприятна ситуация. Какви са..

публикувано на 17.01.20 в 18:29
снимката е илюстративна

Млада жена пострада при ПТП

34 годишна жена е   пострадала тази вечер при пресичане в района на пешеходната пътека до бензиностанцията близо до блока известен като „Поморин“. Тя е била ударена от автомобил, управляван от 54 годишен водач. Жената е откарана в УМБАЛ Бургас, като е била контактна и в съзнание.  Към момента все още няма точни данни за здравословното й..

публикувано на 17.01.20 в 18:16

От 22 януари отново купуваме е-винетки до 30 дни предварително

От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се купи 30 дни преди датата на активирането й както за леките, така и за тежките автомобили - съобщиха от АПИ. От 31 декември миналата година се наложи временна промяна в срока за отложената покупка от 30 дни на 7 дни заради внедряване на актуализация на електронната система за..

публикувано на 17.01.20 в 17:27

Има шанс за брегоукрепването на Царево

Брегоукрепването на Царево може и да бъде извършено през тази година, каза по време на общественото обсъждане на бюджета днес кметът Георги Лапчев. Трима граждани участваха в него, с което поставиха своеобразен рекорд, тъй като в последните години то се провежда само пред журналисти. Днес получих информация, че има шанс да започне..

публикувано на 17.01.20 в 17:20