Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вдигнаха данъка на старите автомобили в Бургас

Приходите ще са за нови дървета и шумоизолиращата стена край Сарафово

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вдигането на данъка старите автомобили породи дебати в Общинския съвет в Бургас.
Общинският съветник Манол Тодоров попита по какъв начин тази мярка ще се отрази на подобряването на качеството на въздуха.

Кметът Димитър Николов предложи средствата от данъците да бъдат пренасочени към доизграждането на шумозащитната стена край Сарафово и за засаждане на нови дървета. Той уточни, че недостигат 450 000 лв. за доизграждането на стената. Той поясни,че около 150 лв. Струва засаждането и поддръжката на едно дърво. Според него от събраните данъци ще може да се заделят за тази дейност около 75 000 лв.

Зам. кметът Красимир Стойчев уточни, че по първоначален план се предвиждат около 510 000 лв. повече събрани средства от увеличението на данъците.

Общинските съветници приеха предложението за увеличаване на данъка за старите автомобили с 30 гласа "за", 10 "против" и 6 "въздържал се".

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С благотворителен концерт събират средства в подкрепа на Тео от Бургас

Чрез благотворителен концерт събират средства на 5 - годишния Тео от Бургас. Той има нужда от операция, за да проходи стабилно. Концертът ще е на 8 юни /четвъртък/ от 18 часа в Летния театър в Бургас. Теодор  страда от детска церебрална парализа . Досега той не е имал възможност за весело и безгрижно детство, но  това може да се промени ,..

публикувано на 04.06.23 в 17:00

Благотворителен концерт и пазар в село Роза ще подкрепи малката Ирен от Ямбол

Благотворителен концерт, в помощ на малката Ирен от Ямбол, събира над десет артисти в една обща програма, която ще съчетае народния фолклор с модерната музика. Част от събитието ще бъде и пазар, на който местни тунджански производители ще продават своята продукция, като част от тяхната печалба също ще бъде дарена в подкрепа на Ирен. Музикалното..

публикувано на 04.06.23 в 14:00
Габпиела Руменова

"Ние, потребителите": Увеличават се нелоялните търговски практики на търговските вериги

Стават повече търговските вериги, които прилагат некоректната практика да разпространяват рекламни брошури и в средата на периода на кампанията да информират клиентите си, че изобщо няма да доставят някои от стоките с намалени цени или ще ги продават по-скъпо от обявеното в бюлетина. Неспазените обещания към клиентите и посочените за това мотиви,..

публикувано на 04.06.23 в 11:00

Ремонтират основно три улици в Айтос

Ремонтират основно още три градски улици в Айтос, съобщиха от Общината. Финансирането е по два общински проекта на обща стойност над 500 хиляди лева. Предвижда се изграждането на нови улични и тротоарни настилки.   Първият - за изпълнение на проект „Реконструкция на ул. „Даме Груев“ и ул. „Зюмбюл“, гр. Айтос“ на обща стойност в размер на..

публикувано на 04.06.23 в 10:00

Откриха паметник и изложба на Йоргос Гунаропулос в Созопол

Един от акцентите в тазгодишното 12-то издание на франкофонския фестивал "Солей" е откриването на паметник на родения в град Созопол художник Йоргос Гунаропулос, това съобщиха от Общината. Открита бе и изложба на творби и лични вещи на световноизвестния творец, които са дарение на Художествената галерия от наследниците на художника - Мария и Деспина..

публикувано на 04.06.23 в 09:00

Бургас подаде 213 проекта за безплатно саниране, одобряват само 17%

Община Бургас подаде 213 проекта за саниране на жилищни блокове по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост и е първенец в страната по подадени проектни предложения. Тяхната обща стойност е 456 208 420 лв . Общият размер на..

публикувано на 03.06.23 в 15:02

Започна 23-тия детски фолклорен фестивал "Върбова свирка свири" в Болярово

23 –то издание на Националния детски фолклорен събор „Върбова свирка свири” се провежда днес град Болярово. Над 600 деца от цялата страна участват в конкурсната програма. На сцената се представят индивидуални изпълнители, танцови състави и инструменталисти, в рамките на събора е и конкурсът „С песните на Елена Граматикова“. Председател на журито и тази..

публикувано на 03.06.23 в 14:08