Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станко Стоянов: Футболът се промени през годините





Съвременният футбол  води началото си от Англия през 1863 година. Именно оттогава са и първите  футболни правила. 

А в Бургас 156 години по-късно  става ясно, че липсва публиката по трубините, нямаме представителен отбор в "А" група в родното ни първенство.
Какво се е променило от  последните близо 50 тгодини  до този момент в иначе така любимия на мнозина спорт? Отговорът на този въпрос търсим от  бившия вратар на „Черноморец“ в периода 1971 -1975 година Станко Стоянов:

"Огромна вреда нанесоха новите технологии - компютри и телефони. Младите хора като цяло спряха да спортуват, приоритетни са им социалните мрежи, а не спорта. На времето когато започнах да тренирам имаше Детско-юношеска школа, която се ръководещи от кадърни и можещи треньори. Бях открит точно в такъв период, дори и между училищата имаше спартакиади. Треньорите държаха много на дисциплината и да имаме високи оценти в училище. Спортът изгражда характера на един млад човек, влияе му позитивно и на здравето.
Спомням си как от прекомерно голямо желание да нося първите си бутонки, направих дупки на пода вкъщи. А сега "Черноморец" няма представителен отбор. Публика няма по стадионите, защото няма и футбол. Основната промяна е да започнат младежите да спортуват, така се откриват и бъдещите звезди във футбола. А сега?
На мачове не ходя, защото няма смисъл, не гледам и вътрешното първенство. Шампионска лига е друго", споделя още Станко Стоянов. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Парична награда за бургаската лекоатлетка Илиана Мичевска

Двойната златна медалистка от Световното първенство по лека атлетика за глухи Илиана Мичевска ще бъде наградена с парична награда. Предложението за това беше на съветниците от „Възраждане“, което беше подкрепено единодушно в общинския съвет на Бургас.  „През месец юли, в Тайпе, се проведе Световното първенство по лека атлетика за глухи. На него,..

публикувано на 31.08.24 в 16:10

13-годишният Алекс Жеков от Камено е новият световен шампион по кикбокс

13-годишният Алекс Жеков от Камено е новият световен шампион по кикбокс за юноши младша възраст.  Новината съобщиха от община Камено. Той завоюва златния медал във финалния ден на Световното първенство по кикбокс, което се провежда  в Будапеща. Състезателят ни победи убедително своя опонент от Великобритания, демонстрирайки изключителна техника и..

публикувано на 31.08.24 в 13:18
Снимката е илюстративна

16 отбора ще се борят за европейската титла в първенството по водна топка в Бургас

16 отбора ватерполисти ще се борят за европейската титла за младежи до 19 години. Първенството ще се проведе от 1 до 7 септември в басейн „Парк Арена“ в Бургас.  Входът е свободен. В Бургас се събират едни от най-силните млади ватерполисти от Европа, сред които отбора на Унгария, който е рекордьор по олимпийски титли...

публикувано на 30.08.24 в 15:42

11 двойки от 8 държави на Световното първенство по шоу програми латино танци в Бургас

11 танцови двойки от 8 държави ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци, което започва в Бургас в събота.  На следващия ден ще се проведат и Международни турнири по спортни и латинотанци. Атрактивните надпревари са в спорна зала „Арена Бургас“.  Конкуренцията за световната титла по шоу..

публикувано на 29.08.24 в 12:18

Нефтохимик загуби с 0-3 от Черноморец

Нефтохимик загуби с 0-3 от Черноморец в дербито на Бургас в мач, който се игра на стадион „Лазур“ пред повече от 5000 зрители, съобщават от футболния клуб. Срещата беше регионален финал за Купата на България, като победителят продължава напред в основната схема на турнира.  В началото на мача Черноморец пое инициативата и опитваше постепенни атаки към..

публикувано на 29.08.24 в 08:13

Нефтохимик приема Черноморец на стадион "Лазур"

Днес от 18:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас ще се играе футболният регионален финал за Купата на България, в който един срещу друг са двата бургаски тима -  Нефтохимик и Черноморец.  Нефтохимик се състезава с А областна група, а Черноморец в по-горното ниво - Югоизточна Трета лига. Съперничеството между отборите е най-голямото спортно дерби в града и..

обновено на 28.08.24 в 16:25

Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа

Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа на континенталния шампионат за юноши до 19 години, който ще се състои в басейн "Парк Арена" от 1 до 7 септември. Входът за зрители е свободен. В надпреварата ще се включат 16 отбора, сред които всички европейски сили във водната топка, начело с Унгария (мъжкият тим на страната е рекордьор по..

публикувано на 28.08.24 в 15:35