Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчиха наградите за комикси на тема "Коледни истории"

Връчиха наградите от изложбата на комикси "Коледна история", чийто организатор е читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985". Събитието се проведе в залата на читалището в к-с "Меден рудник".

Идеята на конкурса е да съживи интереса към комикса, да предизвика повече участници да развихрят въображението си и да създадат история, свързана с наближаващите коледни и новогодишни празници. В петото издание се включиха ученици от 8 до 14 години от Бургас, Търговище и София. След селекцията, изложените комикси наброяват 45.

Наградени участници:

Първа възрастова група (8 - 10 години):

Награди за добро представяне:

Ясмин Али - 9 г., от ОУ "Иван Вазов", с. Русокастро

Поощрителни награди:

Цветина Джиналийска - 9 г.,  от ОУ "Найден Геров"

Гюлин Мехмед - 10 г., от ОУ "Любен Каравелов" 

Трета награда - Стефания Яцуник - 8 г.,  от НБУ "Михаил Лъкатник"

Втора награда - Милена Драганова - 10 г., от СУ "Константин Петканов"

Първа награда - Цветемира Байчева - 10 г., от СУ "Константин Петканов"

Втора възрастова група (11 - 14 години):

Награди за добро представяне:

Георги Попов - 11 г., от СУ "Св. св. Кирил и Методий"

Поощрителни награди:

Петя Мавродиева - 11 г., СУ "Петко Росен"

Йоана Янакиева - 13 г., от Школа: Център за млади таланти

Първа награда на Иванина Димитрова - 11 г., от СУ "Петко Росен"

Отличени бяха и 3 "б" клас от НБУ "Михаил Лъкатник" - Най-активен клас, а СУ "Константин Петканов" за Най-активно училище.

Можете да разгледате изложбата до 10 януари в залата на читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", к-с "Меден рудник", бл. 25, партер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Най-новите тенденции в сватбената декорация

Сватбата е един от най-важните моменти в живота на всеки човек. С това важно събитие  идва необходимостта да създадете уникална и впечатляваща сватбена декорация, която  не само да отразява вашия стил, но и да следва най-новите тенденции. През последните години, тя претърпя значителни промени, като много от тях се  фокусират върху природни..

публикувано на 28.08.24 в 14:56

В кухнята на Етнографския музей показват как се приготвя гюзлеме

В Етно кухнята на бургаския музей ще представят как се приготвя гюзлеме. Е дна вкусна и добре позната на много поколения закуска, която се прави от домашно точени кори, а плънката ѝ може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци. Тестеното изделие е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се пече върху сач, за..

обновено на 28.08.24 в 10:15

платена публикация
Възходът на еко опаковките: защо те са бъдещето на индустрията?

През последните години нарастващото екологично съзнание и потребителско  търсене на устойчиви продукти се оказват крайъгълен камък за редица  индустрии и най-вече - опаковъчната. Поради непрестанно увеличаващите се  опасения относно промените в климата, глобалното замърсяване и  изчерпването на ресурсите, еко пакетирането се е превърнало от..

публикувано на 27.08.24 в 14:09

Доц. Димчо Момчилов: Акве Калиде е труден, но много интересен археологически обект

Продължава проучването на античния нимфеум (светилище на нимфи), които археолозите откриха в комплекса "Акве Калиде" край Бургас. Структурата заема централно място в бившите римските терми и е била част от фонтан с надпис и статуя на трите нимфи - покровителки на минералните извори, съобщи доц. Димчо Момчилов, ръководител на..

публикувано на 27.08.24 в 13:00

Романтично предложение за брак на концерта на Миро в Бургас

Бас китаристът  на  Миро - Емилио Мархолев предложи от сцената брак на приятелката си Марина Колева, по време на концерта на популярния изпълнител на летния театър в Бургас. Развълнуваната дама отговори „Хиляди пъти „Да“ и това екзалтира допълнително публиката на прекрасния концерт.  „Беше вълшебна вечер в Бургас. Благодаря Ви, че бяхме..

публикувано на 26.08.24 в 13:09

Група „Мери бойс бенд“ превърнаха улица „Богориди“ в снимачна площадка

Емблематичната улица „Богориди“ стана снимачна площадка в късния следобед. Група „Мери бойс бенд“ избраха пространството до Археологическия музей за кадрите към песента „Здравей!“. Режисьор на видеото е Васил Стефанов, с когото групата работа от доста време. Според замисъла Мери в жълта рокля идва откъм улица „Константин Фотинов“, спира при..

публикувано на 25.08.24 в 20:46

Созополски къмпинг е първият у нас със собствен параклис

Първият къмпинг в България със собствен параклис е край Сазопол, съобщава Camping.bg. Параклисът в къмпинг "Созопол Еко" е  осветен в събота от Негово Високо Преосвещенство Сливенския митрополит Арсений. В литургията участваха и Негово Преосвещенство Велбъждския епископ Исаак, както и отец Димитър от Созопол. Духовната обител носи името на пазителя на..

публикувано на 25.08.24 в 13:35