Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 20 декември

Ахмед Доган
Снимка: Ани Петрова, БНР

Пак се чудим какво е казал Доган. Всяка година, в телевизионните студия се събират експерти, журналисти, политолози, само дето врачки не съм виждал, но не бих се учудил, които анализират какво е казал почетният председател на ДПС в традиционното си обръщение в края на годината. Е, като се изключи изключването на Местан, нямаше сериозни конфликти сега. А винаги съм изпадал в умиление на тълкуванията и трактатите. Да, Доган е философ, само че в повечето случаи не трябва да се търси скрит смисъл. Каквото има – с го казва. В прав текст. Докато някой търси скрития смисъл.

В прав текст – това е предаването „Булевард Демокрация“ на БНР-Бургас, аз съм Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – вярват ли бургазлии в… не в Дядо Коледа, а в коледните намаления

-  Защо паметни плочи изникват в Бургас без да са минати съответните законови процедури – една история за загиналите в морския град руснаци

-  Заслужава ли кметът на Царево заплатата, която му гласуваха – отговорът – от него

-  Ще теглят ли заем в Созопол – акцент от днешната сесия?

-  В коментарната ни рубрика: кои са личностите на 2019 -та година - тези, които са добринесли най-много в областта си, спортисти, политици, лекари или просто добри хора?

-  Волейболният Нефтохимик е Отбор на годината за Бургас. Стефани Кирякова е спортист номер едно в общината за 2019-та, според класацията на журналистите.

-  И днес – време за култура, за кино и за вълненията на хората от социалните мрежи

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мораторуим за ново строителство по Черноморието

Мораториум върху всякакво ново строителство по българското Черноморие е единственото спасително решение. Това коментира в Бургас лидерът на гражданската платформа „Изправи се бг“ Мая Манолова по повод казуса „Алепу“: "Не става дума за никакво укрепително съоръжение, а става дума за комплекс, който е разрешен от конкретни лица в ДНСК и който се..

публикувано на 05.06.20 в 17:04

Нова временна организация по бургаската улица "Транспортна" от понеделник

Заради извършване на ремонтни дейности на ул. "Транспортна", в участъка от кръстовището с ул. "Димитър Аврамов" до кръговото кръстовище с бул. "Димитър Димов", се въвежда временна организация на движението в периода от 08.06.2020г. /понеделник/ до 08.07.2020г. /сряда/. Затворени за превозни средства ще са лентите от страната на гробищния парк, като..

публикувано на 05.06.20 в 16:12

По обновената „Демокрация“ в Бургас ще растат млади дървета

10 стари и опасни дървета бяха премахнати с ремонта на централния бургаски булевард "Демокрация", близо до пресечката с "Богориди". Това информират от Община Бургас.  Днес на тяхно място засаждат 10 нови.  Те са няколкогодишни укрепнали екземпляри от вида кълбовидна акация. Този вид дърво е много подходящ за градски условия, има плитка коренова система и..

публикувано на 05.06.20 в 15:37

"Булевард Демокрация" - на 5 юни

И днес продължават споровете брегоукрепване ли е четириетажна сграда с обеми, подозрително приличащи на стаи и с асансьорна шахта. Ама всъщност, само ние си спорим. Строителната инспекция е категорична, че е брегоукрепване. Просто ние сме прости. В смисъл – не, че сме глупави, нямаме тази техническа експертиза. Въобще, в УАСГ спокойно могат да..

публикувано на 05.06.20 в 14:54

Под 30% от децата в Ямбол са отишли на детска градина

Под 30% от децата в Ямбол са отишли на детска градина през първите дни след тяхното отваряне. Очаква се посещаемостта да се увеличи още през следващата седмица. Детските заведения на територията на община Ямбол отвориха врати на 1 юни при стриктно  спазване на противоепидемичните изисквания. 639 деца от общо 2406 са посетили детските градини..

публикувано на 05.06.20 в 13:55

Поставят видеонаблюдение по алеята от Моста до Сарафово

Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал "Сарафово", която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи. Това е поредното надграждане на системата от камери, която изпълнява превантивна дейност срещу извършването на противообществени прояви и увреждането на имущество. По протежението на..

публикувано на 05.06.20 в 13:46

Поставиха спасителен пояс на бургаския мост

На Моста на бургаския плаж е монтиран спасителен пояс с 30-метрово въже като превантивна мярка. Той може да се използва единствено при спешни случаи с давещ се човек или друго живо същество, не и за игра. Комплектът със спасителния пояс е под видеонаблюдение. 

публикувано на 05.06.20 в 12:12